RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

a jel moze neko kome nije tesko da slika automat za rikverc na kolima gde se nalazi.. hvala

Comment

• TexWiller
      CBC Početnik
      • 03.08.2012
      • 1
      • Beograd

Pozdrav svima,
      evo i ja da iznesem problem koji me muči. Imam Lagunu II 2003. 1.9dci. Kada idem malim obrtajima, najčešće 4. ili 5. na uzbrdici se pali žuta lampica grejača. To se dešava npr kada idem 4. i ako su obrtaji manji 2000-2500 i onda prebacim u 5., kad auto nema dovoljnu snagu pali se ova lampica. Posle toga stanem, ugasim, izvadim karticu, ponovo upalim i sve normalno. Auto sam uzeo pre 3 god i u početku sam mislio ko zna šta je. Vozio ga kod 2-3 majstora na dijagnostiku i to više puta sa istim problemom, kažu greška na usisnoj grani, ne zna se tačno šta, čistili mi interkuler, menjali protokomer i svašta radili i uvek isto. Napominjem da se ovo nikada ne dešava ako idem na uzbrdicu sa većim gasom oko 3000 obrtaja i onda prebacim u niži stepen, onda auto ima dovoljnu snagu i ne pali lampicu. Onda sam priča sa ljudima koji takođe imaju reno-e i kažu ma batali to te majstori samo zavlače, jer kad auto tako nema snagu javi se elektronika sa greškom tipa nepravilna vožnja i zato pali žutu lampicu. onda sam odustao i naučio da vozim sa većim gasom na uzbrdicama, tako da mi se ovo pali samo ponekad kada se zaboravim.

Video sam po forumima da ljudi imaju ovaj problem i sa Senicom i drugim renoima, ali nigde nisam našao konkretan odgovor. Da li je moguće da je ovo stvarno bug na autu i da se ne poporavlja.

Comment

• thomas
        CBC Član
        • 04.10.2009
        • 97
        • Subotica

[IMG][/IMG]

Automat rikverca, Renault laguna 1.9 dci, menjac sa 6 brzina, nalazi se na kucistu menjaca kada pogledas izmedju akumulatora i poklopca motora

Last edited by thomas; 06.08.2012, 11:39.

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

E hvala hvala...

Comment

• saxphotos
            CBC Član
            • 02.05.2009
            • 74
            • Uzice

Originally posted by max3m87 View Post
            a jel moze neko kome nije tesko da slika automat za rikverc na kolima gde se nalazi.. hvala

Negde sam vec ranije kacio fotke kada sam menjao isti.

Nego juce mi se Laguna ugasi posle minuta voznje. Startujem je ponovo radi al pokazuje Fuel Level Low a kazaljka nije u crvenom i znam sigurno da ima preko rezerve jer sam sipao dan ranije 2000din a presao samo nekih 50-60km (sipano je odmah po paljenju lampice)
            Danas dospem 2000 i lampica se ugasi. Dal je isti senzor za kazaljku i za digitalno obavestenje?

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

nije jel ja kad vozim sa plinom meni se upali lampica po onom bordu predjenoj kilometrazi a benzin stoji napunjen.. Inace sad stoji do kraja pun benzina i vise mi se to ne desava... sad razume da ga ima heheh

Hvala za slike..

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by TexWiller View Post
                Onda sam priča sada ljudima koji takođe imaju reno-e i kažu ma batali to te majstori samo zavlače, jer kad auto tako nema snagu javi se elektronika
                Ma naravno da to nije razlog. Po svemu što si napisao, čini mi se da razlog treba tražiti u turbini, ili u sklopovima koji su u vezi sa njom.

Za početak, promeni majstora, nađi nekog sa originalnom dijagnostikom (clip) ko će provozati auto i pratiti parametre motora. Na taj način bi trebalo da se vidi šta odstupa od optimalnog.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

kod mene se ne nalazi tu automat za rikverc nasao sam ovde sliku ali ne mogu da odgonetnem

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Pa, lepo ti piše:

- na levoj slici petostepni menjač
                    - na desnoj, menjač sa 6 brzina

Ne možeš pogrešiti, na menjaču imaš samo jedan prekidač, na koji su okačene dve žice.

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

cao nije me dugo bilo, treba mi informacija gde ima da se kupi kozica za rucicu menjaca za lagunu 1.9 dci 2004, ili preko neta ili ima neko kod nas, ako znate i cenu bilo bi lepo vidjao sam na youtube recenziju kako se menja ali ne znam kako da kucam naziv u pretrazi da bih je nasao na ebay-u ili sl. mozda treba jos nekom pa da zajedno porucimo i podelimo troskove shipinga. a druga stvar ako neko zna dobrog majstora za podizace crkao mi ranije zadnji levi a sad na letovanju na suvozacevim vratima neka mi pusti na PP ako znate i cenu ne bi bilo lose da mogu da racunam koliko da skupljam.
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• stanojej
                        CBC Član
                        • 04.03.2012
                        • 40
                        • Ugljevik

pozdrav posto vidim da imas mnogo dobrih informacija ja bi te pitao nesto imam lagunu 1.9 dci 88kw 2004 godiste kupio sam je u oktobru prosle godine na njoj je bio menjac sa 5 brzina koji je crkao sad trazim polovan da kupim kome god kazem podatke vozila kazu mi da na nju ide menjac sa 6 brzina ja neznam nista oko tih stvari pa ako mozes da mi pomognes pozdrav

Comment

• saxphotos
                          CBC Član
                          • 02.05.2009
                          • 74
                          • Uzice

Originally posted by vlaves2000 View Post
                          cao nije me dugo bilo, treba mi informacija gde ima da se kupi kozica za rucicu menjaca za lagunu 1.9 dci 2004, ili preko neta ili ima neko kod nas, ako znate i cenu bilo bi lepo vidjao sam na youtube recenziju kako se menja ali ne znam kako da kucam naziv u pretrazi da bih je nasao na ebay-u ili sl. mozda treba jos nekom pa da zajedno porucimo i podelimo troskove shipinga. a druga stvar ako neko zna dobrog majstora za podizace crkao mi ranije zadnji levi a sad na letovanju na suvozacevim vratima neka mi pusti na PP ako znate i cenu ne bi bilo lose da mogu da racunam koliko da skupljam.
                          I ja sam zainteresovan za kozicu menjaca ako nadjes, racunaj me u podelu troskova. Ja sam razmisljao da dam nekome da mi sashije navlaku al nikako da nadjem malo vremena.
                          Za podizace ako si vican sa srafcigerima i torusima mozes sam da odradis posao. Stvar je u tome sto plasticni delovi pucaju... potrebno je samo kupiti nove i zameniti ja sam na svojoj laguni vec menjao i sad imam spremne plastikice za zamenu na zadnjem desnom a pre par dana mi je vrisnuo i suvozacev moram otvoriti da vidim sta je otislo pa da kupim. Ovde u ue sve delove imaju u jednom auto servisu koji ima radnju svoju.

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by stanojej View Post
                            imam lagunu 1.9 dci 88kw 2004 godiste kupio sam je u oktobru prosle godine na njoj je bio menjac sa 5 brzina koji je crkao sad trazim polovan da kupim kome god kazem podatke vozila kazu mi da na nju ide menjac sa 6 brzina
                            Menjač zavisi od verzije motora. Napiši koliko ks ima tvoj motor pa ćemo znati koji ti menjač treba.

Comment

• stanojej
                              CBC Član
                              • 04.03.2012
                              • 40
                              • Ugljevik

Odg: Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

motor 1.9 dci 88 kw 120 ks pomoc ko zna

Comment

• vlaves2000
                                CBC Član
                                • 28.03.2010
                                • 95
                                • srbija

Odg: Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

poz, ja iskreno nisam cuo da taj motor ima 5 brzuna verovatno je neku budzio sta je im,ao pri ruci, sa pet brzina mislim da se ubacuje u onaj slabiji motor od 110 ks. treba da nadjes dobrog majstora kod mene u valjevu ima jedan jako dobar koji meni odrzava lagunu. nadji majstora neka ti pogleda i ako moze sa sest brzina kupis polovan na otpadu sabac, bg ima ih sada koliko hoces. nesmem ni da pomislim da je u toj laguni motor od 110 ks a u papirima da pise 120 ks mozda su promenili motor ceo a broj motora u EU niko ne gleda
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X