Renault Megane II 1.9 dci- Klima problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mercator234
    CBC Veteran
    • 03.08.2007
    • 106
    • tel.net.ba

Re: Renault Megane II 1.9 dci- Klima problem

Evo testirao sam ga i u vrijeme malo češće exploataciej izgleda da opet će stvarati probleme...dakle otvori s lijeva na desno daju sljedeće temperatura: 11 C, 11C. 10 C, 10 C...vanjska temperatura kad sam mjerio je bila 35 C...sad ne znam koliko to ima ulogu u svemu ovome al eto možda je bitno...javim se opet za 10-tak dana sa novim mjerenjem da vidimo jel šta bolje...i jedan SAVJET: NE KUPUJTE AUTO SA POKVARENIM KLIMOM NI DA JE 3000 EURA JEFTINIJI....NE VRIJEDI TO ŽIVACA VJERUJTE MI

Comment

• kele
      CBC Član
      • 20.08.2007
      • 95
      • Sonta

Prijatelju,to sto je temperatura izduva klime 11 stepeni pri spoljnoj temperaturi 35 stepeni je ODLICNO.Jedan savet svim vozacima,pri ovako velikim temperaturama ukljucite unutrasnju recirkulaciju vazduha.Videcete koliko bolje hladi.
      @mercator :nemoj se previse opterecivati merenjem temperature.Ako bas hoces onda izmeri temperaturu izduva u toku noci kada je odprilike 25 stepeni i videces razliku...

Comment

• goromir
        CBC Početnik
        • 13.06.2010
        • 2
        • B.Luka

PPozdrav , citao sam tvoj post od prosle godine, naime ja imam jako slican problem sa meganeom karavan je , 1.9 dci ,koji sam skoro kupio, prvo klima malo hoce da upali malo nece, i primjetio sam isto da mi lijeva strana duva vayduh sa vana a desna kkao hladi i to blago, nije nesto , napunio sam u Laktasima (odakle sam inace )freon kod elektricara na 550 gr,rekao je da ne sme vise , otisao ya Bg i sad su poceli ti problemi ,posao sam na forum i nadjem da si ti imao slican problem, mooolim te pomoyi ynas kako se osecam i daj reci neki savet gde i kako. Hvala ti unaprijed
        poydrav Goran

Možda zato što nema plina nikako, možda zato što crijevo od kompresora ne ledi nimalo, a trebalo bi...itd itd...a radila je od zadnjeg punjenja ko urica...a ne znam više [/quote]

Comment

• goromir
          CBC Početnik
          • 13.06.2010
          • 2
          • B.Luka

Bio kod elektricara koji mi je punio klimu prije 4 dana da reklamiram to. On kao zacudjen gleda i kaze da ja nemam nista u sistemu ,(pustao je na onaj ventilcic) , pretpostavlja da je sad kako se cesce vozi, nakon sto sam ga kupio "pod turom" i ovom vrucem vremenu pustio negde , da li na dihtung , ili hladnjak , ili sta ti ja znam, ugl. ja sam auto zakazao kod drugog majstora koji ima i dijagnostiku , i uradice mi ujedno servis mali i veliki, pa ujedno i klimu . Nadam se da ovaj valja. Ionako to sve posteno platim, ali danasnji majstori samo zavlace ,i prave te udalom. Javicu sta je bilo , nadam se da se nece mnogo otezati, te da cu ja opet uskoro imati klimu, i servisiran auto , u koji sam se inace odmah zaljubio cim sam seo. Uh raspisah se , ajde ziveli

Comment

• mercator234
            CBC Veteran
            • 03.08.2007
            • 106
            • tel.net.ba

Prijatelju želim ti puno sreće sa Meganom i rješavanjem klime..ako šta uspiješ rješiti upiši ovdje možda netko od nas pronađe se u tome...usitinu da se ne ponavljamo ima mnogo realnih razloga zašto klima može praviti problem...ja znam da recomo sad sam mjerio opet izlaze s lijeva na desno (13,12,11,11) al s obzirom da je vanka 36 C...u autu mi kroz par kilometara postane hladno tako da je to sad zasad ok...mislim da je velika tvornička greška kod megana što je samo na strani niskog pritiska postoji dijagnostički jack za mjerenje po dtlakom..tzv vakumiranje...dok na strani visokog pritiska ne postoji...znam da kog auta više klase ima jack za vakumiranje i na strani visokog i niskog prisitska...al šta se tu može...

Comment

• mercator234
              CBC Veteran
              • 03.08.2007
              • 106
              • tel.net.ba

Hvala kolega na savjetu...poslušao sam i uključio da cirkluira samo unutarnji zrak...i vidi čuda klima hladi duplo bolje..nevjerojatno..i to na svim otvorima isto!!!

Comment

• mercator234
                CBC Veteran
                • 03.08.2007
                • 106
                • tel.net.ba

Evo da se javim sa novim saznanjem..klima radi za 5...evo već mjesec i pol dana otkad za njom ima potrebe...kod megana ne znam jel kod svih auta tako temp.zraka koji izlazi iz otvora ovosi o vanjskoj temperaturi, ima tu navodno još nekih parametara al taj je ključni dakle što je vani vruće zak iz otvora je hladniji...al recimo raspon između 6-13 što sam ja mjerio je navodno prihvatljiv....eto toliko od mene javim se pred kraj ljeta ili ako bude nekih promjena.

Comment

Working...
                X