vlasnik sam opel vectre 2.0DTI 99g,presla 240000km,prije par meseci mi je pocela da gubi snagu kad joj dodam vise gasa ,prebacivala me je u pomocni program, pa sam otisao u opelu na ocitavanju greski jedina greska koja je bila ;je glavni senor na zamjcu (mjenjacu), njega sam promijenio i opet nista vergla ali nece, pretpostavio sam da je bosh pumpa pa sam kupio polovnu i nju sam promjenio medzutim opet nista, pumpa je promijenjena po ps , 100% je u tackama, vise neznam sta bi moglo da bude???? ako ima neko pametan ili neko ko je imao slican problem,,,unaprijed hvala
opel vectra 2.0DTI
Collapse
X
-
ne pali vise ugasila mi se naglo u voznji i od tada je nisam mogao upaliti,zato sam pomislio bosh pumpa...bilo je vakum crijevo na turbini i jos dva koja su vukla zrak napravio sam to ali to nije razlog sto nece da upali, probao sam i da je upalim na slepanje ali ne daje znakove da hoce, nema dima nikakvog, upalim je na sprej ali se ugasi cim nestane , razveo sam providna crijeva da vidim da mi ne vuce zrak ali nije ni to, sproveo direktno gorivo na pumpu nece i nece,neznam da li sam sta zaboravio:-)),
Comment
-
-
Originally posted by dieselman..sad,jel' pali ili ne pali?...ako pali, kad gubi snagu?...koje greske ostaju nakon toga?...koliki je vakuum u sistemu?...koliki je pritisak turbine u voznji pod punim opterecenjem?...puno upitnika,a ti slabo dajes podataka...
Comment
-
-
Originally posted by igi192Originally posted by dieselman..sad,jel' pali ili ne pali?...ako pali, kad gubi snagu?...koje greske ostaju nakon toga?...koliki je vakuum u sistemu?...koliki je pritisak turbine u voznji pod punim opterecenjem?...puno upitnika,a ti slabo dajes podataka...
ne pali vise ugasila mi se naglo u voznji i od tada je nisam mogao upaliti,zato sam pomislio bosh pumpa...bilo je vakum crijevo na turbini i jos dva koja su vukla zrak napravio sam to ali to nije razlog sto nece da upali, probao sam i da je upalim na slepanje ali ne daje znakove da hoce, nema dima nikakvog, upalim je na sprej ali se ugasi cim nestane , razveo sam providna crijeva da vidim da mi ne vuce zrak ali nije ni to, sproveo direktno gorivo na pumpu nece i nece,neznam da li sam sta zaboravio:-)),
Comment
-
-
Originally posted by dieselman..valjalo bi za pocetak iscitati greske pa da idemo dalje...
Comment
-
-
Originally posted by dieselman..valjalo bi za pocetak iscitati greske pa da idemo dalje...
Comment
-
-
Comment
-
-
ne mogu da otvorim sliku motora ali pumpa je ista,ako te ne mrzi mozes li mi poslati sliku na igi192@hotmail.com
Comment
-
-
..RS4,nemoj zbunjivati coveka...auto je '99 godiste i na njemu je PSG5 sistem ubrizgavanja koji ima posebno motorni kompjuter a posebno ECU za pumpu...kod tog sistema NE POSTOJI nikakav security code koji je vezan za ubrizgavanje tj. mozes staviti pumpu visokog pritiska odgovarajuceg tipa bez ikakve prethodne pripreme...
Comment
-
Comment