opel vectra 2.0DTI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igi192
    CBC Član
    • 14.06.2008
    • 19

opel vectra 2.0DTI

vlasnik sam opel vectre 2.0DTI 99g,presla 240000km,prije par meseci mi je pocela da gubi snagu kad joj dodam vise gasa ,prebacivala me je u pomocni program, pa sam otisao u opelu na ocitavanju greski jedina greska koja je bila ;je glavni senor na zamjcu (mjenjacu), njega sam promijenio i opet nista vergla ali nece, pretpostavio sam da je bosh pumpa pa sam kupio polovnu i nju sam promjenio medzutim opet nista, pumpa je promijenjena po ps , 100% je u tackama, vise neznam sta bi moglo da bude???? ako ima neko pametan ili neko ko je imao slican problem,,,unaprijed hvala
  • ZexXx_NBG
    CBC Član
    • 11.06.2008
    • 14
    • Novi Beograd

Ja ne mogu da ti pomognem mnogo, al mogu samo da kazem da sam cuo za te probleme kod Astri. Jer su ti 1.7 i 2.0 DTI navodno neki stariji opelovi dizeli. . . Idi u neki Opelov ovlasceni servis, sigurno da ti oni mogu pomoci. . .

Comment

• igi192
      CBC Član
      • 14.06.2008
      • 19

ne znam do sad sam sve resavo sam ,ali ovo je stvarno veliki upitnik???pricekat cu da vidim ima li ko da zna nesto vise o opelovim diizelasima,

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

..sad,jel' pali ili ne pali?...ako pali, kad gubi snagu?...koje greske ostaju nakon toga?...koliki je vakuum u sistemu?...koliki je pritisak turbine u voznji pod punim opterecenjem?...puno upitnika,a ti slabo dajes podataka...

Comment

• igi192
          CBC Član
          • 14.06.2008
          • 19

ne pali vise ugasila mi se naglo u voznji i od tada je nisam mogao upaliti,zato sam pomislio bosh pumpa...bilo je vakum crijevo na turbini i jos dva koja su vukla zrak napravio sam to ali to nije razlog sto nece da upali, probao sam i da je upalim na slepanje ali ne daje znakove da hoce, nema dima nikakvog, upalim je na sprej ali se ugasi cim nestane , razveo sam providna crijeva da vidim da mi ne vuce zrak ali nije ni to, sproveo direktno gorivo na pumpu nece i nece,neznam da li sam sta zaboravio:-)),

Comment

• igi192
            CBC Član
            • 14.06.2008
            • 19

Originally posted by dieselman
            ..sad,jel' pali ili ne pali?...ako pali, kad gubi snagu?...koje greske ostaju nakon toga?...koliki je vakuum u sistemu?...koliki je pritisak turbine u voznji pod punim opterecenjem?...puno upitnika,a ti slabo dajes podataka...

Comment

• igi192
              CBC Član
              • 14.06.2008
              • 19

Originally posted by igi192
              [/quote

ne pali vise ugasila mi se naglo u voznji i od tada je nisam mogao upaliti,zato sam pomislio bosh pumpa...bilo je vakum crijevo na turbini i jos dva koja su vukla zrak napravio sam to ali to nije razlog sto nece da upali, probao sam i da je upalim na slepanje ali ne daje znakove da hoce, nema dima nikakvog, upalim je na sprej ali se ugasi cim nestane , razveo sam providna crijeva da vidim da mi ne vuce zrak ali nije ni to, sproveo direktno gorivo na pumpu nece i nece,neznam da li sam sta zaboravio:-)),

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..valjalo bi za pocetak iscitati greske pa da idemo dalje...

Comment

• igi192
                  CBC Član
                  • 14.06.2008
                  • 19

senzor na radilici dva vakum creva,(zamenjeno) to su bile greske kad sam prvi put ocitavao, sada pokazuje da nema trenutni greski,sto me baca na kvar mehanicke prirode,sve mislim da je nesto oko goriva(nema ni dima kad vergla) , gorivo dolazi do pumpe cisto bez zraka i vraca se .ozracivao sam ga na crijevima od dizni baca gorivo u impulsima, e sad koliki je pritisak i da li moze da otvori dizne to ne znam,sta ti mislis???? ja stvarno ne znam vise

Comment

• igi192
                    CBC Član
                    • 14.06.2008
                    • 19

auto je naglo stalo pri brzini od oko 120km/h,, samo se ugasilo!!, tada sam pomislio da je pumpa ali sam je prvo odveo na diagnostiku,pa mi je pokazala te 3 greske(senzor i vakum crijeva) koje sam napravio, e sad mi ne pokazuje nista tako da sam pomislio da je elektronika na pumpi,ortak mi je imao pumpu sa zafire 01 presla 68000km kaze da je 100% okay iz tog razloga je nisam nosio na provjeru,ne znam dali ti ovo sta govori ,ili ako imas neku listu sta bi moglo da bude ,ja ne znam vise odakle da pocnem

Comment

• RS-4
                      CBC Veteran
                      • 29.04.2008
                      • 162
                      • Norway

OK, da li si programirao tu pumpu sa Zafire ili si je samo montirao i probao da palis? Konkretno bez programiranja nema ni paljenja, jasno ko dan.

Pozdrav

Comment

• igi192
                        CBC Član
                        • 14.06.2008
                        • 19

[quote="RS-4"]OK, da li si programirao tu pumpu sa Zafire ili si je samo montirao i probao da palis? Konkretno bez programiranja nema ni paljenja, jasno ko dan.

mislis pumpa je mehanicka nije elektronska,,,

Comment

• RS-4
                          CBC Veteran
                          • 29.04.2008
                          • 162
                          • Norway

Iskreno se nadam da pricamo o

ovom motoru i o

ovoj pumpi.

Ako je tako onda u pumpi koju si montirao od Zafire nemas ili nemas odgovarajuci SECURITY CODE od tvog auta a to znaci da nadjes nekog sa Tech2 aparatom da ti programira tj. prilagodi tu pumpu od Zafire.

Comment

• igi192
                            CBC Član
                            • 14.06.2008
                            • 19

Originally posted by RS-4
                            Iskreno se nadam da pricamo o

ovom motoru i o

ovoj pumpi.

Ako je tako onda u pumpi koju si montirao od Zafire nemas ili nemas odgovarajuci SECURITY CODE od tvog auta a to znaci da nadjes nekog sa Tech2 aparatom da ti programira tj. prilagodi tu pumpu od Zafire.

ne mogu da otvorim sliku motora ali pumpa je ista,ako te ne mrzi mozes li mi poslati sliku na igi192@hotmail.com

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

..RS4,nemoj zbunjivati coveka...auto je '99 godiste i na njemu je PSG5 sistem ubrizgavanja koji ima posebno motorni kompjuter a posebno ECU za pumpu...kod tog sistema NE POSTOJI nikakav security code koji je vezan za ubrizgavanje tj. mozes staviti pumpu visokog pritiska odgovarajuceg tipa bez ikakve prethodne pripreme...

Comment

Working...
                              X