Fiat Stilo 1.9 JTD potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makelele
    CBC Član
    • 19.06.2008
    • 12
    • Beograd

Fiat Stilo 1.9 JTD potrosnja

Pozdrav svim forumasima. Moje ime je Mladen i zivim u BGu.
    Citam vase komentare vec duze vreme i zahvaljujem vam na istim jer mnogo pomazu.
    Juce sam pazario Fiat Stila 1.9 JTD, godište IX mesec 2004. Presao 102000 km u Active paketu opreme
    Presao sam svega oko 40 km, i prezadovoljan sam automobilom.
    Medjutim putni racunar mi pokazuje potrosnju oko 11l/100 km. Jeste radila je klima, elektronika, muzika itd (kako vec sve ide kad se kupi "novi" auto), pa me zanima da li je to normalna potrosnja. Fabrički podaci kazu da je potrosnja oko 6-7 litara (znam da je skoro pa nemoguce dostici fabricku potrosnju). Pa eto ako neko moze malo da me uputi.
    Izvinjavam se moderatorima ako vec postoji tema sa slicnim sadrzajem. Hvala vam unapred.
    Poštovalac lika i dela Prleta i Tihog!
    Northwestern crew!
  • Semi
    CBC Veteran
    • 04.03.2008
    • 192
    • Smederevo

11 litara
    Mnogo je to za Stila JTD! Moj po gradu(Smederevu) ne prelazi 6.5-6.8 l/100km po bordu! Jedino mozda ako je tih 40km bio gazen po gradu sve vreme, gas do poda, visoki obrtaji... Nikada nisam radio tako nesto, pa stvarno ne znam...

Comment

• kole
      CBC Član
      • 05.06.2008
      • 66
      • zrenjanin

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD potrosnja

Nikad, ali nikad preko 8Ll.

Comment

• vicaNo
        CBC Član
        • 03.04.2008
        • 32
        • Mokrin (Novi Sad)

stvarno je mnogo

Meni po gradu (NS) trosi od 8-8.5l umerene voznje. Da ga stalno cepam, kontam da bi se stigao na nekih 9.5l, ali je 11 ipak mnogo

Probaj malo na search, ves je pisano o ovome...

Da te lepo i dugo sluzi!

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Previse je 11. Najbolje je da posetis majstora da vidi o cemu se radi. Ne bi trebalo da ide preko 8.5 normalne gradske voznje.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Denisns
            CBC Član
            • 23.11.2007
            • 48
            • N.Sad

...ljudi pa to je 1.9 JTD i realno je oko 8l po gradu minimum!

smanji dozivljaj

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Izmeri potrosnju na stari dobri nacin: napunis rezervoar i zapises kilometrazu. Sto vise puta to preciznije. Prvo to, a ako stvarno toliko trosi onda zaista nesto nije u redu. Naravno, ako je tacno da drugima drasticno manje trosi. Npr. moja laguna bas i nije nesto stedljiva sa svojim 1.9 dci.

Glupo je da odmah vozis kod majstora zbog problema za koji nisi ni siguran postoji.

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Pazite, sve to zavisi od stila voznje. Ja sam za pola sata potrosio 8 litara, a drugu brzinu nisam prelazio
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• hisd
                  CBC Član
                  • 24.04.2008
                  • 38
                  • RS

na ovakvoj skupoci ti 8 litara za pola sata ludilo

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

Caletova kola, ona platio benzin. Zato ja planiram da uzmem Pandu, jer ako uzmem Tipa 2.0 ode sve u propast.
                    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• makelele
                      CBC Član
                      • 19.06.2008
                      • 12
                      • Beograd

Originally posted by vicaNo
                      Da te lepo i dugo sluzi!
                      Hvala.
                      Mislim da je problem što putni računar nije bio resetovan. A prethodni dan kad je kupljen, čekao sam u MUPu za registraciju preko 4 sata. Za to vreme je ćale sedeo u kolima na parkingu i motor je dobar deo vremena bio upaljen. Pa pretpostavljam da prosečnu potrošnju računa na osnovu pređenih kilometara, a broj pređenih kilometara je tada bio 0, pa je to verovatno uticalo na prosek. Danas krećem na put od oko 50km, pa ću resetovati, pa ću videti.
                      Pitanje za Stiliste: šta preporučujete od zaštite za vašeg ljubimca? Da li je to Zeder, Multi-T-Lock(mislim da se tako piše) ili nešto drugo?
                      Hvala vam na odgovorima. Verovatno ću se pojaviti sa još pitanja
                      Northwestern crew!

Comment

• nidza
                        CBC Senator XXL
                        • 16.04.2008
                        • 496
                        • nbgd

Stavi alarm obavezno. Od fabričke zaštite tu je kodirani ključ. Vidim da neki ljudi stavljaju i Zeder, meni se nešto ne sviđa ideja da se bušim bilo šta oko upravljačkog dela, a nisam siguran koliko je Stilo interesantan auto za krađu, jer podjednako ozbiljan lopov mora da bude za njega, kao za neki 10 puta skuplji auto. Ne znam što bi jedan profesionalac rizikovao i dan zatvora, pored toliko cenjenijih automobila na parkingu.

Potrošnja - ovaj mesec zasad 7.6l/100km, potrošeno oko 3/4 rezervoara. Ne sećam se prosečne brzine ali obično se vrti od 20 do 22 na sat u toku meseca (prelazim Gazelu 2 puta u toku radnog dana, kao i Kneza Miloša). Popodne i vikendom malo spusim potrošnju. Mislim da sa ovim rezervoarom nisam imao nijednu dužu otvorenu vožnju, tako da je ovo čist grad sa dosta klime. Mislim da je rezultat sasvim zadovoljavajući u odnosu na vrlo nepovoljne saobraćajne okolnosti.
                        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• makelele
                          CBC Član
                          • 19.06.2008
                          • 12
                          • Beograd

Mislio sam da stavim alarm, ali ne bih voleo da mi nabudže alarm kao što su to uradili na prethodnim kolima. Jel postoji mogućnost da se kod ključ poveže sa alarmom i da li je to uopšte pametno raditi?
                          Northwestern crew!

Comment

• reaper_HGT
                            CBC Senator XXL
                            • 05.09.2007
                            • 888
                            • Beograd

alarmi za novije fiate su nocna mora svakog elekricara
                            ozbiljno meni je to radio ortak i glavu je hteo da mi otkine na pola posla, samo nadji nekoga proverenog da ti to uradi i bice ok, a za kod kljuch neznam, ali ne verujem

Comment

• nidza
                              CBC Senator XXL
                              • 16.04.2008
                              • 496
                              • nbgd

Ekstra sam zadovoljan kako mi je urađen alarm. Povezan je sa ECU, podizačima prozora i još par caki ima. Javi se na PM da ih ne reklamiram, mada mislim da zaslužuju.
                              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                              X