Fiat Stilo 1.9 JTD potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Naravno da troši više. Otpor kotrljanja je veći, a i sam točak je verovatno dosta teži, čime troši značajan deo obrtnog momenta pri ubrzavanju.

U svakom slučaju, nije to ništa strašno, a ni tvoja odstupanja nisu velika. Apslutno se ne bih potresao previše oko toga, posebno što se postavlja pitanje koliko je odstupanje merenja protoka na benzinskoj pumpi. Verovatno je prava istina negde između bord kompjutera i tvoje aproksimacije.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• STILISTA
      CBC Veteran
      • 17.12.2007
      • 182
      • BEOGRAD

Originally posted by comi 1342
      Gorivo kod nas više nije loše,naravno ako sipaš eurodizel na proverenim pumpama, po mogućstvu euro 5...

comi a gde ima da se sipa kod nas euro5...ja jos nisam video?

imaš opciju ''edit post'' za sve ispravke i sl. tako da ne moraš odmah posle jednog minuta pisati sledeći post sa istom sadržinom...

Poruku izmenio: neshaoct

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Na Mol pumpama,i ja mozda umisljam, ali stvarno manje smrdi taj
        EURO 5. Meni je usput neka u Odzacima kad idem u tazbinu, ne znam
        kako je oko Bgd-a, hvale se da su vec 22 pumpe otvorili.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Ima u Brace Jerkovic i kod Plavog mosta. Ja tu sipam kad mogu, ali uglavnom na Eku, posto mi je mnogo blize.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• etibor
            CBC Senator
            • 12.05.2008
            • 293
            • Pancevo

@dragon
            Da li na MOL-u pise bas EURO 5 ili pise eurodiesel? Tj. da li imaju EURO 5 i eurodiesel ili je to jedno isto samo po euro 5 standardu...???
            Vec sam pisao u nekim temama da kada sam sipao na MOL-u poceo je auto da mi trza u drugoj i trecoj na 2500 rmp kad ubrzavam.
            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Vest je iz marta 2008., tako da čisto sumnjam da su se bitno stvari promenile. Ne znam po kom kriterijumu se hvale za Euro5 ili Euro4, ako uzorci stvarno imaju 7 puta više sumpora nego što je dozvoljeno po EU standardu.

Cenim da je poprilično svejedno gde se sipa po pitanju osnovnih karakteristika goriva, jer je to sve nafta istog porekla i da su jedine razlike u nekim skupljim aditivima.

Već sam napomenuo, ali sipam isključivo na Eko, i zasad je korektno. Imao sam jedan ili dva izleta na OMV (ukupno manje od 2000km), ali vremenske prilike su se često menjale i promenio sam točkove u tom periodu, tako da ima previše stvari koje su mogle da prouzrokuju veću potrošnju u tom periodu.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Nije mi jasno zašto dajete link za analize benzina BMB 95, a mi pričamo o
                eurodizelu ?
                Sve osim eurodizela u zemlji Srbiji od naftnih derivata što se hoće prodavati,
                mora biti proizvedeno u NIS-u, svi od njih kupuju benzine i neekološke
                dizele. Eurodizel euro4 ne mogu da proizvedu, bar neu dovoljnim količinama,
                tako da je on na režimu slobodnog uvoza, naravno i bolji euro5.
                Eurodizel EURO4 i 5 je najskuplji derivat za proizvodnju i komplikovane strukture, jako kritične gustine, filtriabilnosti,oktanske vrednosti ...itd.
                Znači,ono "ej sipali su vode u njega","ma slabo mi nešto vuče", "puno mi
                troši sa te pumpe", više ne stoji, što reče neko, nemojte više, vređa inteligenciju.I obavezno dolivajte dvotaktol da što pre zapušite katalizator i
                zapečete dizne. Po meni bi dizel D2 trebao biti naskuplje gorivo, a da nove
                akcize idu za ekologiju, ne možeš više šetati Novim Sadom ni voziti bicikl
                bez opasnih rizika po zdravlje od izduvnih gasova.
                Živela ekologija !
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• nidza
                  CBC Senator XXL
                  • 16.04.2008
                  • 496
                  • nbgd

Moja greška, definitivno neadekvatan članak za temu.

Da li je neka nezavisna firma uradila analizu eurodizela? Nije da se žalim, ali prelazim dosta, mrzi me prosto da menjam ulje na 10 hiljada umesto na propisanih 20, jer "ima previše sumpora u gorivu" ako to nije tačno.

Eko i Mol u svojim reklamnim kampanjama imaju jako lepe cifre, pa bih baš voleo da znam da li je istina da u to gorivo stvarno NIS niti malo nije umešao prste? Moja poslednja informacija je da ipak i sav eurodizel prolazi kroz prste NIS-a, bez obzira što ga oni ne prerađuju, vrlo je lošeg kvaliteta i da zapravo od krajnjeg odredišta, tj. lanaca pumpi, zavisi odnos i kvalitet ključnih aditiva.

Molim sve koji nešto znaju o ovome da potvrde ili opovrgnu.

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Originally posted by etibor
                    @dragon
                    Da li na MOL-u pise bas EURO 5 ili pise eurodiesel? Tj. da li imaju EURO 5 i eurodiesel ili je to jedno isto samo po euro 5 standardu...???
                    Vec sam pisao u nekim temama da kada sam sipao na MOL-u poceo je auto da mi trza u drugoj i trecoj na 2500 rmp kad ubrzavam.
                    Mislim da pise EURO 5. Ja nisam primetio nikakva trzanja od goriva na MOL-u.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• space2703
                      CBC Član
                      • 12.05.2008
                      • 18
                      • Zrenjanin, Srbija

Ne vidim šta NIS može Hellenic petroleumu da pokvari kada ovaj dovuče svoju cisternu iz Grčke sa eurodizelom koji je na režimu slobodnog uvoza pošto velelepna srpska rafinerija nema tehnologiju da proizvede eurodizel.

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Meni je ovo prva zima sa JTD. Kolika je razlika u potrosnji izmednju letnjih i zimskih temperatura?

Ranije mi je bord pokazivao 7,5 prosecnu potrosnju po gradu, a sada bogami otislo na 8,5. Znaci, iste relacije, isti stil voznje.

Nedavno sam cistio dizne, pa mislim da nije posle toga poceo vise da srche ili ja tripujem? Mozda treba nesto da se dosteluje .

Kad krenem prvom, ode trenutna na 25 ko od sale, pretpostavljam da je svima tako.

BTW, danas na parkingu lik do mene u Stilu JTD i ja ga pitam kliko mu trosi, a on kaze 6,5-7 po gradu , kaze ne prelazi nikad 7. Doduse, 2004. Vidim Alfisti se hvale malom potrosnjom, njima 2,4 masine trose, kao, manje od 7 po gradu

Comment

• etibor
                          CBC Senator
                          • 12.05.2008
                          • 293
                          • Pancevo

Meni je isto povecana potrosnja, i mnogo sporije se dostize radna temperatura, pa je verovato u tome "problem"... Do pre dve nedelje, na pola puta do posla motor stigne na radnu temperaturu, a sada stignem na posao, a motor se nije ugrejao do radne, a verovatno nije stigao ni termostat da otvori, ali tu je negde... A do posla imam 10km, uglavnom voznja 80km/h, bez semafora...
                          Moj drugar sa puntom 1.9 TD kaze da mu trosi oko 1l vise zimi...
                          Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Moguce da je to taj litar...zimske takse...

Comment

• jboban
                              CBC Veteran
                              • 25.09.2008
                              • 117
                              • Čačak

Ako su relacije kratke, zimi hoće više da potroši na račun vožnje sa sporije grejanim motorom, ali za nešto duže vožnje, hladan vazduh pomaže funkciji intekulera. Drugi zimski problem je mokar put ili sneg na putu što otežava kretanje i povećava potrošnju.
                              P.S. Ja ne smem da kažem svoju prosečnu potrošnju jer ćete odmah reći da se hvalim, kao i svaki prosečan Srbin vozač, ali kad bih video 7l/100 km umro bih na mestu

Comment

• etibor
                                CBC Senator
                                • 12.05.2008
                                • 293
                                • Pancevo

To je to. Dok se ne zagreje motor potrosnja je povecana.
                                Dragon-e, i meni vrlo lako stigne trenutna potrosnja na 25l/100km u prvoj i drugoj pri jacem ubrzavanju. Potrosnja po gradu je vrlo diskutabilna zato sto je pitanje kako ko vozi i koliko je u guzvi, a koliko ne... Kao kada bih ja sad rekao da mi je potrosnja u gradu oko 5,5l po Board-u, ali u Pancevu...
                                A na 85% otvorenom i 15% grad (Pancevo) 4,8l/100km. Merio 3-4 puta po oko 2000km. Probao sam da vozim penzionerski oko 1000km, 4,2l/100km, ali sam se smorio. Nije neka drasticna razlika u potrosnji pri penzionerskoj i pri normalnoj voznji, ni po Board-u, a ni po novcaniku...

P.S. motor je MultiJet...

Pozdrav...
                                Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...
                                X