Skoda Felicija 1.9D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • c0d14c
    CBC Početnik
    • 19.05.2009
    • 3
    • sarajevo

Re: Skoda Felicija 1.9D

nisam razmislio nego strucniji ljudi su mi tako objasnili a i ne kazem da relej daje struju pune 3 min nekim a nekim samo nekih 15 sekundi nego kazem da se originalni grijaci od jeftinijih razlikuju po tome sto prestaju da se zagrijavaju odma nakon paljenja auta dok ovi jeftini su zagrijani duze vrijeme i to im smanjuje rok trajanja na minimum i ovo nije pametovanje nikakvo i nikakva zabluda sto mi se nije desilo to necu ni rec a sto mi se desi pokusat cu pomoc i drugom jer znam da sam ja bacao pare tako da ne treba niko drugi

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Ne razumes se u mehaniku pa nemoj da lupe tas.
      Grejaci dobijaju struju preko releja koji zavisno od temperature motora ostavlja grejace upaljene posle paljenja motora.
      Obrazuj se malo ako vec pises o necemu.

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

Originally posted by c0d14c
        kad pale auto ne iskljucuju nego nastavljaju radit pune 3 min i spaljuju sami sebe

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

a ... tačka ,zarez šta je to ?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Originally posted by deki74
            ti si verovatno cuo da vecina tih motora nije prebacila preko 150.000 bez generalke.
            isti auto,moj stric vozao 250 000 tovario kao magarca i vozio tako natovarenog po 500-600km u jednom smjeru,duvao gume na 2.3 da nije toliko spustena od tereta..pregazio auto totalno ali je bio prezadovoljan kako ga je sluzilo..poslije je odradio full generalnu ali je tad pocela nesto da ga zeza i prodao je....

Comment

• DraganNS
              CBC Početnik
              • 21.01.2009
              • 8

Evo mene opet sa istim problemom koji je postao enigma za majstore i električare.Ponovo se pojavio problem oko paljenja.Ali...Zašto?
              1.Na 135000 pređenih kilometara sam uradio komplet generalku.
              2.Kupio nov anlaser
              3.Kupio nov akumulator.Black horse 70 A

E sad,šta je problem.Ja mislim da mi negde vuče struju.Prvi dan mi super upali auto,drugi dan dobro,treći dan onako,a četvrti ili peti jako loše.Jedva.Stvar je u tome oko tog prvog paljenja jer mi vergla pet do šešt sekundi pa onda tek upali.Ja ga ugasim,pa ponovo upalim,a on iz prve "na prvi zub i na pola kjljuča"(kako bi i trebao).Ja oteram kod majstora,on električar,kaže da mi je problem u relejima,tj. grejači mi ostanu raditi još neko vreme,pa mi izvuku struju.Promenem ja te grejače i releje.Vozim četiri,pet dana,kao ono peti dan ga jedva upalim.Oterao sam ponovo kod majstora da reklamiram i da vidim šta je problem.

P.S.

Motor je dobar.Od generalke sam prešao 3500 km,pa posle menjao ulje i filter,nov anlaser,akumulator...Motor extra radi,ali paljenje katastrofa.Šta vi smislite da je problem?

Comment

• Velickovic
                CBC Član
                • 15.07.2009
                • 54
                • Hell

Jesi merio kompresiju posle remonta?
                Mozda je majstor lose oslajfovao ventile pa ne dihtuju kako treba.

Comment

• DraganNS
                  CBC Početnik
                  • 21.01.2009
                  • 8

Jesam.Kompresija bila extra.

Comment

• Jesa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2008
                    • 344
                    • Beograd
                    • Honda Civic 1.4 LS

Pre mesec dana kad je bilo mao jace zahladjenje, (recimo - 8 i nize), sam imao problem oko paljenja felicie.

Probao sam da je upalim na kablove pomocu Honde CRX, mada je bilo zajebano, zavergla, al nikako da upali.
                    Sva sreca pa je tu bio i komsija sa Kiom Karens CRDI.

Upalili smo cas posla.

Elem od njega sam prvi put cuo da akumulatori, osim deklarisane Ah oznake imaju jos jednu oznaku koja je veoma bitna.
                    Naime na njegovom acc stoji oznaka 680V (ne drzite me za rec za tacnu cifru), a na Felici je acc sa deklarisanom Ah oznakom za Feliciu, ali taj acc ima i oznaku 430V (opet po secanju, al je verovatno i tacna cifra).

Sa ovim acc koji ima oznaku 680V je upalila ko metak!

Ako ovo cita neko upuceniji u celu pricu, neka dodatno obrazlozi materiju!

Takodje, jako bitna stavka oko paljenja, pogotovo zimi - rezervoar mora biti po mogucstvu PUN.
                    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

@DraganNS .. sve to sto si ti menjao i razlog zbog koga si menjao je neopravdan.Jer se sve to mnogo lako proveri bez ikakve zamene,pa onda ako je potrebno menja se relej,grejachi ili shta vetj treba.
                      kakav je problem probnom lampom proveriti koliko dugo ostaju grejaci upaljeni,chak se moze stavit iprivremeno ili stalno mala lampica koja bi pokazivala kada zaista rade grejaci.A i onda ako rade duze,menja se samo relej koji ih aktivira,ili ako ima senzor za temepertauru koji odredjuje paljenje grejaca( ako to postoji na tom motoru) .. grejaci se pale kad dobiju struju..nemogu sami da se upale.
                      Akumulator isto..proveri se unimerom posle paljenja koim naponom ga puni alternator,proveri se onda kad prenotji akumulator koliki mu je napon ( sve ispod 12,5 V i nije nesto dobro za akumulator koji je nov,i bio napolju jednu notj)
                      ako se sumnja d aga nesto crpi,izvlaci..i to se lako proveri unimerom.
                      Toliko je to sve prosto i banalno da je sramota da ti neko promeni bilo sta od toga bez provere.
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• DraganNS
                        CBC Početnik
                        • 21.01.2009
                        • 8

Znam ja sve to.Zato sam ga i oterao kod jednog od boljih,ali i skupljih električara.Rekao sam mu da mi sve detaljno proveri,da ne bi bilo da opet ne mogu da ga upalim za nedelju dana.

Comment

• Velickovic
                          CBC Član
                          • 15.07.2009
                          • 54
                          • Hell

Originally posted by DraganNS
                          Jesam.Kompresija bila extra.
                          Koliko bari si imao?
                          Premeri je opet sada ako mozes.

Comment

• DraganNS
                            CBC Početnik
                            • 21.01.2009
                            • 8

Pre generalke,mislim da je bila oko dvanaest,a posle dvadeset i nesto.Ne mogu da se setim.

Comment

• cuculo
                              CBC Član
                              • 03.09.2009
                              • 61
                              • Prilep Macedonija

A dali si proverio praznenje kada je auto ugasen i nema potosaca aktivnih ,skini jednu klemu i preku unimera koliko ampera vuce stuju u miruvanje trebalo bi da bude u normalu negde 0,03A.za ovaa proba najbolji ti je digitalni istument(UNIMER)skini jednu klemu i COM izlaz od istrumenta stavi na stub akumulatora gde si skinio klemu onda na istrument gde uma rupu stavi A crevenu zicu od istrumenta na klemu ,a polje za otcitavanje da bude u amperima prava struja na 20 ampera i sve iskluceno posmatraj ako je nad 0,03A unda imas potrosac i on ti prazi akumulator preku noci,pozz

Comment

• Velickovic
                                CBC Član
                                • 15.07.2009
                                • 54
                                • Hell

Koliko ja znam kod dizela treba da bude 31bar-i, min 25bar-i ispod 24bar-i ima problema da upali na velikom minusu.

Comment

Working...
                                X