Zafira 2.2 dti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xxx1
    CBC Član
    • 17.12.2007
    • 93
    • Batajnica

Re: Zafira 2.2 dti

Filter goriva?
    Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole

Comment

• sukabb
      CBC Član
      • 27.05.2009
      • 43
      • Bajina Basta

Nisam siguran da li su to iste pumpe i da li ova moja vp 44 ima uopste mogucnost pomeranja.Ako neko zna,nek pomogne.
      A sto se tice filtera goriva,nema sanse,ja na 8000 menjam ulje i sve filtere,tj filter vazduha,i uloske za ulje i gorivo.
      Nije mi jasno od kuda ta "knedla" i zasto,i ne mogu da verujem da dijagnostika ne moze da to vidi.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Ja sam imao slican problem skoro na Laguni. Znaci u 1. i 2. stepenu prenosa negde izmedju 2000 i 2500 obrtaja (ne znam tacno jer nisam bas toliko obracao paznju) auto na sekund secne kao da ima neku knedlu i posle normalno nastavi sa ubrzavanjem. Ovo je izrazenije kod malo ostrijeg ubrzavanja i starta. Za ostale stepene prenosa ne mogu isto potvrditi jer sam auto kupio polovan te ga pre servisa nisam hteo mnogo voziti. na kraju se ispostavilo da je turbina imala mehanicka ostecenja pa sam morao da je remontujem.

Comment

• sukabb
          CBC Član
          • 27.05.2009
          • 43
          • Bajina Basta

Izgleda mi slicno kao kod mene.Vise je izrazeno kad auto umrtvim i krenem sa 1500 rpm pod punim gasom,otprilike na 2500 napravi malu knedlu,kao da mu nestane neceg,neznam vise,dal vakuma,dal goriva.Ponasa se kao da nesto iskljuci turbinu na delic sekunde,a kad se normalno ubrzava,nema toga uopste do 3000rpm,jer tu ga obicno i saltam,jer retko kad treba preko.

Comment

• Night Rider
            CBC Veteran
            • 10.12.2007
            • 127
            • Banja Vrujci

Isto je kao kod mene najvise se oseca kada je auto opterecen
            Ja sumljam isto na turbinu ili na neki od vakum ventila koji je pali!
            http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• sukabb
              CBC Član
              • 27.05.2009
              • 43
              • Bajina Basta

Dieselman,molio bih Vas da mi preporucite nekog ko bi mogao da ocita sve to i da jednom resim tu zagonetku.Unapred Vam hvala.

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..porazgovaraj sa servisom Gogic iz Bele Zemlje,verujem da ti mogu pomoci...

Comment

• sukabb
                  CBC Član
                  • 27.05.2009
                  • 43
                  • Bajina Basta

Hvala Vam na savetu,licno sam dobar prijatelj sa markom Gogicem,ali nije mi on pao na pamet jer znam da oni rade pumpe.Skoro smo razgovarali,pitao sam ga da li radi pumpe za ovaj motor,posto sam dobio informaciju od par ljudi da se ne rade,i da polovna kosta oko 1000 e.rekao mi je da radi,i da je remont malo skuplji nego za obicnu pumpu,i daje garanciju.Eto,mozda ova informacija moze nekom biti od koristi.Hvala jos jednom.

Comment

pozdrav,

ja imam slican problem kod SAAB-a 9-3 2.2 TiD, 125 ks, to je vrv. isti motor kao kod Zafire i Vectre. Problem je to sto auto ide bolje sa 50% gasa nego sa 100% , sa 50% sve kako treba kao da je pod punim gasom, dok pri punom gasu secka sa ubrzanjem...... sta bi moglo tu da se desava ?

Comment

• sukabb
                      CBC Član
                      • 27.05.2009
                      • 43
                      • Bajina Basta

Posle duzeg vremena evo me.Problem sa knedlom jos nije resen,ali desilo se nesto drugo.Od juna do sad su mi 3 ventila za regulaciju turbine prestajala sa radom ,i posle nekog vremena pocnu da rade.Ventil definitivno nije u pitanju,jer se auto isto ponasa sa svakim.Posto su mi ljudi rekli da hoce od vlage da se to desava,a auto nema plastiku ispod,dodjemo na ideju da produzimo crevo za rasterecenje turbine na ventilu.Izveli smo ga u motorni prostor,i znate sta se desilo,knedla je nestala,a auto ide kao lud .ali sreca je kratko trajala kad je usao u safe -mode,videli smo da puni cak na 3 bara .Zakljucak:Na punjenju od 2.5 bara ima knedlu,oseca se rasterecenje jer pada na 1.8 bara,a na punjenju od 2.8 do 3 knedle nema,a dijagram pokazuje da ima vrlo malo rasterecenje.Ja stvarno vise nemam pojma sta da radim.Eto ako neko ima nesto pametno da mi kaze bicu zahvalan. .

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Prepunjava ti turbo ... ?!
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sukabb
                          CBC Član
                          • 27.05.2009
                          • 43
                          • Bajina Basta

Znam da prepunjava,ali neznam sta da radim da bude normalno,a da se rasterecenje turbine ne manifestuje kao knedla

Comment

• sukabb
                            CBC Član
                            • 27.05.2009
                            • 43
                            • Bajina Basta

Comment

• sukabb
                              CBC Član
                              • 27.05.2009
                              • 43
                              • Bajina Basta

Comment

• sukabb
                                CBC Član
                                • 27.05.2009
                                • 43
                                • Bajina Basta

Ovo sam slucajno uspeo da slikam u toku voznje dok smo ocitavali punjenje,knedla se desava u momentu kad kriva rasterecenja krene dole.Inace pujenje tada je bilo do 2.5 bara na momente.Kad sam uradio ono sto sam napisao u prethodnom postu,knedla je nestala,ali auto prepunjava i ulazi u safe mode.

Comment

Working...
                                X