fiat marea 1.9 td 98 g.p bosh pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: fiat marea 1.9 td 98 g.p bos pumpa

Ali je dok nisam odvezao auto kod boshiste i on je zakretao pumpu (onako od oka, Kaze u frci je)
    Ako je majstor bio u frci,trebao si otici kad nije.Ima tu malo vise posla, i za dobrog majstora!

Comment

• dado banjaluka
      CBC Član
      • 20.09.2009
      • 23
      • Banja Luka

Ma to mi je kolega i zna da tu nema para pa hajde da samo ispadne iz ruke ali doci ce on meni kada razbije auto. (ja radim limariju)

Comment

• edohonda
        CBC Početnik
        • 13.05.2010
        • 1
        • bih

Kod mene se desilo slično , naime počelo je kad sam jednom pretico kola i u pola pretisanja osijetim da izgubi snagu i vuču zaim se upali lampica nešto kao šprica ili tako nešto. auto je radilo na leru normalno izgleda kao da niša nije.međutm auto nije imalo svoju snagu ko prije a lampica se ugasi poslije nekog vremena ali se upali pod većim obrtajima pretežno kad pretičem i zgubi snagu počeo je da izbacuje crni dim ko da je neko zapalio gumu suklja iz auspuha.otišo kod majsora prekopčo ga na komp. i izbacio grešku kao pokvaren protokomor . ok zamijenim ga i krenem i činilo se da je sve ok na prvi pogled. međutim dan poslije krenem na put 30km i ponaovo se pojevi lampica i izgubim snagu na motoru , vraim protokomor majstoru . ponovo prekopčamo na komp. i kaže on da je AGR toje nešto za pvrat izduvnih plinova. zamijenim ga stavim polovan i prkopčam svoj protokomor i isto tako i sa onim novim protokomorom ,sve se isto dešavolo i SLUČAJNO otvorim haubu da provijjerim agr što sam polovnog kupio da se nije zaprlljo pređem rukom preko gumenog crijeva što ide sa agera valjda prema turbin(interkulera) ili već čega i osjetim da je puklo razcijepilo se po dužini jedno 7-8 cm ono je na L i dužine nekih 32-33 cm fi oko 60mm crijevo je gumeno a u sredini je ojačano. zalijepim ga trakom običnom širokom i probam auto lampica se ugasi a kad sam kreno sa autom sa većim gasom iz auspuha mi suknu crni dim i ostavi trag na cesti jedno pola metra širine i 10ak dužine a auto nesmieš pipnut na gas ide ko metak. i sve je ok lampica se ne pali nema crnog dima auto ponovo vuče i ide . majstor mi reče da kad se turbina u pali pritisak koji treba od turbine da ide u motor on je izbacivo na puknuto crijevo .a u ageru skupljo čađ. kad sam zalijepio traku nabio je ponovo pritisak i zbacio tu čađ. zamijenim crijevo i to je to. džaba kupio agr i mijenjo protokomor.ZATO PROVIJERITE CRIJEVA OD TURBINE DO AGERA I SAM AGER(DA NIJE ZAŠTEKO) PA ONDA MIJENJAJTE DIJELOVE TJ. AGR I protokomor.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

Pa trazi majstoru da ti da pare za Protokomer i agr ... samo njima ja opasna zmijetina u novcaniku .
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• cvelebojansd
            CBC Početnik
            • 27.05.2010
            • 1
            • smederevo

Imam isti problem.uradjena generalna pre 15 000 i posle 3 000 poceo da izbacuje crni dim i da slabo vuce.sva creva su ok,protokomer sam otkacio pa vratio i opet isto,eger ventil zatvoren,ne trosi ulje ali je poceo da trosi.na 5 lit nafte 30 km.pre tri dana stavio sam drugu pumpu i ista situacija.uzubljen je kako treba,izbacen je katalizator i vise ne znam sta da radim.da li imas neku ideju jer ovi majstori nemaju resenje.poz.hvala

Comment

• dado banjaluka
              CBC Član
              • 20.09.2009
              • 23
              • Banja Luka

Re: fiat marea 1.9 td 98 g.p bosh pumpa

Druze jesi li rijesio problem ? Ja svog nekako skrpio i odmah prodao. ( Mjenjao)

Comment

Working...
              X