Upustio sam se prije neki dan u remont jednog dotrajalog broda... budući da posao oko plastike i restauracije drva uglavnom radim sam s prijateljem, došao je na red da i pogledam motor... bio je pod morem jer ga je nevrijeme potopilo na dno luke. Brod je izvađen na kraj i premda je brod pretrpio znatna oštećenja motor je proradio... s tim da je proradio zadnji put prije 2 god. nakon vađenja s morskog dna i od tad ni vau od njega ( i vjerojatno nije konzerviran na prikladan način )... od tada ga nitko nije dirao dok se ja nisam odlučio pozabaviti malo s njim. Brodica je 5,5 metarska dalmatinka ( kabina+natkabina ) i shodno tome ima motor torpedo 18 ks i 2 cilindra. Pokušao sam okrenuti kolo zamašnjaka ali neće ni da mrdne... donio sam i kurblu, ali ni da milimetar se pomakne. Vjerojatno je zablokirao od stajanja... pa me zanima postoji li način da se spasi taj motor, odnosno da opet proradi jer je generalno uređen tik prije potapanja... ako moram kupiti drugi motor onda imam veliki problem s kojim nisam računao kad sam se upuštao u restauraciju, ali ne mogu sad odustati kad sam došao do pola puta. Zaplovit će i nema mu druge
a pod koju cijenu to ćemo još vidjeti
Znam da se ne radi o automobilu, ali je motor u principu motor, pa mislim da sam na pravom mijestu što se tiče savjeta... stoga samo dajte

Comment