PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter !?

posto Rale (gumetina) i ja pocinjemo da radimo modifikacije softvera za modele sa FAP/DPF u cilju izbacivanja istih bez paljenja svih mogucih lampica, ako ima neki dobrovoljac iz bg/ns koji bi zeleo da se resi te napasti iz auspuha neka se javi na pp Raletu ili meni
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• pavloni
      CBC Član
      • 19.08.2010
      • 83
      • usce

molim da mi neko ispica proceduru nalivanja aditiva

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

ne moze bez skenera....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• pavloni
          CBC Član
          • 19.08.2010
          • 83
          • usce

Originally posted by Gavra
          ne moze bez skenera....
          zasto ne moze bez skenera ? zanima me moguli ja da dolijem recimo samo pola rezervoara aditiva?naravno ako je problem samo nedostatak aditiva a ne zapusenje fap-a. molim da mi dfate malo opsirnije obnjasnjenje. pozdrav...

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995
            • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Neki imaju plovak za aditiv, a neki racunaju po kilometrima koliko ima. Tvoj auto nema plovak i samim tim kad dolijes aditiv, preporucljivo je sipati do vrha, moras preko dijagnostike da resetujes stanje brojila. A ako vec nemas pare za aditiv, zasto ne uzmes i skines FAP?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
            061/665-94-23

Comment

• djella
              CBC Član
              • 15.01.2008
              • 41
              • Brisel

Postovane kolege (po vozilu),

pre dva dana sam se vracao iz srbije u belgiju i negde oko frankfurta upalio mi se signal da nema dovoljno aditiva za fap. Posle izvesnog vremena mislim da sam cuo kao "pucanj" u prednjem delu auta tj. u motoru, kao kad stari auto nacepite pa nije dobar dihtung neki na auspuhu i dodje do pucnja. E, posle toga opet neko vreme upalio mi se signal (zuti onaj znak kao neka slavina) to je valjda da nesto nije u redu sa motorom, ubrizgavanjem ili.... neznam ni ja. Auto je poceo da ponasa kao da nema snage nizasta, ustvari kao sto i gore pomenuste ne ide preko 110, tj. nece da primi gas i samo onako jedva se vuce. Nakon toga osetih da me i slabije klima hladi, kada sam stao ustvari mi se cini da ni kompresor za klimu ne radi!!!!!!!?????? Dragi drugari moj auto ce vec sutra - prekosutra da se nadje u nekom servisu, ali molim Vas recite mi sta vi mislite o svemu ovome i ima li nade za mene i moj pezo 307 , 2.0 hdi, 107 hp, karavan itd.....

Pozz

Comment

• alekj90
                CBC Početnik
                • 03.12.2010
                • 2
                • Leskovac

Re: PEUGEOT 307 HDI 2002 110 KS - FAP filter !?

da vas pitam imam problem sa autom pezo 307 2.0 hdi ptijavljuje mi greske antipolution fault.unblock dizel filter i esp and esr not funkcionting i auto je blokiran na 2700 obrtaja bio sam kod majstora kaze da je to fap filter i da moze da se sipa ta tecnost ali da je bolje da se ocisti katalizator i da se softverski ukloni to i da vise nikad nepojavljuje grseke i to kosta 200 evra?
                zanima me dal je to dobro dase uradi i sta da radim?

Comment

• Put-in
                  Banovan
                  • 28.01.2009
                  • 189
                  • Beograd

Ako možeš da uradiš to skidanje fapa i postavljanje katalizatora na njegovo mesto za 200e ODMAH to uradi. Zašto? Pa zato što ćeš uvek imati problem sa tim FAP filterom ako nije nov, a nije. Stvar je u tome da je taj filter napravljen samo za HDI motore 110ks i jače, zašto, jer se ti motori voze po autoputu gde je manja šansa da se zapuše , a iako se zapuše, samočišćenje je lakše,tj auto to može da odradi sam (čišćenje). Pošto naši ljudi većinom voze ta kola po gradovima sa malim udelom vožnje na autoputu, taj FAP se brzo zapuši, i regeneracije filtera su veoma česte što dovodi do povećane potrošnje i konačnog začepljenja istog.
                  Kada se filter začepi onda se očita greška antipolution fault i auto ulazi u tzv limp mode, to znači da se limitira na 3000 ob stim što drastično gubi snagu (da bi mogli da odete do majstora a ne da vozite tako). Nov FAP ili DPF filter košta od 700-900e i vek trajanja mu je oko 80k -120k tako da.. ako postoji mogućnost (a postoji) sklonite to i ne brinite, ali morate da znate da ne može jednostavno da se iseče i skloni, nego mora to i elektronski da se sredi.

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995

Unblock Diesel Filter je direktno vezan za FAP filter. Anti Pollution Fault nije direktno vezan za filter ali ima veze sa njim i sa ostalim sistemima za poboljsanje ekologije.

061/665-94-23

Comment

• Put-in
                      Banovan
                      • 28.01.2009
                      • 189
                      • Beograd

Pa Antipollution filter u HDI motorima je FAP ili DPF filter (zavisi kako ga ko zove), izgleda kao katalizator, ali je veći. DIESEL filter je normalno nešto drugo, ali fora je da kad se zapuši FAP onda auto poblesavi, pa može da piše i nešto što nije, ali da li je zapušen ili nije se lako vidi preko dijagnostike.
                      FAP je direktno vezan sa rezervoarom tečnosti za regeneraciju filtera, koji se nalazi kod zadnje osovine. To benzinci nemaju, samo dizli, i to noviji. Čak i svi dizli ga nemaju, samo oni veće snage.
                      Ako skidaš FAP fizički (posle elektronske eliminacije), onda stavi umesto njega katalizator, nemoj samo da variš cev, jer možeš imati problem sa turbinom i njenim podpritiskom.

Comment

• maliomladinac
                        CBC Senator XXL
                        • 21.11.2008
                        • 995

Npr, anti pollution fault je na 407 izbacivao kad je imao problem sa varijabilnom geometrijom, zaglavila, pravilo veliki pritisak pri naglom dodavanju gasa. Sve oko FAP-a sam doktorirao skoro, pocevsi od majstora, pa sve do literature i citanje do kasnih sati... Anti Pollution Fault je vezano za vise stvari i ne mora da bude FAP filter u pitanju kad izbaci tu gresku. Provereno, iz licnog iskustva, a i iz iskustva drugih kojima sam pomagao...

061/665-94-23

Comment

• Put-in
                          Banovan
                          • 28.01.2009
                          • 189
                          • Beograd

Pa i ja sam ga doktoriro iz muke a ne iz meraka Ja sam FAP skidao na pomenuti način na mom C4, a + bio čipovan... aždaja.
                          FAP je samo izum zapadnih sila da zahebu nas Srbe, jer svi dizli koji dođu ovde imaju i km na sebi i svima će ili je otkazo taj filter

Comment

• ale944
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2006
                            • 1457
                            • Beograd

FAP je direktno vezan sa rezervoarom tečnosti za regeneraciju filtera,
                            kako je vezan , cime ?

Čak i svi dizli ga nemaju, samo oni veće snage.
                            kao recimo 1.3 mjet ? nema vise veze snaga motora, skoro svi novi sad ih imaju..

nemoj samo da variš cev, jer možeš imati problem sa turbinom i njenim podpritiskom.
                            gde je tu podpritisak ? .. hteo si reci backpressure..

Comment

• wlady
                              CBC Veteran
                              • 13.11.2010
                              • 144
                              • bern
                              • daf

Re: PEUGEOT 307 HDI 2002 110 KS - FAP filter !?

da vas pitam imam problem sa autom pezo 307 2.0 hdi ptijavljuje mi greske antipolution fault.unblock dizel filter i esp and esr not funkcionting i auto je blokiran na 2700 obrtaja bio sam kod majstora kaze da je to fap filter i da moze da se sipa ta tecnost ali da je bolje da se ocisti katalizator i da se softverski ukloni to i da vise nikad nepojavljuje grseke i to kosta 200 evra?
                              zanima me dal je to dobro dase uradi i sta da radim?
                              antipolution greska je kao sto kazu vezana za vise stvari,ali ako prekdas proces regeneracije tj. kad ti blokira obrtaje a ti na primer stanes i ugasis auto to ti je prekid i nedovrsena fasa regeneracije onda moze da izbaci tu gresku.sto se tice aditiva koliko ja znam on samo ubrzava proces regeneracije,taj sto sipas u rezervoar ,on sluzi samo da stabilizuje temperaturu pri sagorevanju.e sad postoji i tecnost za ciscenje,ali se mora skidati dole filter i prakticno ga utopiti u tu soluciju.samo nisam razumeo sta majstor hoce da uradi.

Comment

• ale944
                                CBC Senator XXL
                                • 20.03.2006
                                • 1457
                                • Beograd

tecnost (aditiv) se iz njenog rezervoara pumpicom dodaje u rezervoar, dakle mesa se sa naftom, i sluzi da snizi temepraturu sagorevanja cadji (da lakse sagori), jer je regeneracija upravo sagorevanje cadji nakupljene u filteru.

ciscenje filtera bilo kakvim tecnostima, kiselinama i ostalim daje samo privremene rezultate, posle par stotina km problem se najcesce opet javi. jednostavno kad filteru istekne vek, (obicno 150-200 000 km, a nekad i manje) ne moze se vise uspesno regenerisati.

Comment

Working...
                                X