PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bugarin
    CBC Član
    • 04.06.2008
    • 75
    • Pozarevac

Re: PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter !?

Zbog pritiska u turbini pali ESP i ASR?Pitaj ga da li on zna sta znace te skracenice i da li moze da objasni kako je dobio taj podatak (mozda ima nov aparat za dijagnostiku,zavuce prst u auspuh i vidi dal je pukla soferka).Nemoj da te neko zeza ko nema pojma sta radi,ispasces gori od njega jer mu verujes.
    Trazi majstora da ti popravi auto a ne obucara.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Verovatno si se pogresno izrazio,ESP/ASR sistem moze onesposobiti rad turbine a ne turbina ESP...

Za aditiv i FAP moras posetiti nekoga ko zna kako sistem radi(za pocetak).Stanje aditiva(kolicina) se moze videti sa preciznoscu od 5ml,skenerom naravno isto tako se moze videti kolicina deponovanog(ubrizganog) aditiva u filter kao i pre koliko km je poslednji put pokrenuta regeneracija, i koliko je dana proslo od tad.
      Protocnost filtera se isto moze jako precizno videti bez skidanja tako da najbolje ili sacekaj da vidis hoce li ti popraviti auto,pa tek onda trazi drugo resenje(ako ga ne poprave).
      A 220e nije nikakva cena za odrzavanje modernog dizela tako da je najbolje da se naviknes da ne vozis Yugo.....
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zekiplay
        CBC Početnik
        • 24.06.2009
        • 3
        • Nis

Ja imam 307, 2.0Hdi, 107 ks, i skoro godinu dana ne mogu da resim problem sa FAP filterom. Najgore od svega je da automobil odrzavam iskljucivo u ovlascenom servisu (ne znam da li smem da kazem Verano), gde su mi menjali svakojake senzore, elektroventile i jednom cistili filter (da ne pominjem koliko je to para, vremena i stanjenih zivaca), ali se cudesna poruka "antipollution fault", pracena sa "unblock diesel filter" (ponekad a ponekad i ne) s vremena na vreme pojavi da me obraduje i podseti da sam ludo hrabar sto sa ovim automobilom vozim porodicu na letovanje u inostranstvo. Pritom se ne secam da su mi ikada proverili nivo aditiva a znam da 2 godine, koliko imam auto (130.000 km presao ukupno) nisam dodavao. Da li je moguce da njemu u stvari treba da se doda aditiv i sta ako sam ga sve vreme vozio tako? Ako mi sad rikne filter, pa moram da ga menjam...

Comment

• bugarin
          CBC Član
          • 04.06.2008
          • 75
          • Pozarevac

Nisam 100% siguran ali mislim da se aditiv doliva na oko 80000 km.

Comment

• dachshulz
            CBC Član
            • 08.06.2008
            • 18
            • Su

Sve isto, ista greska, nista nisam uradio...

Zekyju porucujem da se ne bavi cobanima (kao ja) mada je krajnje depresivno da je i kod mene i kod njega koji je sve radio u redovnom servisu rezultat ISTI!

Comment

• zekiplay
              CBC Početnik
              • 24.06.2009
              • 3
              • Nis

Imam aditiv u rezervoaru, ne prijavljuje mi nista vec duze vreme (ne znam smem li ovo da izgovorim glasno zbog malera). Ne znam da li je to posledica toga sto sam menjao dva elektroventila i neki senzor poklopca rezervoara, ali sad je ok, da kucnem u drvo. Anti pollution fault se javlja dakle po vise osnova - ne mora da znaci da je filter otisao. Dakle - ne pomisljati odmah na najgore.

Comment

• Alexandro
                CBC Član
                • 11.09.2009
                • 31
                • Beograd

imam slican problem izbacuje mi Antipolution fault svaki dan kad upalim auto prvih 3 paljenja u toku dana posle ugasi gresku ... bio sam na dijagnostici i kazu da imam malo aditiva tipa 100 gr i da su mi svi parametri motora duplo veci od predvidjenih za pug 307 2.0 hdi 110 ks ... savetuju mi da treba da se ocisti katalizator i egr ventil i da se pogleda neka sonda i protokomer ... auto generalno jedva ide i vrlo slabo reaguje na dodavanje gasa ... ako moze neka pomoc sta ciniti ??? pozzz ...
                Ne postoji izgubljeno vreme, postoje samo izgubljeni zivoti

Comment

• Nonina
                  CBC Početnik
                  • 11.10.2009
                  • 1
                  • srbija

Mopže li neko da mi da mi odgovori da li u Peugeot 307 HDI 1.6 110ks 2005 g. može da se sipa aditiv za kamione koji imaju euro 4 ili euro 5 motor jer je mnogo jeftiniji ?Da li su to u stvari isti aditivi?

Comment

• bugarin
                    CBC Član
                    • 04.06.2008
                    • 75
                    • Pozarevac

Nisu isti,nemoj to da sipas.

Comment

• Alexandro
                      CBC Član
                      • 11.09.2009
                      • 31
                      • Beograd

ja sam uzeo aditiv u Veranu sto je sigurno sigurno, jeste skup ali mora se ... u mom slucaju FAP filter nije bio tako prljav ali kad smo ga vec skinuli ocistili smo ga jos malo ... problem je bio senzor diferenijalnog pritiska koji nije davao turbini da radi uopste ... sad auto ide skroz ok i nema lampica za greske, aditiv sipan i to bi bilo to ... a gresku unblock diesel filter je prijavljivao zbog aditiva i nekog piezo senzora koji meri nesto za fap filter ne znm dali temp ili prit ... pozz svima ...
                      Ne postoji izgubljeno vreme, postoje samo izgubljeni zivoti

Comment

• nefretiti
                        CBC Početnik
                        • 05.12.2009
                        • 2
                        • bih

Imam dva pitanja vezana za auto. 1.Imam auto peugeot 307 1.6 HDI 80kw, i stalno mi radi lampica koja pokazuje filter i pri paljenju automobila na malom monitoru pise anti polution foult. 2.Jedno vrijeme auto nije htio paliti ako ga ne upalim svaki dan, medjutim veceras mi se desilo da sam ga takodje morao paliti na kablove i kada sam ga upalio primjetio sam da mu je elektronika,svjetla kontrolna ploca i ostalo, jako slabo. Kada sam stigao na odredjenu destinaciju i ugasio auto on se ponasao kao potpuno mrtav,morao sam ga zakljucati na centralnu,Molim da mi odgovorite u cemu je problem u vezi prvog pitanja i u cemu je problem u vezi drugog pitanja i da li su ova dva problema povezana.

Comment

• bugarin
                          CBC Član
                          • 04.06.2008
                          • 75
                          • Pozarevac

Velika verovatnoca da je alternator otkazo.

Comment

• ale944
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2006
                            • 1457
                            • Beograd

akumulator.
                            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• nefretiti
                              CBC Početnik
                              • 05.12.2009
                              • 2
                              • bih

Bio sam u peugeotovom servisu i oni su mi dodali litar aditiva, rekli su nesto vezano za fap filter da nije uredu,nista konkretno,mijenjali nekakve senzore, i nista, da bi mi nakon toga otisal turbina, turbinu sam zamijenio. Problem je sto mi kad upalim auto pise antipolusion fault i to se odmah gasi, ali na bordu uvijek stoji upaljen znak u obliku pipe i kada ugasim auto tek onda se pali ventilator koji mi izvuce akumulator.Ventilator se pali i kada idem na jako kratke destinacije tipa 2-3 kilometra.Interesuje me da li je to sve povezana sa fapom i kako se moze rijesiti? Inace kod mene auto ide bez ikakvih blokada i ogranicenja u obrtajima sto je jako cudno, da li postoji mogucnost da je prethodni vlasnik dao ukloniti fap? Izvinjavam se na opsirnosti

Comment

• beni
                                CBC Početnik
                                • 07.04.2010
                                • 2
                                • serbija

Re: PEUGEOT 307 HDI 2002 110 KS - FAP filter !?

dali neko zna da mi pomogne,posto sam procistio znaci prali ga kiselinom i nekim drugim hemikalijama i pod pritisak dobro ocistili fap filter na mom peugeotu 307 HDI 79KW-110KS 2002 God,ali sutra dan ponovo je pocela lampica i antipollution fault na ekranu.

Comment

Working...
                                X