Da nebi pokrenuo neku veliku polemiku kako ja brzo vozim dizele, unapred navodim da nisam vozač koji brzo vozi. Alfa 156 1.9JTD 115 ks, radio sam joj pre par dana dosta toga, između ostalog i menjao diskove. Tresao je trap pri kočenju na veliki brzinama. Krenuo sam da probam kočnice na auto putu na deonici od nekih 10 km i vozio sam je dok cajger nije pokazao 200km/h pri 4600 obrtaja i trenutnu potrošnju 12.3lit. E sad to mi je malo mnogo (max brzina) pa me interesuje kakva su vaša iskustva sa sličnim vozilima. Dali može cajger toliko da laže. I nisam jako kočio
Koliko cajger laže
Collapse
X
-
Trebao si tako da nastavis da vozis dok ne vidis da te zaustavlja policija. A onda pitas gospodu koliko si vozio. Ali da ti posteno kazu. Reci da radis na naucnom projektu "koliko cajgeri lazu" i oni ce ti sigurno posteno reci off the record ako im platis.
A salu na stranu.
JEDINI TACAN nacin je da uzmes neki GPS uredjaj i da proveris brzinu. Mozes cak i na laptopu to da imas ako imas software (npr. MS Route ili neki drugi) i bluetooth GPS receiver.On the road...
156 2.4 JTD 2002, Peugeot 206 1.4 2007, ex 146 TD 1996, ex Fiat Bravo TD100 1998
-
-
Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji "race logic" sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
Comment
-
-
tesko ce da ide 200 sa 115ks, ali recimo 190 je sasvim moguce. na tim brzinama figurira prakticno samo otpor vazduha, tako da se na njegovo savladjivanje trosi prakticno sva snaga. za 200 je prosecnom automobilu potrebno oko 140ks."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?Originally posted by Damjan156Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji "race logic" sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
Comment
-
-
Comment
-

Comment