Originally posted by Bane®
Koliko cajger laže
Collapse
X
-
-
-
Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
I auto pri 400 na sat ne ide 144, nego 111 metara u sekundi...
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by Bane®Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h
Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.
Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.
Comment
-
-
Originally posted by Bane®Originally posted by Damjan156Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji "race logic" sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.www.benchmark.co.yu/forum
Benchmark Hardware Community
Comment
-
-
Originally posted by Damjan156Originally posted by Bane®Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h
Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.
Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.www.benchmark.co.yu/forum
Benchmark Hardware Community
Comment
-
-
Re: Koliko cajger laže
Drugar ima vektru 1.6s, na njoj je su gume 175/14 , a cajger mu laze tako da kad ide 50 u stvari ide 40. jel moze to da se popravi nekako i ko to radi? Ili samo da stavi vece gume?
pozdravOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Zna li neko princip rada cajgera. Pretpostavljam da meri na osnovu obrtaja motora ili okretaja tockova? Meni konstantno frlja 8 km brze nego sto stvarno idem. Ne verujem da ga fabricki podesavaju da toliko odstupa. Mora biti da se kod mene jos nesto potrefilo.
Comment
-
-
Kad bi utcali obrtaji motora onda bi kad stoji vozilo mogao ići i dvesta na sat ako pedaliraš do patosa... To bi bilo malo čudno...
Comment
-
-
Vidi, ja sam čuo da mrtav konj može da prdne ali neko mora da mu skoči na stomak. Sad da li je to istina ili legenda, presudiće istorija...
Comment
-
Comment