Originally posted by st15i
View Post
Koliko cajger laže
Collapse
X
-
Kod mene laze, ali ne linearno. U odnosu na GPS (i one uredjaje za merenje brzine pored puta), na 50 km/h laze +5; na 100 km/h laze +8; na 140 km/h laze +10.
Druga stvar koju sam utvrdio (doduse ne pouzdano), brojeci stubice pored puta, pored laganja u brzini, laze i za predjenu kilometrazu, tj pokazuje vise.
Jedino ne laze za potrosnju u litrama
Comment
-
-
2rPI je cudna matematicka formula.
Ako vozis stalno nove gume (8mm sare) jedna je brzina, a ako vozis stalno celave druga je brzina na cageru!
da ne kazem sta se desava promenom formata gume..SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/
Comment
-
-
Comment
-
-
Uobičajeno merenje je RAČUNSKO preko prenosa preračunato, npr mislim da je JUGO imao za 1 obrt sajle-1m predjenog puta, znači da sve kad se sračuna 2rp, prenosni odnos i PINJON, mora biti tako. Druga dimenzija pneumatika remeti stvar. Na nekim traktorima novije generacije, pored standardnog ima i radarsko, lasersko merenje brzine, koje je najtačnije. Razlika koja se javlja usled dimenzije i napumpanosti pneumatika, moze se svesti na minimum i anulirati kalibracijom., pa sve do nove razlike i kalibracije.....''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Vecina auta koja sam vozio imala je odstupanje od oko +8% (a SVI su imali bar +5%) i to je nesto sasvim uobicajeno (i ocekivano). Zato me nervira kada poplaseni vozaci spustaju brzinu ispred pandurskih radara 10km ispod ogranicanja, neznajuci da imaju i dodatni "luft"...Last edited by observer; 18.04.2015, 18:58.
Comment
-
Comment