Upravo ... ja imam kineza koji ispunjava te uslove, firma postoji i garancija važi ... sve se lepo raspitaš pre kupovine ... kod takvih stvari je mnogo važnije kod koga kupuješ nego šta kupuješ jer najčešće "kod koga" određuje i "šta" kupuješ.
Cesto idem za Bugarsku, i na njihovoj pijaci se prodaju te kineske i to po mnoooogo povoljnoj ceni. Moj drug je kupio i postavio na Ford Eskort iz '95. One su od 8000k i odlicno rade... bar za sad (nekih 15-tak dana). S'obzirom da su mnoogo jeftine (40 evra sa dve sijalice i dva transformatora, znaci komplet), pustio sam prvo njega da kupi, da vidim sta ce da mu "crkne" Jer za Volvo se ne bih ********o da mi crkne ECU
Nije odusevljen farovima... Kaze da se svetlo pogubi u kisi.... Mozda zato sto su bas plave (8000K), a mozda sto su neekvalitetne...
Kupleni ksenoni. Cak i Depo farovi lepo rade. Mogu misliti kako bi tek radili u redovnijim. Malo je problem po kisi definitivno, ne vidi se kao obican halogen, ali to resavam paljenjem maglenki (ako mora) ili sa dugackim svetlima. Po suvom nocu prave dan. 55 Eura iz Madjarske 6000K. Mislim da bi 5000 K bili bolji za kisu.
tako je to sa HID kitovima reda od 50-100 eura
potrefi se i koji sa dobrim fokusom
definitivno najveci problem je novi ZOBS:
Član 51.
U slučaju da je vozilo opremljeno oborenim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti obavezan deo opreme je i uređaj za čišćenje farova.
Vozila kategorija M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala u skladu sa zahtevima jednoobraznih tehničkih uslova. Ovaj uređaj može biti sa ručnim ili automatskim podešavanjem. U slučaju da je vozilo opremljeno oborenim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski.
Na kraju svih krajeva ja sam definitivno odustao od ksenona, što zbog zakona, što zbog raznih iskustava, uglavnom više loših nego dobrih i na kraju krajeva, vozio sam skoro od druga Omegu sa dva nova HELLA fara-200eura. Hella je dobitna kombinacija, komentar nije potreban. Ja sam rešio-KUPIĆU IH ČIM BUDEM MOGAO, PA MAKAR I U SLEDEĆEM ŽIVOTU TO BILO!
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
vozim kalibru sa sigurno gorim farovima nego omega B, isto ima socivo i plakala je za ksenonom, i kada sam ih ugradio (60 eur 1god gar) nisam zalio ni paru jer je totalno druga prica, ali totalno i vozio sam je jedan dan sa 4300 i sutra stavio 6000 i uglavnom je isto, u svakom slucaju pusti zakon, bitnije je dobro osvetljen put !
Comment