Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Onyx
    CBC Početnik
    • 04.06.2009
    • 3
    • Beograd

Re: Sve o centralnim bravama

OK,skinuo sam dzek.ali mi je brava ostala zakljucana,kao da se nesto zalomilo,ne reaguje nista..vrata zakucana,brava is dead,jedino kroz prozor da ulazim sa te strane ne mogu joj prici dok ne otvorim vrata,necu valjda nesto morati da secem..

Znam i meni se tako desilo kad su mi se usred voznje suvozaceva vrata zakljucala na deadlock i nikako nisam mogao da ih otvorim drugacije nego da: na vozacevim vratima skinem tapicung, pa srafcigerom rucno posaljem signal preko dzeka da se ona tamo suvozaceva vrata otkljucaju. I onda sam skinuo tapicung sa suvozacevig vrata i tek tada raskacio dzek i sad rade mehanicki i ne zakljucavaju se sama.

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513
      • Bijeljina-Beograd Medakovic

dead lock je izgleda postalo jedno veliko sranje , jer svakodnevno pravi probleme ljudima.
      moze da se otvori i kad je blokirana, ali je malo zajebano, i zavisno od vrste automobila sisitem je razlicit.
      za sada sam otvarao na fiat stilu, pezou 206 i 307, i jos nekima, i svuda je razlicit sistem,
      kod nekih modela kao sto je pug moze da se iznutra kada se skine tapacirung, rucno da se premosti i da se otkljuca, to se cesto desava na zadnjim vratima kada se aktivira zastita djece, pa premosti brava.
      nije bas pametno prespajati srafcigerom, jer moze da izazove kratak spoj i da izgori centrala, potrebno je prvo ispitati sistem, vidjeti da li moze strujom da se odradi, ako ne, onda s eprelazi na mehaniku....
      ali moze da se rijesi i bez sjecenja i odvaljivanja

Comment

• bajce
        CBC Početnik
        • 21.07.2009
        • 2
        • Sabac

Pozdrav svima!

Imam centralnu bravu na kadetu suzi.Radi odlicno,ali neznam da je povezem sa alarmom.

Imam scorpion i excalibur.
        Za scorpion imam semu,ali se bas nesto ne snalazim.Kako god da povezem,brava se otkljuca i zakljuca.Nece da ostane u jednom polozaju...
        U pitanju je brava sa 5 zica na vozacevim i suvozacevim vratima.
        Svaka koju sam do sad video je sa 2 zice,pa me buni ovih 5 kod mene.

Ako moze neka,sema,objasnjenje,bilo sta...
        Ako su potrebne neke slike,mogu sutra da ih postavim.

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

dosadasnje iskustvo govori da je najlakse rjesenje da uzmes jedan motor postavis u vozaceva vrata i na njega dovedes signal sa modula, a on mehanicki da pokrece upravljacki motor u vratima, i rijesices problem jednostavno, ja iskreno nisam uspio da skontam kako radi to okidanje kod suze, a u konsultaciji sa kolegama vidim da svi koriste isti sistem, tj ovaj o kom sam ti na pocetku napisao...

Comment

• miovrag
            CBC Početnik
            • 26.07.2009
            • 4
            • Bar

Cao Ljudi! Imam problem sa daljincem sa otljucavanjem i zaljucavanjem. Auto je Seat Ibiza 1999. E sada ukratko da napisem sta se desava. Kada se stave nove baterije,radi donekle normalno par dana i opet nista. Unazad mozda godinu dana,okljucavanje je bilo normalno,dok zakljucavanje je bilo vec "trcanje oko auta" da se zakljuca! Nije meni muka da zaljucam na bravu na kvaci,ali je problem sto mi je crkla brava od strane vozaca,pa moram opet da idem na drugu bravu da zalkjucam!!! Sta je u pitanju dal neko neko zna??
            U svakom slucaju,Thanks

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513

posto kazes da sa novim baterijama (om) radi kako treba, prvo provjeri i ozisti kontakte koji spajaju bateriju sa daljincem, jer je moguce da tu gubi kontakt, a moguce je da je i daljinac tj predjanik u njemu 'oslabio' da se tako izrazim, ili da je usla voda u njega i izaziva neke spojeve koji crpe bateriju preko granica normalnog.
              nisi napisao da li se radi o fabrickom sistemu , ali predpostavljam da jeste, vidi takodje da li u daljincu imas malu plocicu ili zicu koja predstavlja antenu, i moguce da ona gubi konakkt, pa poslije otvaranja daljinca za zamjenu baterija spoji, a poslije opet smercuje

Comment

• danijelopel
                CBC Veteran
                • 25.09.2007
                • 135
                • Vrsac

Re:

Ja sam danas kupio sistem za daljinsko zakljucavanje i skinem staru kutiju(fabvricku) na KADETT-u i po semi povezem novu ,kad sve radi ,a vozaceva vrata ne reaguju?
                Posto vidim da si ovde pisao o tome ,interesuje me kako mogu to da sredim da radi kako treba ?
                Pozz i hvala unapred.
                OPEL Kadett Beauty 1.4i + LPG-BRC AT 90E

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513

pa vozaceva obicno ne rade jer i nije predvidjeno da se ona automatski otkljucavaju, sistemi centralne brave koja je fabricka kod vecine automobila (koji nemaju daljinsku komandu) nemaju motor u vozacevim vratima vec samo okidac, jer je predvidjeno da s eona kljucem otkljucavaju

Comment

• GTX
                    CBC Senator XXL
                    • 13.09.2008
                    • 422
                    • Subotica
                    • Nexia 1.5 16v

Tako je i kod mene na Neksiji.Posto planiram ugradnju alarma,sa koliko zica treba da bude motor u vozacevim vratima?

Comment

• miovrag
                      CBC Početnik
                      • 26.07.2009
                      • 4
                      • Bar

Originally posted by dandy
                      posto kazes da sa novim baterijama (om) radi kako treba, prvo provjeri i ozisti kontakte koji spajaju bateriju sa daljincem, jer je moguce da tu gubi kontakt, a moguce je da je i daljinac tj predjanik u njemu 'oslabio' da se tako izrazim, ili da je usla voda u njega i izaziva neke spojeve koji crpe bateriju preko granica normalnog.
                      nisi napisao da li se radi o fabrickom sistemu , ali predpostavljam da jeste, vidi takodje da li u daljincu imas malu plocicu ili zicu koja predstavlja antenu, i moguce da ona gubi konakkt, pa poslije otvaranja daljinca za zamjenu baterija spoji, a poslije opet smercuje

Ja mislim da je Fabricki,jer je ugradjen na kljuc... nema sta da se ocisti kod baterije jer baterije leze dirketno na plocu.. moguce je da je ta antena.jer stvarno nebih htio da se igram je da vis en povarim nesto...Ko bi mogao to da servira popravlja? Kome da se obratim,elekticaru??

Comment

• danijelopel
                        CBC Veteran
                        • 25.09.2007
                        • 135
                        • Vrsac

Pa koliko sam ja razumeo ,a nadam se da sam dobro ,idu motor sa 2 žice obični univerzalni .Kako mi je objasnio dandy ,nov motor se stavlja pored ovog postojećeg i povežu se 2 žice koje idu sa modula (ja ću povezati 2 žice koje daju signal na zadnjim vratima pošto tako mogu da saznam koja je boja žice) ,i treba još jedna šipkica na novom motoru koja će biti povezana sa šipkicom starog motora. Tako je meni čovek napisao ,probaću ovih dana kad kupim motor.
                        Ej da ,ovde mi je jedan lik tražio 1000 dinara za motor za centralnu .Gde mogu da nađem po nekoj razumnoj ceni i naravno da može da se pošalje nekom kurirskom službom?

Comment

• GTX
                          CBC Senator XXL
                          • 13.09.2008
                          • 422
                          • Subotica
                          • Nexia 1.5 16v

Danas sam u prodavnici gledao cene alarma i motora.Motori su 400 dinara...

Comment

• dandy
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 513

pa imate motore od 100-par hilajda dinara, to je jako sirok pojam, kao i za sve ostalo...
                            Za neke normalne pare imate Eaglemaster motore i oni kostaju oko 4-5 e, i pokazali su se solidno dobri, znaci zavrsavaju posao, i traju dosta dugo.
                            ukoliko nemate motor u vozacevim vratima dovoljno je novi motor povezati sa sipkicom za otkljucavanje i zakljucavanje, jer uloga tog motora je da otkljuca vozaceva vratakoja poslije preko siglanizatora otkljucavaju sva ostala.////
                            Naravno za centralnu bravu ne mora neki extrakvalitetan motor, samo ne uzimajte one bas fush kineze, od 100-200 dianra,,,dok za recimo daljinsko otvaranje vrata treba uzeti bas kvalitetne motore. najbolje varijante su polovni motori recimo odo opela (sa metalnim kucistem) jer su oni pravljeni da traju jako dugo.

Comment

• Vektra 1.6i
                              CBC Početnik
                              • 08.04.2007
                              • 5
                              • Zemun Polje

Jel zna neko gde se nalazi modul centralne brave na Vektri A,kupio sam ono daljinsko zakljucavanje pa hocu da ubacim....

Pozdrav

Comment

• danijelopel
                                CBC Veteran
                                • 25.09.2007
                                • 135
                                • Vrsac

Kod KADETT-a je kod suvazačevih nogu sa desne strne .Skine se plastika ,pa se oslobodi ECU i ona plastika koja ga drži i tu je modul centralne breve n KADETT-u.Pretpostavljam da je i na VECTRI A na tom mestu.

Comment

Working...
                                X