Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Duba
    CBC Početnik
    • 31.10.2010
    • 3
    • Tuzla

Re: Pitanja i problemi oko alarma

Originally posted by Puzo81
    Duba,isti slucaj kod mene( takodje Scorpion).Svako otvaranje vrata i zmiga 20-25sec.Pre neki mesec upalim unutrasnje svetlo a ono takodje zmiga 20-25sec Iritira ponekad

Momak koji mi je ugradjivao kaze da mora tako.Zasto je tako ostavljeno nemam pojma.Moze da iskljuci ali onda nece biti svetlosnog lociranja auta na taster kao i nece svetleti kad otklj/zaklj.Premisljam se da otkacim te zice pa nek nema zmigavaca pri akt/deaktiviranju alarma i centralne,ionako kad ga otklj zvuk je bip bip a kad zaklj samo jedno bip.

Voleo bi da neko upuceniji kaze moze li se ovo resiti?

Ako treba slikacu i okaciti dijagram povezivanja

@Duba -Da li kod tebe kad kad zatvoris vrata (a ne zaklj auto) posle nekih 10sec se cuje tri puta zaredom bip bip bip?
    -Kad si u autu,zakljucas pa otkljucas auto ali ne otvaras vrata,da li ti se sam posle 20sec zakljuca?
    kad zatvorim vrata ne cuje mi se bip bip bip a kad sam u autu pa otkljucam auto ali ne otvaram vrata poslije 20sec. se zakljuca i to je normalno jer ne ponistis mu komandu prekidacem vrata.
    stara tipa skorpiona je dozvoljavala podesavanje daljinskog.

Comment

• goran1981
      CBC Član
      • 23.11.2009
      • 40
      • srbija

Originally posted by banekg
      Nije ti povezao relej za blokadu motora - ako uredjaj koji si dodao ima tu mogucnost.

Moze jedno objasnjenje sta blokirati sa relejom na automobilu koji ima kod kljuc zanima me efikasnost blokade relejom kad svakako nemoze da se upali bez kod kljuca hvala unapred

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

zavisi od modela alarma i kvaliteta istog!ako je neki aftermarket od 40eura a auto manje vise primamljiv profesionalnim lopingerima,ta mu blokada nista ne znaci,a na starijim autima tek nista ne znaci!!

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

@Puzo i Duba: daleko su vasi alarmi od skorpiona onog pravog a drugo trazite od coveka koji vam je prodao/ugradio alarm da vam da upuststvo za kodiranje alarma gde cete naci sve funkcije kako se ukljucuju i iskljucuju. centrala ima prekidac koji se pritisne x puta i onda se preko daljinca uklj/isklj funkcije.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Originally posted by goran1981
            Originally posted by banekg
            Nije ti povezao relej za blokadu motora - ako uredjaj koji si dodao ima tu mogucnost.

Moze jedno objasnjenje sta blokirati sa relejom na automobilu koji ima kod kljuc zanima me efikasnost blokade relejom kad svakako nemoze da se upali bez kod kljuca hvala unapred
            After-market alarmi obicno imaju relej za blokadu anlasera. Meni se licno ne svidja presecanje zice za anlaser, ali tako se radi. Sto se tice reprogramiranja alarma, i ovi najjeftiniji imaju tu opciju, ali morate imati uputstvo gde vam je napisano kako se to radi.
            Long Live CBC!!!

Comment

• goran1981
              CBC Član
              • 23.11.2009
              • 40
              • srbija

Pa to i ja mislim da moze da bude vise stete nego koristi pitanje je kakvog je kvaliteta relej i koliko ce dugo raditi pa da se desi da nemozes da zaverglas auto zbog releja od 100 dinara. U svakom alarmu ima uputstvo za ukljucivanje i iskljucivanje raznih opcija naravno ako se kupi nov alarm u kutiji to nije nikakav problem

Comment

• spidi
                CBC Član
                • 11.04.2007
                • 30
                • Barajevo

ljudi,jel ima neko drugo sigurnosno resenje za Clia sem alarma??? Drugar mi je rekao za neki prekidac,ali ne znam dali je moguce to na Cliu,znam za ove starije diesel modele,presek elektricne dizne i eto resenja,a ovako!!!
                Renault Clio dci

Comment

• Dragan
                  CBC Veteran
                  • 18.09.2005
                  • 184
                  • U blizini Novog Sada

Da ne otvaram novu temu, jel zna neko gde ima uputstvo za uklj.- isklj. funkcijana alarmu. U pitanju je Excalibur model 500. Dobio sam ga i planiram ga za punta, al necu da ga montiram dok ne nadjem uputstvo. Trazio sam po netu, al sam nasao samu semu povezivanja.

Comment

• Filke
                    CBC Član
                    • 07.09.2010
                    • 61
                    • Beograd

Pošto sam na prethodnom autu imao Excalibur i bio sa njim zadovoljan,nije nikad pravio probleme. Hteo sam da ugradim isti ponovo, ali majstor kod koga sam ugradio,inače sjajan autoelektričar mi je preporučio neki Millenium jer kao više ne radi Excalibure jer su se pojavile mnogo kopija "kineskih" Excalibura. Je l ima neko predstavu kakav je to Millenium alarm?

P.S. Zanimljivo da nigde na netu ne mogu da nađem ništa o Millenium alarmima.

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ukratko da ti kažem, pošto poznajem materiju. No name alarmi kao gorepomenuti je verovatno brendirani kinez ili se kod nas sklapa. Suština je dobra garancija. Ako radi godinu dana, radiće i pet godina.
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Filke
                        CBC Član
                        • 07.09.2010
                        • 61
                        • Beograd

Uspeo sam da nađem na nekom bugaskog sajtu te Millenium auto alarme. Kapiram da su to neke kindže koji se sklapaju i distribuiraju u Bugarskoj. Naravno garancija je godinu dana, i polazim od toga da mi je bitnije ko ugrađuje alarm više nego šta ugrađuje.Pošto čovek je vrh, na prethodnom autu mi je ugradio Excalibur radio je i još uvek radi 4 godine bez greške. Hteo sam njega ponovo,ipak Excalibur bio kinez ili ne,koliko toliko je poznat brend. O ovom Milleniumu nikad ništa čuo i sem ovog bugarskog sajta nigde nisam ništa uspeo da pronađem o istom!

Comment

• stepa53
                          Banovan
                          • 17.05.2011
                          • 56
                          • kragujevac
                          • honda civic coupe

Odg: Pitanja i problemi oko alarma

Na svom autu imam Excalibur AL-1000SH i od nedavno je poceo da pravi problem sa daljinskim otljucavanjem i zakljucavanjem.
                          Imam dva daljinca baterije su dobre i na oba se javlja isti problem cas radi pa zakazi i opet proradi tako da nikad ne znas kad ce da radi.Molio bih nekog da me posavetuje sta je u pitanju?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Pošto se isto dešava sa oba daljinca, problem je negde na autu. Honda civic predpostavljam, jer nisi naveo u postu. Sigurno, neki loš kontakt: antena-> centrala-> motori, ili napajanje centrale. Moguće i oštećeni kablovi.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Moguće je i da je problem izazvan blizinom neke od baznih stanica orion telekoma.

Comment

• stepa53
                                Banovan
                                • 17.05.2011
                                • 56
                                • kragujevac
                                • honda civic coupe

Da radi se o hondi moguce je da nesto smeta komunikaciju daljinca sa centralom posto se desava da na nekim lokacijama to radi bez problema a na pojedinim ima problema neki put hoce da okine iz vise stiskanja daljinca a neki put sam primoran da zakljucam direktno kljucem u vrata.
                                Sta je sad resenje da li kupiti novu centralu novije generacije-posto je ovo ocigledno stariji model mada mu sve ostalo radi OK blokada,alarm. Ne znam kako uticu radio smetnje i na novije generacije ovih igracaka.

Comment

Working...
                                X