Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Kod enforcera (nemogu sad da nadjem haos mi je u firmi), treba da imaš jednu kutijicu od bele providne plastike i na njoj žuti i crveni potenciometar, kojim se podešava osetljivost.

Našao... naravno ovo mora da je negde učvršćeno, a ne da visi kao svi alarmi negde ispod komandne table...

Setting the pre-intrusion stage - Turn the red pot (secondary adjuster for trigger output) to minimum before adjusting the yellow pot. Now, lightly tap the vehicle. If pre-intrusion output is set correctly, the yellow LED flashes ON (the siren chirps), but the red LED should not. If the yellow LED does not come on, turn the yellow pot clockwise to increase sensitivity. To reduce sensitivity, turn the yellow pot counterclockwise.

Setting the trigger (2nd) stage - Hit the vehicle hard enough to trigger the alarm. At correct sensitivity, both yellow and red LEDs should come on. If not, adjust the red pot to either increase or decrease sensitivity.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513
      • Bijeljina-Beograd Medakovic

kao sto rece kolega, dva potenciometra, zuti podesava upozoravanje, crveni okidanje alarma,
      i treba senzor da bude na nekom mjestu pricvrscena na sasiju,,,,jako dobro mjesto je na nosacu letve volana, jer ona prima vibracije i od volana i od sasije, i ako se dobro podesi radi kako treba,,,
      ako podesis na najosjetljivije, svaki prolazak kamiona ili bilo cega sa malo jacim zvukom aktivirace alarm....zato treba dobro pricvrstiti na sasiju i podesiti na malo preko polovine, mislim da je kod enforcera to numerisano od 1-5,,,,podesi na 3,5 i bice ok

Comment

• max_power
        CBC Član
        • 20.12.2006
        • 99
        • vrnjacka banja
        • bmw

E hvala puno, jer ja trenutno nemam ni upozorenje. On se aktivira kada ga sutnes u tocak ali iz sve snage. Dok sto se tice sacije mozes da ga ljuljas, skaces po haubi...nista se ne desava. Pokusacu da podesim. Hvala jos jednom.

Comment

• dragan76
          CBC Član
          • 06.09.2005
          • 87
          • Krusevac

aktiviranje alarma preko skakavca

Imam na audiju a4 ugradjen alarm scorpion a pored njega imam i klasican skakavac na kome je daljinsko zakljucavanje, tako da imam dva daljinska.
          Da li nekako moguce da se namesti da aktiviram alarm preko originalnog skakavca a ne preko daljinskog od alarma?

pozdrav,
          Dragan

Comment

• deki74
            CBC Veteran
            • 03.02.2008
            • 139
            • Beograd

Jedina ideja koja mi pada na pamat je da se uzme taj daljinski od dodatog alarma izvadi plocica a na tastere on i off poveze jedan ili dva releja i uz neku diodu i sve to poveze na centralnu bravu od fabrickog sistema tako da kad preko skakavca das komandu za zakljucavanje odradi rele koji ce prespojiti na kratko taster ON i obrnuto kada das signal za otkljucavanje rele da prespoji taster OFF na plocici i time aktivira i deaktivira alarm a to znaci da bi taj sklop morao biti u autu u nekoj maloj kutijici.Napominjem da ovo nisam probao .Drugo elegantnije resenje je da sam video da su poceli da prodaju alarme sa Daljinskim upravljacem u obliku skakavca u koji bih ti mogao ugraditi svoj kljuc ali moras da pazis i na kod modul u kljucu to jest da i njega prebacis.

Comment

• Gorannnn
              CBC Član
              • 09.08.2006
              • 22
              • Beograd

imas da ugradis alarm bez daljinca koji se aktivira/deaktivira preko tog fabrickog kljuca (daljinca) a kod ocitava sa migavaca. samo je potrebno da ti migavci drugacije odrade kada se zakljucava i otkljucava. Ja sam bas pre neki dan ugradio u moj auto (pezo 206 sa fabr centralnom bravom) i radi super.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koji je to alarm i koliko košta?

Comment

• Gorannnn
                  CBC Član
                  • 09.08.2006
                  • 22
                  • Beograd

Patrol line, ja sam platio sa ugradnjom 140e

Comment

• Zdenikus
                    CBC Član
                    • 08.12.2007
                    • 10
                    • Padina

Kako da saznam koji je alarm?

Imam problem sa alarmom i kad sam bio kod majstora tražio mi da mu dam šeme ili model alarma da bi mogao da ga popravi.
                    pošto sam kupio polovan automobil i alarm nije fabrički mene zanima kako da saznam kakav imam alarm u kolima ili koji je proizvođač.

Možda možete da mi preporučite nekog dobrog najstora koji bi to odradio...ja živim blizu Pančeva vozim Fiat Brava 1.4 16v

Comment

• deki74
                      CBC Veteran
                      • 03.02.2008
                      • 139
                      • Beograd

Re: Kako da saznam koji je alarm?

Postavi slike daljinaca,sirene ili eventualno slikaj centralu samog alarma ako je pronadjes ispod instrument table pa ce ti neko sigurno pomoci.

Comment

• filipmk1
                        CBC Početnik
                        • 24.01.2009
                        • 1

daewoo lanos 1,6 16v 2000.god - alarm

Jel' bi mogao neko da mi nadje kod za fabricki alarm za pomenuti auto (daewoo lanos) menjao sam baterije i sad ne radi. rekli su mi da treba da se kodira jer je ostao bez struje...
                        Hvala unapred.

Comment

• Bug
                          CBC Član
                          • 19.11.2006
                          • 21
                          • SU

Re: Pitanja&problemi oko alarma

ljudi pomagaj te izludjuje me moj problem...
                          Imam Enforcer Alarm koji sam dobio sa autom (nije fabricki ubacen)
                          I alarm nekad radi perfektno a nekad ne ....
                          kali kako ne radi...
                          pritisnem da se zakljuca , on da signal (zapisti,zasvetli...) pove tj zakljuca sva vrata i istog sekunda otkljuca vrata ali alarm ostaje aktivan!!!
                          To tako oce sam od sebe...nema razlige bilo toplo/hladno/vlazno ....kad mu se cefne to uradi....
                          A mene izludjuje jer na brzinu kad mi treba upalim alarm, on se aktivira a vrata otkljuca :/ i onda izgubim vremena na to da zakljucam vrata :/

I drugo pitanje ...cuo sam da na drugo dugme moze da se programira tj napravi da radi neku funkciju, moze neko da kaze malo vise o tome ?
                          Hteo bih da napravim da prozore zatvara...kontam kako bi do prozora napravio ...ali ne znam gde se u njegovoj "centrali" to spaja....

Hvala

Comment

• BaneT
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 562
                            • Beograd

što se tiče prvog pitanja

Jesi li siguran da kada se pojavi problem da si ti zaista lepo zatvorio sva vrata? Taj "problem" nastaje upravo na ovaj način, dakle kada se sledeći put ovo desi napravi krug oko kola pa vidi jel sve zatvoreno kako treba.

Što se tiče drugog pitanja, prelistaj ovaj topik jer je već bilo govora o tome, a druga je stvar da li taj tvoj model to može.

p.s. ako se prozori zatvaraju samo kada se drži dugme batali posao (isto pisano ovde zašto).

pozdrav

Comment

• Bug
                              CBC Član
                              • 19.11.2006
                              • 21
                              • SU

Ne citiraj prethodni post

99.99% sam siguran da su vrata zatvorena ,danas sam probao u dvoristu (posto ceprkam oko auta) i nije hteo ...ali ok provericu jos jednom to...
                              ja sve mislim da me stopice zezaju u vratima (jer su mi stopice od podizaca skroz otisle pa sam ih menjao ...zato sam ceprkao oko auta) ...al ok ..sutra svakako menjam tj stavljam nove stopice ...pa ako se desi ...provericu vrata...

za ovo drugo...aha znaci zavisi od modela...moj je sta model...
                              ja sam mislio samo da znam gde je kontakt od drugog dugmeta..ostalo je lako (sprovest posebnu zicu do podizaca i davati odredjeni signal) ....al ok
                              hvala an odgovoru

Comment

• broj 123
                                CBC Senator
                                • 29.08.2008
                                • 221
                                • srbija

meni se to desavalo na centralnom na daljinski kad odkljucam ona otkljuca i odma zakljuca,rasturi sam vozaceva vrata i suvozaceva podmazao brave i sada sve radi ko novo,a tako mali kvar oce da zardjaju brave i da otezava zakljucavanji i odkljucavanje,uglavnom gledas tamo gda su ti glavni motori!!!

Comment

Working...
                                X