Ti kad upalis auto sa Remote..on je i dalje "mrtav".Instrumental tabla ne radi, klima koja se auto. pali stoji ON..itd itd..i NISTA ne mozes da uradis\da promenis dok ne ubacis kljuc...
Pitanja i problemi oko alarma
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
remote starter moze svaka susa da ugradi , ja sam sebi sam ugradio naj jeftiniji 30 $
imas samo 4 zice da spois i resena stvar
jedna zica masa , druga pozitivna , treca na kontakt i paljenje a cetvrta na pedalu kocnice ( na pedalu kocnice , ako neko pritisne kocnicu auto se gasi )
znaci sve se spoi na zice od brave paljenja ,na isti nacin se kopca i turbo timer , samo umesto kopcanja zice na pedalu kocnice ide zica na rucnu , tako ako rucna nije podignuta timer nece da se aktivira kad se izvadi kljuc iz brave
remote starter moze na auta sa auto i manualnim menjacem , ako auto sa manualnim menjacem ima prekidac na pedali kvacila (mora se pritisnuti kvacilo da bi upapi) otkace se zice sa prekidaca i spoje direkno , samo se mora paziti da se auto uvek u neutralu ostavi , ali zato se prikopca peta zica na rucnu i ako je ne podignes motor nece startovati , takodje im i sesta zica koja se kaci na haubu , ako auto radi , neko otvori hubu motor se gasi ...
Comment
-
-
Hm.. upaljen auto nije mrtav auto. Sve su to budzevine koje nisu odobrene od osiguranja. GARANTUJEM
A da ostanem jos malo budan pa da mi odgovorish ako znas ili mozes da nadjes iz nekog izvora kako to da se odradi.
Naime, u software u ECU nepostoji opcija polupaljenja kako bi ovo nazvao.
IMO je ili AKTIVAN ili NIJE.
Dakle, ako nije aktivan sve ovo moze da se nabaci da funkcionise na bilo koji auto.
Ukoliko je AKTIVAN = NEMA PALJENJA MOTORA.
Da bi to bilo moguce sam software u ECU jedinici MORA da ima specijalan rezim rada za remote start. A broj tih auta je? Mislim, modela.. mozes li da mi ih nabrojish, posto znam da sve ovakve sitnice prodaju auta u USA i daju im visoku previlegiju pri izbora automobila. Ljudi su ko kokoshke, kupuju nesto samo da bi imali a ne i koristili.
Zato kazem da je moguce da neke firme imaju opcije za USA trziste sa specijalno razvijenim softom bas za tu.
Ovde u EU nijedan takav auto nebi dobio prolaz kod osiguranja , IMO funkcija je nabacena u auta upravo na njihov zahtev.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by WizSkine cip sa kljuca pa ga zalepi blizu brave to uvek pali
primitivan IMO nema sta
Vidis kod SAABa to funkcionise da je gurash kljuch kroz solenoid (antena) koja je direktni ispred brave.
Dakle, ochitava se u 3D svi parametri kljucha .
Ta antena ima svoj ulaz u TRIONIC a sve ostalo je software u TRIONICu.
Tako je od 1998 godine, dakle nema chipova , klasichan kljuch je u pitanju.
Kod puno auta je tako.
Kod vecine auta je tako.
Dakle, na ovim autima moze da se zaboravi svaki pokusaj sa remote startom.
Moze, znam kako al nesmem da kazemAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
remotstarter na nekim autima dolazi fabricki i veruj ljudi ga koriste , ja kroz prozor ukresem makinu i za 10 minuta se ugrejao , sednes u topao auto , remotstarter se moze u bas svaki auto ugraditi ...
kompjuter koi ugradis , da kontakt i pali auto kao da si ti to uradio kljucem , vecinom su ti remotstarteri setovani na nekih 20 minuta i onda se gase ...
trazim semu za spajanje , nemogu da nadje povoljnu , onda ce biti puno jasnije kako taj sistem radi , prodaju se na stotine razlicitih modela i opcija , opcije sa aladmom , zakljucavanje vrata , otvaranje gepeka , onda kad remotstarter startuje motor neki imaju i zice da spois da ti se sva svetla upale , pa da ti sirena svirne da znas da je motor startovao ... i raznih cuda , ali da bi motor startovao potrebno je samo 4 zice spoiti i staviti sto duzu zicu za antenu radi boljeg dometa ...
de reci mi boost , kad bi se brava razvalila dali bi mogao da startujes motor na zice .
(AKO AUTO IMA CHIP na kljucu tu su razne zaobilaznice koje se mogu ugraditi koje simuliraju chip ...
Comment
-
-
Kako mislsi da nisu odobrene od osiguranja.Svaki auto se osigura sasvim normalno.
Znam da upaljen auto nije mrtav auto..zato sam i upotrebio navodnike.uzeo sam taj termin jer...kad upalis auto sa RS, instrumental tabla je MRTVA...ni jedno dugme u autu ne funskcionise kad ga pritisnes..cak i ako je kima recimo aktivirana na najjace..ne mozes nista da jo uradis..NISTA..sve je DEADUbacis kljuc..i okrenes ga...i tek onda se aktivira tabla...klima smanji\iskljuci...
Neznam kako je sredjeno sa ECU-om..i IMO-om.Nisam se interesovao..ali znam da recimo moj komsija u Nisu ima BMW '98 i ima RS.Da li je naknadno ugradjen ili je fabricki...nisam pitao.
Ovde kazem ti..svi auti to imaju..i koliko vidim...to je maltene dzabe..ali ga kao ubaciju u malo skulje pakete..radi fore..ali moze bez problema da se ubaci i na najjadniji auto
Comment
-
-
Uopste nesumnjam da nenoze da se ugradi na naj jadniji auto.
Imao sam ga u svojoj izvodbi 1977 godine na Zastavi 101..
Nepricamo o tome, auto koji je upalio je upaljen auto, svi dugmici o kojima pricas , klima itd su skroz irelevantni za ovu pricu.
Paljenje motora koji ima IMO je preksaj sporazuma, danasnja auta imaju takkozvano: TIPSKIO ODOBRENje ili ti da nesme da se promeni chak ni jedna jedinica ili nula I/O u software auta . Dakle, chip tuning je na novim autima u EU protivzakonit (no unosi velike pare u poresku kasu te se gleda kros prste) .
Jednostavno, auto da ako nije spreman od proizvodjacha za tako nesto NEMOZE bez VECIH poduhvata (chitaj vecih po dzep vlasnika) na trzistu EU da se preradi na remote start ukoliko ima IMO. A imaju ga svi zadnjih 10-ak godina.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ahhh jos kad bi neko rekao gde to da pazarim u Srbiji bilo bi super!
Inace zvao sam par servisa i nisam nasao, u jednom od tih servisa neki lik bio raspolozen za pricu pa me pitao da li auto ima CODE KEY jer kod tog sistema RS ne radi....jos je dodao da je pre ugradjivao excalibur alarme sa tom opcijom ali cena je preko 250jura....Pomenuo sam mu da me alarm ne zanima vec samo otkljucavanje vrata i startovanje motora onda mi je rekao da potrazim "kineze", jeftini su , a rade posao....i tako se ja bacih na trazenje, a ne znam ni sta trazim (marka, tip, itd.)
Pozdrav
Comment
-
-
Pitanje u vezi alarma
Zanima me da li moze da se zameni onaj privezak od alarma. Imam 2 komada ali jedan nesto nece da radi kako treba nesto prekida bas zeza. Menjao sam i bateriju i cistio ga ali nista. A pitam to zato sto ja i zena ocemo da se potucemo oko priveska. "Jel sa onim neispravnim" nekad kola nemogu da se otkljucaju odnosno nece da se ugasi alarm. Najradije bi ga bacio da ga nema. E da alarm je eskalibur.
Comment
-
-
Svaki servis koji ugradjuje odredjenu marku alarma ima i rezervne delove. Odes tamo, kupis ga i oni ti ga kodiraju. Cena 10-20 eura.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment