Koji punjac akumulatora bi preporucili za kucnu potrebu i za klasicne akumulatore koje vecina nas koristi na svojim vozilima!?? Takodje, da li postoji punjac koji osim auto, puni i moto akumulatore, a da opet cena nije mnogo visoka!?
punjac akumulatora
Collapse
X
-
Ja sam kupio CTEK multi XS 4003. Naj više zbog toga što sam se par puta prevario pa ispraznio akumulator, imao je 8V.
Nije jeftin ali sam morao da pokušam da oporavim akumulator pa mi je to bilo jeftinije od novog akumulatora.
-
-
Kod starih akumulatora je prilikom punjenja bilo potrebno da se otvore cepovi. Imam Bosch silver plus akumulator i na njemu ne vidim te cepove. Da li je ovaj akumulator "zatvoren", i kako se on puni (prvenstveno mislim na problem akumulacije gasova prilikom punjenja, ako uopste i postoji)?
Comment
-
-
Koji punjač za kućnu upotrebu?
Imajući u vidu, da se u vozilima uglavnom koriste akumulatori, kojima "nije potrebno održavanje", ali smo u drugoj temi o akumulatorima - zaključili, da je to ipak korisno, radi produženja životnog veka akumulatora. I to češće, nego smo mislili!
E sad, koji kvalitetan punjač za uglavnom plitak džep? Jedan od njih je na primer:
CTEK MULTI XS 7000 12V - CTEK - PUNJAČI - Aprilia, Gilera, Piaggio, Vespa, Derbi, Moto Guzzi - Skuter Centar Beograd, Srbija - Skuteri, motocikli i moto oprema
Neka vas ne vara, što je preporučena namena za moto akumulatore, jer je po karakteristikama ustvari, moćan uređaj i za održavanje starter akumulatora! Potpuno automatski, u nekoliko koraka obavlja "osvežavanje" alumulatora, desulfatizaciju i potpuno punjenje, koliko je to moguće.
Da li je isplativa investicija? Preporučena cena od 167 evra isplati se, za manje od dve godine. Majstor Miša i Platner kažu, da je optimalno održavanje - jednom mesečno! Time će se produžiti radni vek akumulatora za 1, 2, 3 godine, preko garantovanog roka. Ako, svako osvežavanje plaćamo 1000 do 1500 RSD - računica je čista.
Kako rade ovi pametni punjači, možete videti, ako kliknete na "video":
G7200 | Genius Battery Chargers
Btw. ovaj je još jeftiniji, samo ne znam, da li se i gde u RS može nabaviti?
Ima li neko preporuku za slične punjače? Neka se javi, pogotovo, ako ima sopstveno iskustvo!
Comment
-
-
Isplativost je relativna. Za jedan (manji) akumulator verovatno ne ali za 2-3 verovatno da. Iako je struja punjenja 7A na linku se pominje 225Ah mada je realna granica 143Ah. Znači ne samo za automobilske već i traktorske (ili kod manjih teretnih vozila) starterske akumulatore.
CTEK je o.k. mada je Gaus nešto jeftiniji (mislim da smo to apsolvirali u temi "koji akumulator").
Nema mnogo šta da se vidi, ovakvi rade po principu "narani svinje i ništa ne diraj!".
Za amatere maksimum što treba (i može). Više jedino profi opremom ali to je već za servise.
Schneider ima još bolji odnos kvalitet/cena (ne znam tačne modele ali se može izguglati).
Imaju i profi opremu (po tome ih znam) i za taj nivo prilično niske cene.
Za amatere je možda i optimum (kao proizvođač).
I akumulatori su im veoma jeftini (bar kako sam video na poljoinfo-u).
Ko ih kod nas prodaje, ne bih znao.Last edited by expendable; 03.01.2015, 14:20.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Za obične korisnike sasvim je dovoljan i prihvatljive cene Ctek Multi XS 3600, eventualno model XS 5000..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Iako će 3.6A solidno obaviti posao, ipak bih uzeo 5.0A, koji je pobednik u izboru Auto Bild-a. U jednom komentaru, navedeno je, da je korisnik deset godina, redovno dopunjavao 72 Ah akumulator. Malo skuplja varijanta je Test&Charge.
Comment
-
-
Slažem se sa g. Franjom, 3.8A je o.k. za manje akumulatore (do 55Ah, za manje benzinske motore, idealno "za do" 45Ah). Poslužiće i za veće (što se tiče dugotrajnosti i idealno) ALI je nepraktično zbog dugog vremena punjenja. Model sa (max.) strujom od 5,0 A je idealan za akum. do 60 (50 do 75) Ah a može poslužiti i za one veće (do 100 Ah).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ovaj punjac je odlican uredjaj, samo me cudi cena na ovom sajtu (167e), u Berlinu platio 79e, neverovatna mi je tolika razlika.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
molim mišljenje o ovom punjaču
na bosanskom site "kupovina-prodaja" može se naći nov za 15 eura
meni potreban za povremeno osvježavanje AK 45 ah
je li dobar za tu svrhu
Punjac za akumulator - Vozila - Akumulatori - BanoviÄi - PIK.ba
Comment
-
Comment