Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Razumem sta hoces da kazes, ali cemu onda sluze radar jammer-i i zasto su toliko skupi u odnosu na "standardne" anti-radare ?
    Sigurno ih ljudi ne bi pravili, a opet drugi kupovali, da nemaju nikakvu svrhu i efekat.

Na linku iz testa, koji je petri dao, vidi se ucinak razlicitih radar jammer-a u razlicitim situacijama, sto donekle potvrdjuje tvoju tvrdnju (kod neuspesnih) i opovrgava je (u slucaju 100% tj 99% uspesnih).

Jos ce da ispadne da sam tvrdoglav

p.s. ono sa tvog linka se ni ne koristi kod nas ili makar ja nisam video u Beogradu. Jedino onaj beli golf sto ima radar, valjda, u braniku.
    I jos je na nemackom, pa jedino mogu slike da gledam

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

Re: radar detektor?

Originally posted by Black Knight
      jel ima da se kupi iole dobar radar detektor za 60-70 eura kod nas? koji?
      pa kad se ovde u usa moze bez njih koi ce ti u srbiji , bolje stavi neke dobre gume napred nego na to smece baciti pare
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Jedan prica o detektoru, drugi o jammeru, izgleda Ne mesajte detektore koji su kao sto rekoh samo pokretni obavestavaci da ste vec uhvaceni, i jammere (usput, Blinder je jammer, ali daleko od 99% efikasnosti...) - jammeri rade, manje ili vise uspesno, ali rade, ja za ovaj moj mogu da kazem da radi ne 99% nego 100% uspesno.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Koji tvoj ?
          Nemoj da dajes informacije na kasicicu, pa da te vucemo za rukav da nam kazes ostatak

Comment

• Ivvan
            Moderator
            • 29.09.2004
            • 1574
            • Nis
            • SAAB 9000

Pa ima o jammeru jedna ili dve teme, potrazi malo
            Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... ser&t=8498

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... ser&t=8463

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

206

mislio sam da bar imam vremena da zakocim 20-30 km/h?

jbg nemam 300 yura za taj sto ti imas, kupio bi ga veceras...
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Jednom za svagda,

laserskom radaru konkretno treba manje od pola sekunde da ti izmeri brzinu. Detektor ne moze da te upozori da je radar ispred osim ako nije ukljucen, odnosno da te VEC snima. Znaci kada ti detektor zapisti, vec si snimljen. Ako je ista vise potrebno reci na ovu temu, ako ne mozes sam izvuci zakljucak koliko je, dakle detektor (ne)korisna sprava, sta da ti radim

Ne vidim razloga davati ne 70 nego 7 EUR za nesto sto nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost.

Nemas 350 EUR za jammer, nemoj da ga kupujes, nemoj kupovati ni detektor, to je bacanje para, jammer bar vredi. Da sam na tvom mestu, ustekao bih tih 70 EUR, sacekao jos koliko treba, par meseci, da pristedim i za ostatak do cene jammera i kupio makar ono sto valja umesto da bacam pare na gluposti.

Osim toga izvoli pa saberi iznos kazni i nerviranja koje ces platiti u toku recimo 6 meseci, pa vidi da li je tih 350 EUR trosak ili pametno potrosen novac. Naravno, NIKAKO ne odobravam jurcanje kao muva bez glave, niti jammer treba da vas cini da se osecate neranjivim, ali svi znamo koliko se radarske kontrole ponekad postavljaju na mestima i u vreme kada nema govora o kontroli saobracaja radi sigurnosti, vec je u pitanju cisto uzimanje para. Da nije to u pitanju, NIKADA vas ne bi pustili sa manjom kaznom ili uzeli neki dinar ispod ruke, sto se svi znamo jako cesto desava.

Comment

• zaki
                    CBC Veteran
                    • 01.09.2006
                    • 199
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo 1.9JTD

Ja hocu da kupim radar detektor, ovde svi pisu da je to bezveze a sa druge strane raspitivao sam se kod ljudi koji imaju radar detektore uglavnom COBRE i oni su ekstra zadovoljni i kazu da je se isplatio 10x. Po njihovim recima radar te snima, cobra pisti ti na kocnicu i smanjujes brzinu garantovano 30-40 km/h, navodno radaru da bi te snimio treba 2s konstantne brzine kretanja vozila a signal vraca u desetini sekunde tako da si uprednosti. Stvarno ne znam sta da mislim!

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Nemoj da mislis, nego procitaj malo po forumu bilo je dosta na tu temu price, a i imas post iznad svog...

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Laserski radar, konkretno ProLaser III koji nasa policija koristi, za pola sekunde napravi 10 merenja tvoje brzine, izvuce prosek i gotova stvar.

Dakle, od trenutka pocetka merenja (samim tim i trenutka kada, u idealnim uslovima, tebi detektor pocne da pisti) - prodje pola sekunde. Hajde ne bude interesantno, da kazemo da prodje 1 sekund.

Za to vreme, pod uslovom da imas JAKO dobre reflekse, eventualno mozes da ukapiras da ti je zapistao detektor i pomislis da krenes nogom prema kocnici. Da za jednu sekundu, ti iz stanja normalne voznje registrujes pistanje detektora, pritisnes kocnicu i smanjis brzinu za 30-40 na sat - je apsolutno nemoguce, ne postoji ljudski mozak, refleks i misic koji tom brzinom svesno moze da reaguje. Cak ni refleksna reakcija, mnogo brza nego svesna, ne bi pomogla

Ono zbog cega se ljudi varaju da ih detektori kao Cobra spasavaju je cinjenica da detektori hvataju "odsjaje" laserskih zraka koji se odbijaju od kola u neposrednoj blizini koje laser trenutno snima. Dakle laser snimi nekog pored tebe, detektor zapisti, ti usporis, i mislis da te spasio detektor - naravno, cista zabluda.

Trenutka kada te osvetli laser, detektor je potpuno beskorisna sprava i sve sto mozes da uradis je da pripremis novcanik.

Sve price da je detektor spasio nekog od placanja kazne su cista zabluda, da ne kazem laz za naivne, jer jednostavno princip lidara i princip detektora, kao i cinjenica da je za volanom covek, a ne robot, jednostavno ne ostavljaju dovoljno vremena da se uradi bilo sta.

Dakle po stoti put DA LI JE SAD KONACNO JASNO!??

Comment

• zaki
                          CBC Veteran
                          • 01.09.2006
                          • 199
                          • Beograd
                          • Fiat Stilo 1.9JTD

Brate ja studiram DIF, znaci polu-covek polu-robot.

Shalu na stranu, hvala!

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa "brate" supermene, onda spucaj pare na detektor kad si vec tako brz pa vezbaj nogu, nemoj da smaras druge da ti daju savet koji ti ne treba. OK?

Comment

• zaki
                              CBC Veteran
                              • 01.09.2006
                              • 199
                              • Beograd
                              • Fiat Stilo 1.9JTD

A sto si ti uvek na**kan, leci komplekse negde drugde!

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Kasno je ljudi........ isqlirajte....

Comment

Working...
                                X