Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BMW Z3
    CBC Član
    • 22.10.2005
    • 27
    • Podgorica

Originally posted by 206
    Jednom za svagda,

laserskom radaru konkretno treba manje od pola sekunde da ti izmeri brzinu. Detektor ne moze da te upozori da je radar ispred osim ako nije ukljucen, odnosno da te VEC snima. Znaci kada ti detektor zapisti, vec si snimljen. Ako je ista vise potrebno reci na ovu temu, ako ne mozes sam izvuci zakljucak koliko je, dakle detektor (ne)korisna sprava, sta da ti radim

Ne vidim razloga davati ne 70 nego 7 EUR za nesto sto nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost.

Nemas 350 EUR za jammer, nemoj da ga kupujes, nemoj kupovati ni detektor, to je bacanje para, jammer bar vredi. Da sam na tvom mestu, ustekao bih tih 70 EUR, sacekao jos koliko treba, par meseci, da pristedim i za ostatak do cene jammera i kupio makar ono sto valja umesto da bacam pare na gluposti.

Osim toga izvoli pa saberi iznos kazni i nerviranja koje ces platiti u toku recimo 6 meseci, pa vidi da li je tih 350 EUR trosak ili pametno potrosen novac. Naravno, NIKAKO ne odobravam jurcanje kao muva bez glave, niti jammer treba da vas cini da se osecate neranjivim, ali svi znamo koliko se radarske kontrole ponekad postavljaju na mestima i u vreme kada nema govora o kontroli saobracaja radi sigurnosti, vec je u pitanju cisto uzimanje para. Da nije to u pitanju, NIKADA vas ne bi pustili sa manjom kaznom ili uzeli neki dinar ispod ruke, sto se svi znamo jako cesto desava.
    mozes li mi reci koliko je sigurno da te nece ocitati brzinu sa jammer?
    I da li je neko imao kontakta sa policiskim autima opremljeni sa kamerama i onim cudima jer ovdje u crnu nam crnu goru su nabavili ta kola (za sve koji idu na more ovamo to su passatima tablica PG 118-617 i PG 118-618 (ili 116 pocetne nisam siguran)) kako se tada ponasa?
    I ako zna neko provjerene marke?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Sa laserskih radarom, ako je jammer dobro postavljen, 99%.

Na bilo koji drugi radar nema nikakav efekat, dakle ako su u tim autima koje spominjes kamere koje se oslanjaju na laser kod ocitavanja brzine, blokirace i njih. Ako ne koriste laser, nece imati efekta. A sad sta oni koriste, ja ne mogu da znam.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

Nemoj da se palite na radar detektore i laser...
        To je chista mamipara za napaljene konformiste kao sto je moj drugar koji me bojazljivo pita sta ga ceka za prekorachenje a znam da ima najskuplji kobra salesr kur@c/palac detektor koji je nashao pre par meseci...

Jedino sto to njesra moze da uhvati je neki snop lasera i zraka koji je zalutao iz merenja vozila ispred.

Jedino ste po selima van Bg mirni kada vas snimaju prastarim radarima...

Pravo je resenje da imate nekog sudiju u rodbini

Comment

• oooo quattro
          CBC Veteran
          • 01.08.2007
          • 126
          • Zrenjanin

Radar

Ne postoji nikakav Hrvatski ili Srpski detektor. Ja imam cobru xrs9430.
          Stvar je dobra za nekoga ko prelazi puno kilometara mesečno (npr. ja). To je uređaj koji detektuje sve postojeće vrste radara kod nas, u EU i USA. U nekim zemljama EU se preporučuje njihovo korišćenje jer te upozoravaju na nailazak vozila sa prvenstvom prolaza (hitna pomoć, vatrogasci...) Uređaj detektuje radarske signale na udaljenosti do 3 km, bez obzira koga taj radar snima i iz kog ugla, jer mu je opseg detekcije 360 stepeni. Ukoliko radar snima tebe direktno imaš fore oko 3 sekunde da smanjiš brzinu jer je radaru (laserskom) potrebno toliko vremena da očita tvoju brzinu. U praksi to znači da jedan na jedan sa radarom mozeš da smanjiš brzino za 30 do 40 km/h (zavisi od refleksa vozača i kočnica na automobilu), što je sasvim dovoljnoda te ne kazne ako voziđš 110 a ogarničenje je 80 km/h. Ako vas još nešto interesuje pitajte.

Comment

• oooo quattro
            CBC Veteran
            • 01.08.2007
            • 126
            • Zrenjanin

Policija nigde u Srbiji više ne koristi radare koji nisu laserski. Znam sigurno. Koriste Laser Pro 3 radare. Svi su isti, pa čak i ovi sa kamerom su isti kao ručni 100%.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

To tvoje sigurno je ko' vrbov klin, posto je potpuno netacno...odakle bre vadite takve informacije? Ako vec hocete da izjavite nesto, onda ostavite makar odstupnicu tipa "mislim da je tako" a ne siguran sam...

Nije tacno da koriste iskljucivo lasere. Cak i u Beogradu ima podosta obicnih radara, a van Beograda da ne pricam. Lidari jesu u velikoj vecini slucajeva zastupljeni, ali daleko od toga da se obicni radari vise ne koriste.

I poslednji put, laserskom radaru treba MANJE OD SEKUNDE da ti izmeri brzinu, tako da svaka prica da ti detektor daje vremena da usporis je zvaka za ludaka.

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

@206 sto se iuzbudjujesh

Dok je ovaca bice i novaca Nek kupuju i nek se lozhe samo

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Zato sto je ovo edukativni forum, a ne zabaviste, zato me iz takta izbace slicne diskusije koje se zasnivaju na "znam ja provereno, verovatno..." umesto na necemu sto znate iz iskustva ili malo ukljucite mozak.

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

A... Pa da radi mozak, ne bi sedeli ovde

Nema svrhe edukovati glupe a bezobrazne... To je moje misljenje a takvih je najvise danas.
                    Pozz

Comment

• Xandros
                      CBC Početnik
                      • 09.07.2007
                      • 2

Nije me mrzelo da procitam celu temu posto vidim da rasprava bije max

Koristio sam radar detektore od 2003 - nov.2006. Prvo sam imao neku staru kobru laser, ali je ona polako pocela da izdaje jer nije hvatala Pro Laser 3, a onda sam uzeo Cobru 9700 koja je radila savrseno.

Teoretski, bilo kakvom laser meracu brzine je dovoljno da dva puta posalje zrak i ocita ga da bi ustanovio trenutnu brzinu kretanja. Kako rade policijski meraci to ne znam jer ih nisam imao u rukama, ali znam da sam samo dva puta bio zaustavljen kada mi je detektor pistao. Jednom sam isao 210 i nisam uspeo da se spustim ispod 160 koliko mi je policeman rekao da sam isao, a drugi put je neka glupost, preticanje na lokalnom putu gde nisam ni kocio, vec davao gas da obidjem. U svim ostalim slucajevima kazne placao nisam. Detektor mi je koristio dok je policija merila brzinu na auto putu jer povremeno znam da vozim vrlo brzo. Kad god sam vozio oko 150-160 uspevao sam za prikocim dovoljno brzo da me ne zaustave. Nego hvala bogu, merenja na auto putu od prosle jeseni nema, tako da sam detektor sklonio i vise mi nicemu ne sluzi.

Toliko iz mog iskustva (5000km/mesecno)

Pozdrav,
                      Alex

Comment

• oooo quattro
                        CBC Veteran
                        • 01.08.2007
                        • 126
                        • Zrenjanin

Žao mi je što o ovoj temi pričaju ljudi koji nisu stvar ni probali! Tačno je laseru treba jako malo vremena da očita brzinu, ali u idealnim uslovima. Ti idealni uslovi podrazumevaju: Konstantnu brzinu kretanja vozila, kosntantan pravac kretanja vozila i naravno da vas pliceman nanaišani momentalno, što je nemoguće.
                        oko 5000km/ mesečno.
                        Meni se moj uređajotplatio već nekoliko puta!
                        Pozdrav.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Nista onda, nastavite da ga koristite, super stvar.

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Aham pa ste na " odmoru" od 6 meseci do godinu dana
                            Odlicna sprava, ija, ija, ija preporuchujem svima

Comment

• Tesko ces da za****š naše žandare na putevima,najtraženiji poslovi u policiji su upravo patrole na putevima i svi se grebu da to rade jer tu leže pare, tako da je po mom misljenju ova gimnastika oko nabavke radara jalov posao.AKo te zaustave naći će ti nešto u 80% slucajeva
                              Ko putuje on otprilike zna gde se oni ugnezde i tu treba smanjiti gas mada sad su se nešto primili na vožnju -idu iza tebe i samo prate ko krene u preticanje preko pune linije i ko ide malo brže odmah zaustavljaju i tu radar ne pomaže

Comment

• oooo quattro
                                CBC Veteran
                                • 01.08.2007
                                • 126
                                • Zrenjanin

Ma ljudi, nije ta sprava rašenje za sve probleme. Nije to čarobni štapić, već samo pomagalo! Ima tu jedna jako bitna stvar, a to je da su ljudi prestali da blicaju i da upzoravaju druge da je policija u blizini. To nikako nije dobro! Zamolio bih sve vozače da ipak blicaju ljudima kada naiđu na policiju.
                                P.S. Ipak su oni bolje opremljeni od nas, pa bi mi trebali da se držimo zajedno i da se pomažemo!

Comment

Working...
                                X