Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Originally posted by karazoki
    Samo da pitam nesto, ako zandar snima auto koi se nalazi ispred mene 500 do 1000 metara dali ce neki od ovih konfekciskih anti lasera od 100-tinak evra to da detektuju.
    Razumeo sam 206-ticu da ako tebe direktno snima nema sanse da gasmanjis ali koliki mu je domet u detekciji lasera na primer na ibarskoj..
    Pojma nemam, ali iskreno sumnjam da je bilo koji detektor toliko osetljiv da uhvati malu kolicinu odsjaja odijenu od drugog auta na tih 1000m...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Mene je spasao milion puta (stari model kobre, pa posle uniden koji sam najduže i koristio, ali testirao sam noviju cobru nije loša), po gradu nisam nikad koristio zato što relativno vozim po propisima, ali na otvorenom, neke lokacije u crnoj gori i makedoniji, Irig, Ba?ka Topola E5, ?elarevo, Kovilj E5 ... redovno mi je omogu?avao da vozim 60-70-80, a ne propisanih 40, 30, 20.

Kao što policija ima detektor radar detektora, a radar detektor ima VG2, a sada i neke novije zaštite od detekcije, tako su pravi detektori imali i druge mehanizme detekcije policije, odnosno njihove opreme i frekvencija.

Da se ne nastavljaš, tvoji parking senzori su najbolja zaštita na svetu, to ne sporim.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Znam ja sta je najbolje, ali vas ne shvatam o kakvoj vi to zastiti koju vam detektor pruza pricate?

Hoce li mi neko objasniti po kom principu to vas detektor stiti, i na koji tacno nacin on moze da "detektuje policijsku opremu i frekvencije" - konkretno mislim kako to detektor moze da otkrije radar koji se upali i daje detektabilan snop SAMO kad se upali da vas snimi?

Eto, to mi objasnite.

Moze da vas "spasi" u 1 od 20 slucajeva kada detektuje odsjaj od snimanja nekog drugog vozila. Cak i u tom slucaju kad vas, navodno, spasi, nije nista uradio - jer svejedno nisu snimali vas. Da jesu, snimili bi vas i ne postoji nista stobiste mogli da uradite, sa detektorom ili bez.

Kako i po kom principu mislite da vas spasi detektor od lidara koji vas snima direktno sa nekih 200,300 metara? Price o tome da cete zakociti kad detektor pocne da pisti pre nego sto vas lidar snimi, ostavite za obdaniste - ako je vama detektor dobio dovoljno zracenja da pocne da pisti, budite sigurni da je za isto to vreme i lidar dobio nazad sasvim dovoljno povratnog zracenja da vam izmeri brzinu.

http://video.google.com/videoplay?docid ... =antilaser

35 sekunda video klipa: vide se crtice na ekranu lidara - u trenutku kad cujete kliktanje, tada je pritisnuto dugme i zapoceta detekcija - izmerite dakle vreme izmedju pocetka kliktanja i pojave udaljenosti i brzine na ekranu, toliko je potrebno da vas izmere sa 550 metara. Slicno imate i na 2:45 sekundi istog klipa. Ako mislite da u tom vremenskom intervalu imate vremena da detektor reaguje, ukapirate da vas laser snima i dovoljno smanjite brzinu, onda u redu, sta da vam kazem...

Znam ja da je mozda jeftinije i lakse za 70-80 EUR imati lazni osecaj sigurnosti koji daje detektor, ali dajte da ne pricamo ko mala deca...?

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Hajde ovako... Za pocetak pricamo samo o LIDAR uredjajima od kojih, slazem se, nema neke velike zastite osim jammera koji u velikoj meri ne rade dobro, a i jedni i drugi su skupi, plus sto su zabranjeni!

Stvar je u sledecem, ne vozis uvek van propisa, znaci cesto te snimaju a da ti vozis normalno, sto znaci da znas da te prate i da ne divljas, jer u 95% slucajeva je to ravna deonica!
          Onda ako snimaju drugo vozilo, opet znas da ne pretices vec polako vozis iza i u prednosti si jer znas sta te ceka ispred!
          Sledece je ako te snimaju na udaljenosti vecoj od 500 metara, verujem da tu imas koju milisekundu vise da odreagujes i naravno skrenes negde ako je moguce, plus jos dosta toga jer su oni na skoro kilometar od tebe!

To ni u kom slucaju nije 1 od 20, vec dobroh mozda 50-50 pa cak i vise sanse da se odbranis od njih, a sve ovo samo ako si normalan, ako ne jurcas svakodnevno i bez razloga, znaci u najgorem slucaju su u pitanju su korekcije od dvadesetak kilometara na cas da ti ne oduzmu dozvolu, vec da se mozda sa njima i nagodis!
          Hej, pa sto puta mi se desilo da ih vidim kako stoje i ukocim skoro duplo i izvucem se sa manjom kaznom ili se nesto nagodim sa njima, znaci nije bacena para i svakako pomaze!

To je sto se tice LIDAR-a, a gde su Ka i Ku radari koji ce uskoro zameniti sve ovo?! Znaci poenta svega je postavljanje Ku radara kog ne vidis i koji te uslika kad prodjes, a bice ih u gradu i van naseljenog mesta, samo ces dobiti cestitku na kucnu adresu! To je propisana norma u EU i to ce uskoro doci i kod nas, samo je pitanje vremena! U prilog ide i cinjenica da ce se smanjiti broj ljudstva potrebnog za kontrolu saobracaja, jednostavno ce uredjaji raditi 24 casa dnevno 365 dana u godini i donositi ogromne svote novca drzavi! U tom slucaju, bojim se, jammeri su klasicno bacanje para!

Na kraju zakljucak sledi, stoji vecina ovoga sto @206 kaze, plus ovo sto sam dodao, definitivno pazljivo voziti, imati malu pomoc ovih spravica i opet sve u krug, takav je zivot...
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Originally posted by GT
            ... jammera koji u velikoj meri ne rade dobro
            Par poznatijih i boljih koji na trzistu postoje rade apsolutno perfektno

Originally posted by GT
            a i jedni i drugi su skupi, plus sto su zabranjeni!
            Jeftini bas i nisu, ali nisu ni zabranjeni.

Originally posted by GT
            To je sto se tice LIDAR-a, a gde su Ka i Ku radari koji ce uskoro zameniti sve ovo?! Znaci poenta svega je postavljanje Ku radara kog ne vidis i koji te uslika kad prodjes, a bice ih u gradu i van naseljenog mesta, samo ces dobiti cestitku na kucnu adresu!
            Ne znam odakle ti ovo, jer daleko od toga da je u Evropi to neki opste rasireni standard, ali sve sto u tom slucaju treba da uradis je da onemogucis kameru da ti uslika tablice - sto se resava uredjajem koji kosta kao osrednji detektor, ili cak reflektivnim sprejem Probaj nocu nekome sa blicem da uslikas tablice pa vidi sta se desava Ja jedva cekam da uvedu to, jeftinije nego jammer

Sto se tice ostatka teksta, ako se ponasas u skladu sa onim sto si napisao, ne treba ti ni detektor ni jammer, pa je i sama diskusija malo bespredmetna.

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Originally posted by 206
              .... sve sto u tom slucaju treba da uradis je da onemogucis kameru da ti uslika tablice - sto se resava uredjajem koji kosta kao osrednji detektor, ili cak reflektivnim sprejem Probaj nocu nekome sa blicem da uslikas tablice pa vidi sta se desava Ja jedva cekam da uvedu to, jeftinije nego jammer
              Ne zaboravi da nemaju svi fotoradari i "redlight" kamere bliceve ili ih ne koriste preko dana,tako da ti onaj sprej ili foto jammer nece biti uvek od koristi.Jedino efikasno resenje su one navlake za tablice koje "deformisu" brojeve na njoj pa ti iz velikih uglova registracija postaje necitljiva.

Sto se Lasera tice,cinjenica je da im treba manje od sekunde da izmere brzinu nekog vozila ali imao sam nekoliko puta priliku da gledam policajce kada mere laserom retko koji uspe da brzinu izmeri za manje od 2-3 sekunde(neki i vise) tako da ako ih spazis na vreme ipak imas neke sanse,meni je par puta pomoglo.Proslog leta sam stajao pored plavca koji je merio brzinu vozilima u obicnoj ulici sa dve trake.Naisao je "stojadin" sa nekih 70km/h i kada je video ovog poceo da koci i uspeo da spusti brzinu ispod dozvoljenih 40km/h pre nego sto je "upucan",cak je pandur poceo da psuje koliko se iznervirao.

Comment

• mahi
                CBC Član
                • 29.01.2007
                • 40
                • Bolech,Beograd

e, to sam i ja gledao, zato ne pricaj mnogo...
                OPEL Astra H.I ni reci vise.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Za kamere sa blicevima:

http://www.1-radar-laser-jammers-detect ... etails.php

Za kamere bez bliceva sasvim lepo ce raditi i laser jammer, i to bez ikakvih modifikacija. Kamere bez blica koriste IC svetlo umesto vidljivog spektra - isto kao i jammer, dakle cim IC kamera upali iluminator, aktivirace jammer koji salje IC svetlo nazad - ekvivalent uperene baterijske lampe u fotoaparat. Dakle, koristenje jammera protiv IC kamere ima isti efekat kao i koristenje gore navedene spravice, VF2, protiv obicnih kamera.

Jos nesto?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by 206
                    Hoce li mi neko objasniti po kom principu to vas detektor stiti, i na koji tacno nacin on moze da "detektuje policijsku opremu i frekvencije" - konkretno mislim kako to detektor moze da otkrije radar koji se upali i daje detektabilan snop SAMO kad se upali da vas snimi?
                    Po sistemu po kom policija detektuje detektor, po tom sistemu i detetektor detektuje policiju, + što su nekad Unideni imali i detekciju policijskih frekvencija, Safety alert, Strob alert i tako još koje ?ega.
                    Neki modeli su imali ugra?en i skener policijskih frekvencija, a mogao si skener kao potpunmo legalan uredjaj da uzmeš i onda kao i sada.

Nisam u poslednje vreme prou?avao novije tehnologije, ali nekad sam se jako druzio sa radargys-ima, koji su pre bili neprikosnoveni sa savetima.

Sada se družim sa našim radarpolicajsima (popravljamo i upucavamo bar 5 komada prolasera mese?no) pa otprilike znam kako rade ure?aji, a i kako razmišljaju i sa ?im se sve sre?u u praksi policajsi, znaju vrlo dobro kad neko ima "parking senzor", ?ak i koji tip, oni sretnu dnevno preko 1000 ljudi i od svakog da pokupe po jendu novu informaciju...

Da ti ne prepri?avam nadji po kom sistemu radi VG2, odnosno šta detektuje...

Opet da ponovim najbolji i najlegalniji je tvoj parking senzor. (jeste da nema zvani?ni uvoznik i da nije atestiran u Niš i da...)
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Hmm, vidis ovo za jammer i kamere nisam znao.
                      @206
                      Da li postoje kamere ili fotokamere koje za merenje brzine koriste radar(K,Ka bend itd.) ili sve finkcionisu na principu ic svetla?

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Velika vecina NE funkcionise preko IC osvetljenja, Multanove 6F o kojima se razmislja kod nas koriste Ka band jako niskog intenziteta (tezak za otkriti) i vrlo uskog snopa, i regularnu kameru sa blicem koja snima zadnju tablicu.

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Znaci ako uvedu nove fotokamere, mozda radar detektori i budu od neke koristi

Comment

• LazaNS
                            CBC Član
                            • 24.12.2006
                            • 93
                            • NS

Sto me je veceras Jammer spasao. Pustio sam glasnu muziku, nisam ga ni cuo da pisti, idem 100 na sat gde je(debilno) ogranicenje 60 i pandur istrcava ispred mene i zaustavlja jadnog taxistu koji je isao iza mene i verovatno se osecao sigurno.

Comment

• Car Killer
                              CBC Početnik
                              • 06.06.2006
                              • 9
                              • Osijek,CRO

Laser Interceptor, Policijski laser i radarska mjerila brzine, Radardetektori, Dopplerov efekt

sve o radar detektorima i laser jammerima

Comment

• Vlada1001
                                CBC Član
                                • 15.01.2006
                                • 30
                                • Beograd

Pa da iznesem i ja moja iskustva. Spuštam se pre neki dan niz Iriški venac (jednosmerni deo) prema Kamenici, čujem moju
                                praistorijsku Cobru (97 godište), ali avaj. Iako sam odmah pritisnuo kočnicu, nisam uspeo nešto da ukočim Zaustavi me čika policajac, i kaže 80km/h (ograničenje 40km). Pokaže mi i snimak digitalnom kamerom, posle izlaska iz krivine (nekih 300m) me je snimio - čim sam izašao iz krivine, odmah se pojavljuje brzina. Bio sam šokiran)) Vidim dalje na snimku kako sam usporavao, ali nema mi od toga vajde. Platio sam mandatnu kaznu.

Koriste u tim krajevima neki uređaj na stalku, a ne ProLaser koji je uobičajen za našu policiju. Mislio sam da je taj model na stalku neko staro sranje, ali sam se prevario. Za ProLaser III imam pdf brošuru, treba mu ispod sekunde da te snimi (0.3 sekunde) - teorijski, ali samo ako policajac odmah nanišani neku reflektujuću površinu - recimo tablicu.

Inače, sam sam kriv. Nisam poštovao svoje pravilo da ne vozim više od 20km/h od dozvoljene brzine. Doduše, ovo mi je prva kazna za 10 godina, a detektor me je spasao više desetina puta - prelazim oko 25 hiljada KM godišnje.
                                Opel Vectra C 2002
                                Z18XE

Comment

Working...
                                X