Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj_u_magli
    CBC Početnik
    • 20.05.2008
    • 3
    • Beograd

Laser Interceptor koristi laserske diode snage 75 watt "Osram SPL PL3", tako da je prica o blinder-ovim diodama u njemu totalno netacna, kao i vek trajanja dioda. A sto se tice efikasnosti LI-a po testovima koje sam video se pokazao kao jako pouzdan.

The Guys of LIDAR are a group of enthusiasts committed to serving the motoring public and consumers by providing honest, accurate, and impartial performance testing of radar detectors and laser jammers. We do this out of personal interest; our tests are not managed, controlled, or influenced by anyone in the radar detector or laser jammer industry.

http://www.guysoflidar.com/july-2008/la ... -test.html

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

OK, neka bude da je tako, i ja znam da prenesem sta cujem ili procitam po Forumima Koristi diodu od 75W (iako tu fali jedna vazna napomena...), ali Osram SPL PL90_3, ako vec prepisujes, prepisuj kako treba... A koju diodu koristi Blinder? Koju AL8, a koju Laser Pro Park?

Izasao je AL9 pa ce biti interesantno uporediti ta dva uredjaja.

Meni licno su i Guys of Lidar malo...pa da ne kazem sumnjivi, samo su im rezultati istih uredjaja iz godine u godinu pomalo razliciti. Mislim, kako je moguce da jedan te isti uredjaj jedne godine pokaze jedne rezultate, druge godine druge, identican uredjaj pod drugim imenom pokaze dramaticno bolje rezultate nego njegov parnjak, itd...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Originally posted by 206
        identican uredjaj pod drugim imenom
        Koji, sta, gde ???!
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

AL8 i Laser Pro Park su jedan te isti uredjaj, a na tim testovima ostvaruju drasticno drugacije rezultate.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Onda izgleda da i nije bas identican ?! Ili uslovi testiranja nisu identicni ?!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ne bih da ulazim u to sta je u pitanju, ali uredjaj JESTE 100% identican.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

@206
                Mislim da je doslo do male konfuzije u polemici , ti mislis na poredjenje Al8 i laser pro a prolupator na al8 i Li (o kom i jeste rec u topiku) a oni definitivno nisu isti uredjaji pre svega razlika je u broju senzora (antilaser ima 1 a Li ima 2) software je skroz drugaciji tako da se moze reci samo da imaju istu namenu i nista vise - nekad dok je tim bio isti - jesu bili 99% isti sad vise ne.

Koliko sam ja u toku al8 je proslost a al9 ce biti dostojan suparnik interceptoru e sad vreme ce pokazati u kojoj meri.Trenutno je Li najbolji uredjaj jer vise nezavisnih testova na to ukazuju tako da 206 iako znam da si pobornik uredjaja Al , ipak treba biti realan i to tako reci
                Jedna stvar je sigurna za koji god od uredjaja da nabavite izmedju al8,al9 i interceptora da uzmete i koristite za nase podrucje necete pogresiti , sve ostalo je stvar ukusa i cene mada su i tu vrlo blizu .

Pozz
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Nema sta da budem realan ili vucem na jednu ili drugu stranu, po testovima a verovatno da je i objektivno tako - LI trenutno jeste bolji od AL8, sa AL9 ce biti prava prica i pravo poredjenje.

Ali najbitnije je ovo poslednje navedeno, koji je bolji ili losiji, za nase podrucje i lidare koje se koriste kod nas - maltene je potpuno svejedno, ProLaser III sva tri potpuno "ubijaju", svi rade vise nego dovoljno dobro da o lidarima vise ne razmisljate.

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

a sta je sa "geometrima"?

i koja je cena uredjaja kod nas i gde ih kupiti
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Pojasni ... ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Zmaj_u_magli
                        CBC Početnik
                        • 20.05.2008
                        • 3
                        • Beograd

Izvinjavam se na izostavljenim ciframa, pa onda kad je vec tako ajde da se ispravim skroz, pa koga interesuje neka cita.

http://catalog.osram-os.com/catalogue/c ... dd000100b6

Ako vec prozivas za gresku i prepisivanje, ne znam zasto dajes netacne podatke? Ako se dobro secam pisao si o snazi i nekakvom preopterecenju.

Sto se tice Srbije odradice posao i LI i AL8, ali ako malo proviris van granica i naidjes na nesto sto se zove Traffipatrol XR...........?!?!?!?!?!

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

@Skyline

Spavas na casu procitaj malo bolje temu Mi ovde pricamo o parking senzorima koji (hvala bogu) imaju jos poneku funkciju ... Za sve informacije o Laser interceptoru salji pp clanu sa nikom Zmaj_u_magli a o drugom odlicnom parking senzoru al javi se clanu 206 i saznaces sve sto te interesuje.

Pozz

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

geometar

Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

HAHAHAAHAHA ma ukapirali smo svi pusti prolupatora zeza te

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Originally posted by Zmaj_u_magli
                                Izvinjavam se na izostavljenim ciframa, pa onda kad je vec tako ajde da se ispravim skroz, pa koga interesuje neka cita.

http://catalog.osram-os.com/catalogue/c ... dd000100b6

Ako vec prozivas za gresku i prepisivanje, ne znam zasto dajes netacne podatke? Ako se dobro secam pisao si o snazi i nekakvom preopterecenju.

Sto se tice Srbije odradice posao i LI i AL8, ali ako malo proviris van granica i naidjes na nesto sto se zove Traffipatrol XR...........?!?!?!?!?!
                                E super, to sam cekao Koji sam to netacan podatak dao? A sto se tice male napomene koju sam pominjao uz izlaznu snagu diode - pogledaj bas u tom dokumentu koji si dao koji je peak current te diode, pa mi reci da li zaista mislis da je LI ili bilo koji drugi jammer projektovan i povezan tako da moze da povuce 40A struje iz sistema, makar samo kao peak opterecenje?

Naidjes na Traffipatrol XR, i radi bez problema, proveravam svake nedelje kroz BiH posto tamo koriste upravo taj lidar. Pricas napamet ili si probao da ne radi, ne kapiram poentu pitanja...?

Comment

Working...
                                X