Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj_u_magli
    CBC Početnik
    • 20.05.2008
    • 3
    • Beograd

Kad kazes sistem ne znam sta podrazumevas pod tim? Moras da budes malo precizniji.

Ti si taj koji je rekao da LI gruva snagom ne ja, tako da je ova prica kontradiktorna.

Ono sta sam hteo da kazem, je da se LI ne oslanja na sirovu snagu i da su informacije koje si izneo ne tacne. Pominjao si preopterecenje diode i da to utice na njen radni vek, a sad kazes da uredjaj ne moze da izvuce struju koja bi dovela da dioda emituje maksimalnom snagom!

Ne znam zasto si toliko rezigniran i zbog cega imas takav stav. Cemu optuzivanja za prepisivanja i onakve prozivke?

Drugo, sve sto sam rekao se vidi u testovima, protiv kojih opet imas nesto protiv. Oni koji su radili testove navodno su nepristrasni. Ako je vec tako, zasto nisi bio na nekom od testiranja, ili organizovao isto, pa da onda pricamo sta je i kako je. U ovom slucaju, iznosenje takvih zakljucaka sa tvoje strane je totalno ne opravdano.

Iznosis tvrdnje i predstavljas ih kao cinjenice bez ikakvih dokaza.

Izvini, ali ne delujes mi kao neko ko je kompetentan da prica o tehnickim detaljima i resenjima uredjaja.

Na osnovu cega su AL8 i Laser Pro Park jedan te isti uredjaj?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Zato sto jesu jedan te isti uredjaj. Tvrdis da nisu?

O samom uredjaju sam sasvim dovoljno kompetentan i i poznajem malo vise detalja nego sto hocu da iznesem, ali necu iz odredjenih razloga, neka ostane na tome.

Ne bih da ulazim u daljnju polemiku jer bojim se da bi preslo iz polemike u neku drugu vrstu razgovora...

Sve sto je za ovu diskusiju i korisnike uredjaja bitno je da oba savrseno dobro rade posao, i neka ostane na tome.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• remark
        CBC Član
        • 05.06.2007
        • 82
        • Novi Sad

Radar detektor

Stigao mi je pre par dana Radar detektor Whistler XTR-140 iz Amerike. Nisam jos imao prilike da se sretnem sa radarom da vidim (cujem) kako reaguje. Ali u gradu ga niposto ne mozete koristiti jer pisti na sta god stigne, pogotovo u urbanijim delovima gde ima banaka, trznih centara itd. Ali ono kontam i ne treba mi za grad jer sam u 90% slucajeva uhvacen van grada u brzoj voznji.
        I juce krenem ja starim putem za BG iz N.Sada, kad otvoren put prema Indjiji nigde nikoga, nigde nicega, a on se javlja??? Malo kasnije ide mi kamion u susret on opet, e onda sam ga lepo iskljucio i strpao u kasetu.

Kakva su vasa iskustva?

Comment

• Dzabe ti zauzima kasetu...

...arhiviraj ga u prvom kontejneru.

Comment

• remark
            CBC Član
            • 05.06.2007
            • 82
            • Novi Sad

Ma moram mu dati priliku da se pokaze na delu

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Ako imaš city dugme uključi ga. Tako manje reaguje na smetnje i druga zračenja... A meni pišti na različite načine kad je radar i kad je neka smetnja, jedino što smara kad pišti za dž...

Comment

• remark
                CBC Član
                • 05.06.2007
                • 82
                • Novi Sad

Ima City mod i to u 3 nivoa. Sa njim se smanjuje ili iskljucuje X-band radarskih zraka. Ali i dalje svira na K/Ka band. Mada su radari milicije uglavnom leserski, a to se posebno detektuje a to mi se ne pojavljuje kao smetnja. Videcemo prvom prilikom...

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

jedino ako je los uredjaj. mene cobra nikad nije izdala, ne pisti bez veze ni u gradu ni na putu.
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• remark
                    CBC Član
                    • 05.06.2007
                    • 82
                    • Novi Sad

koji model je Cobra?

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

jbem li ga, kupljen, bolje receno prosvercovan pre 5-6 godina kad ga u srbiji nije uopste bilo. pogledacu pa cu napisati. uglavnom, kad se klinjo rodio, skinuo sam ga i nisam koristio dve i po godine, jer sam i voznju prilagodio novonastalim okolnostima. pred letovanje sam ga ponovo montirao, kao da sam znao da ce trebati. za 2 meseca me spasio 6 puta, sto dodje 10-20000din. hvala mu.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• SpeedLab
                        CBC Početnik
                        • 15.05.2008
                        • 1
                        • Hrvatska

Originally posted by 206
                        AL8 i Laser Pro Park su jedan te isti uredjaj, a na tim testovima ostvaruju drasticno drugacije rezultate.
                        Netocno!

Originally posted by 206
                        Zato sto jesu jedan te isti uredjaj. Tvrdis da nisu?

O samom uredjaju sam sasvim dovoljno kompetentan i i poznajem malo vise detalja nego sto hocu da iznesem, ali necu iz odredjenih razloga, neka ostane na tome.

Ne bih da ulazim u daljnju polemiku jer bojim se da bi preslo iz polemike u neku drugu vrstu razgovora...

Sve sto je za ovu diskusiju i korisnike uredjaja bitno je da oba savrseno dobro rade posao, i neka ostane na tome.
                        Sorry, ali tek sada sam uocio ovo! Cista nebuloza je da su LPP i G8 jedno te isti uredjaj! Uostalom mozes upitati i Marka iz Zagreba, ako meni ne vjerujes. Kad si vec kod toga spomeni mu Chris-a i Andy-a i zamoli ga da ti isprica kako je nastao LPP.
                        Sve to nece utjecati na cinjenicu da je LPP klon AntiLasera v7 (ili G7, kako hoces). Dokaz tome, medju ostalim, su i max 2 senzora koja se mogu spojiti na centralnu kutiju, za razliku od 4 koje mozes spojiti na G8/G9.
                        Klonovi G8 su ti LaserStar i P.A.S.S. Mozes vise naci ako malo potraziz na netu....

Sto se izlazne snage tice, neznam koliko razumijes podatke koje si procitao. Radi se o OPTICKOJ snazi od 75W, tj. 90W u peek-u. Taj podatak o 40A je takodjer peek value, jer lasericu ne mozes drajvati konstanto, vec impulsno s malim duty-em. U suprotnom ces ju uredno sprziti. Niti AL niti LI ne drajvaju lasericu na 75W, jer za to nema potrbe...

Pozz!

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ok, LPP je nekvalitetniji klon AL-a, to jeste tacno.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja imam whistler DE-1750, negde od 2004. Tada je bio izabran za najbolji detektor u klasi. Od kada ga imam, nisam platio ni jednu jedinu kaznu za prekoračenje, a snimali su me x puta. Što se mene tiče, nemam zamerki, osim...

Da, zaista često pišti za K/Ka band bez razloga, ali postoji jedno delimično rešenje. Kada ga otvoriš, videćeš veliki aluminijumski levak koji prima signale X/K/Ka band radara. Ako na ulaz zalemiš (dosta teško, pošto se na aluminijum teško lemi) neku metalnu mrežicu (super rade posao oni "pokrivači" koji stoje preko elektronike u mobilnim telefonima koji sprečavaju smetnje tako što prave faradejev kavez) imaćeš drastično smanjen broj lažnih uzbuna. Ako ti lemljenje ne uspe, što je vrlo verovatno, upotrebi super lepak, ali tako da postoji kontakt između mrežice i levka.

Inače, prijatelj ima neku cobru koja pišti na istim mestima kao i moj detektor. Kod njega je urađena ista stvar na "levku" sa istim rezlultatom.

Comment

• chiki
                              CBC Veteran
                              • 19.04.2006
                              • 158
                              • Beograd

Re: Radar detektor

Imam Radioshak vec jedno 4 godine. Radi odlicno. Drzim ga non stop u city modu. Desava mi se stalno da svira K band ili VG2 i to uvek kad prolazim pored hotela Metropol, u delu Stare Pazove i jos na nekim mestima ali spasio me vishe puta poshto detektuej laser, ultra laser, pro laser...
                              Zanima me da li ce npr u situaciji kada detektuje VG2 ili K kao "lazne alarme" detektovati u istom trenutku pravi signal od laserskog radara?
                              Npr u Staroj Pazovi ume da svira par minuta neprestano pa me zanima da li ce u detektovati laserski radar?
                              AR 159 1.8 TBI
                              C3 1.4i GNV

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Re: Radar detektor

Laser jammeri nemaju nikakvu funkciju protiv radara tako da ...
                                RD-i imaju podosta smisla cim predjete nasu granicu, pa cak i unutar istih.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X