Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Pa naravno da ih nije spasavao kad celo vreme pricam da je vreme merenja lidarom ispod sekunde, koliko god smotan ili nesposoban operater mozda bio. A 20-30 preko ogranicenja ponekad znaju i da tolerisu. Da te detektor upozori i da dovoljno brzo zakocis dok te lidar meri celo vreme - toliko brz nije niko. Razlozi zasto te ne zaustave, osim zablude da je detektor nekako onemogucio snimanje, mogu biti, i najverovatnije jesu neka od ove 4 stvari:

a) zadovoljni su sto si usporio pa nece da te cimaju,
    b) jednostavno tolerisu neka uslovno receno mala ogranicenja (zato mozda nekome i priprete prstom u prolazu, da pripazi sledeci put, a ne zato sto nisu mogli da mu izmere brzinu...),
    c) naleteo si na obican radar koji ne funkcionise dovoljno dobro na 300-400m, sto je razdaljina s kojom lidar nema problema,
    d) merili su nekog drugog.

A to da te detektor usporio pa si imao vremena da zakocis pre nego sto te lidar izmeri...ok, ako tako kazete sve u redu, slobodno se uzdajte u to i terajte dalje. Pa i za vrhunske detektore sami proizvodjaci, ogromnim slovima u uputstvu, lepo kazu da je, parafraziram "...zbog prirode laserskih uredjaja za merenje brzine, koji se tesko pravoremeno detektuju...merenje laserom je situacija u kojoj se zahteva momentalna reakcija i korekcija brzine!..." - drugim recima receno, kocite koliko god mozete cim cujete upozorenje na laser, ali vam slaba vajda od toga. Naravno, nikad to nece BAS tako napisati

95% uredjaja za kontrolu brzine u Srbiji su lidari, sto obicni Prolaseri koji se drze u ruci, sto Famalaser koji stoji na stalku ili u kolima - o osnovu su oba identicni, odnosno merna grupa je identicna.

ProLaser 3

Famalaser

The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• subicd
      CBC Senator XXL
      • 20.06.2008
      • 463
      • Novi Sad

Pazi sad ti meni veruj ili ne, tvoja stvar.
      Prva slika, ProLase 3, xy puta ih izbegao, danas kad su me sa njim pucali nisam ih video nego sam iskljucivo reagovao na pistanje detektora, usporio sam pa neka i 10-15km/h, to mi je OK. Jer da sam isao 80 umesto 60 koliko je ogranicenje, ne bih ni bio zaustavljen verovatno jer bi spustio dovoljno. Uhvacen sam sa 71km/h, tako kaze mada nisam ni gledao, jer kao sto rekoh nikad sladje nisam dao 500din jer je policajac bio simpatican maksimalno(kako glupo zvuci ).

No da zakljucim sa moje strane. Meni pomaze, a dok god uspem da izbegnem placanje kazni kad sam malo preko ogranicenja ta Cobra ce biti u autu. Kad ne bude vise radila posao bacicu je na sred puta i gledati neki drugi detektor. TACKICA sa moje strane.

P.S. E da nikad mi nisu prastali, cak su me pre zaustavljali i za 86km/h, da bi naplatili kaznu. Tako da od tog prastanja bez zaustavljanja slabe vajde.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Originally posted by subicd
        Originally posted by 206
        Sa druge strane drugar, a sad se setih da mi je jos jedan drugar pominjao da ih detektor nije spasavao kad su ih pucali sa onim laserom(ili sta je vec vi kazete ProLaser3) iz one crne 123-jke koja operise po NSu.
        U tom autu je isto prolaser III samo mu je skinuta ručka, stavljen je u kutiju i spojen je na kameru kojoj šalje brzinu tako da se vidi na snimku, bili su kod nas na servisu više puta tako da znam.

Što se tiče znanja, veruj mi da znaju, snimi 5 kola u roku od 5-10 sekundi i onda biraju koga će da zaustave u zavisnosti od saobraćaja, da li je domaći i slično. Posebno kad je 3 trake silazak sa mosta slobode, blaga krivina (slično je i na petlji ka ZR) samo rešeta levo desno iz dosade i onda zaustavi nekog sedmog nazad koji nije ukapirao da treba da prikoči.

Čak se "druže" i sa momcima koji imaju ometače, tako da su uz pomoć njih izučili kako se ponaša kad imaš jammer.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

To ponašanje je diskutabilno i zavisi kako od jammera tako i od lidara ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Na Prolaseru se svi ponasaju manje-vise isto.

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

A u kakvoj su ''ljubavi'' Jammer i oan Multynova?
              Ovo moje predpostavljam da ako reaguje, reaguje slucajno na nju.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Jammer ne reaguje na Multanovu.

Detektori reaguju, ali kad ste vec debelo u snopu, rekoh vec ranije u postovima. Multanova koristi jako koncentrisan snop sa vrlo malo rasipanja, i malo koji detektor ce je uopste "pokupiti", a kamoli da vam da vremena da usporite. Valentine i Bel ce raditi, ali kostaju $$$, a ovi detektorcici po 50, 100, 200E nece ni beknuti.

Comment

• sstenks
                  CBC Početnik
                  • 02.07.2009
                  • 3
                  • Beograd

Od 97 god koristio sam Stalker Uniden koji se vrlo uspesno nosio sa svim radarima na nasim putevima do 2003 god, e onda je sve postalo malo komplikovano ,tako da od skoro koristim GPS u kombinaciji sa ubacenim POI tackama ( Point of interest) i Whistler RD. U toj bazi podataka koja je unesena u GPS nalazi se u principu preko 99% Policiskih kontrolno mernih tacaka .Sve ovo nebi imalo smisla da nemate neke koristi od ovoga zapravo GPS vas obavestava zvucnim signalom na otprilike 1.do 1.2 km (zavisi kojom se brzinom krecete zato sto preracunava vreme presretanja tacke) da nailazite u zonu radarske kontrole i uredno vam prijavi ogranicenje brzine za tu deonicu puta, da li ce patrola biti tu ili ne to niko nezna ali upozorenje ce biti servirano.
                  Inace sam proizvodjac izbacuje redovno update POI tacaka ali to nije slucaj za ex YU republike ali su zato ljudi entuzijasti iz cele ex YU sami sakupili i detaljno zabelezili ...nemogu da tvrdim sve ali skoro sve kontrolne tacke ,da cu vam primer BIH sa kontrolnim tackama speedcam 60 km/H.

Comment

• sstenks
                    CBC Početnik
                    • 02.07.2009
                    • 3
                    • Beograd

Obavezno procitajte ovo ZOBS upoznavanje gradjana sa novim zakonom:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D1%83.html

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Procitah da se Multanova koristi po Srbiji juzno od Bg Jel zna neko nesto detaljnije???

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Bila je detektovana jedna na NBG-u prošle godine ... od tad nisam čuo ni za jednu ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Shazalakazoo
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2007
                          • 545
                          • Beograd

Za tu je 206 napisao da je na nekoj probi, nego sam cuo da ih bas ima po SRB E sad, moguce je da ljudi svasta nazovu multanova, ali jedan decko je napisao da je dobio prijavu na kojoj bas pise da ga je izmerila multanova 6f!

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

Covek koga poznajem, krajem prosle godine je snimljen Multanovom 6F kod Trstenika.Kaznili su ga 3 meseca bez dozvole, posle toga sam mu pisao zalbu, sad cekamo odgovor

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

prolupator.mojblog.rs

Comment

• The Stig
                                CBC Senator
                                • 24.09.2009
                                • 201
                                • Beograd

posle ove silne diskusije na 13 stranica, moze li mi neko reci sta bi valjalo da uzmem ? Jammer, detektor, koliko para odprilike i gde

Comment

Working...
                                X