Punjenje akumulatora u toku voznje.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmarko
    CBC Član
    • 13.03.2012
    • 36
    • Ruma

Koristim vec duze vreme ovaj pretvarac kupljen na ebayu http://www.ebay.com/itm/DC-DC-CC-CV-...QAAOSwDwtUpmRP
    Posto imam onaj stari punjac kod koga nema nikakve regulacije i napon na izlazi je preko 15V sa ovim uredjajem ogranicim mu napon i struju. ostavljao sam tako da puni po ceo dan bez ikakvih problema. Maximalna struje pretvaraca je 8A
    EbayDC-DC CC CV Buck Converter Step-down Power Supply Module 7-32V to 0.8-28V 12A

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Pitanje za električare, imam loš akumulator koji slabo drži struju. Slučaj od danas dva dana agregat nije paljen, kada je trebao da upali pokazivao je napon od 12,4v kada su počeli da se uključuju potrošači, razni ventili, senzori i na kraju grejači napon je došao do 8,8v a potrošači su na kontaktu pokazali da su povukli 3A , prespojim ga i ništa-crko, onda ga stavim na punjenje sa drugih baterija i nakon 3 sata i prespajanjem ga upalim. Kada je upalio napon punjenja je došao nakon par sec na 13,8v i tu stoji već par sati, medjutim ako je prazan logično bi bilo da ima par ampera struje punjenja medjutim to je -0,2A stabilno i ne pomera se. Da li uzrok ovome može da bude loš akumulator. Akumulator je
      Topla CA CA 100ah zatvoren star skoro 3 godine.
      Hvala
      Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Neispravan akumulator se napuni do max za par minuta.

Comment

• Siera
          Cbc Senator
          • 09.11.2009
          • 1365
          • Čačak
          • Stralis

Poslužiće dok ne stignem do kuće, juče je radio 4h i jutros na -15° bum upali a već sam izgubio nadu, jutros je pokazivao punjenje cca 3A
          Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

Working...
          X