Jako interesantan odgovor, ne bih se ni u snu setio rešenja, pogotovo što znam koje je godište auto!Bravo Brick!
Bord kompjuter
Collapse
X
-
Meni svetli ta lampica, al mi je sijalica ispravna i ona ne svetliZnaci imam negde kvar
SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
??
bas nesto ne kapiram, sijalica svetli, lampica svetli a imas kvar ?
sijalica/lampica upozorenja se pali kada sistem detektuje neispravan tok struje u sistemu, odnosno debalansiranost jacine struje leve i desne polovine u okviru datog strujnog kruga/ sistema (pozicija, oboreni, stop).
cela ideja je da postoje 2 bifilarne namotane zavojnice za svako sijalicno mesto unutar kojih je reed relej sa tokom struje u razlicitom smeru (jednosmerna).
cim nastane razlika elektromagnetnih polja unutar zavojnica koja se medjusobno ponistavaju nastaje neko polje >0 sto detektuje reed, aktivira lampicu koja onda onako jako bode oci.
dodatno, na sedanima Volvo ima udvojena stop svetla pozadi a to zahteva balansiranje 4 sijalice pa treba malo ozbiljnije proveriti uparenost.
ono sto taj sistem muci, i sto ne zna sam da uradi je da se izbori sa korozijom na kontaktima sijalica- gnezdo- osigurac i sa faktorom starenja sijalica.
ali tih godina i to sto odradi je bilo sasvim puno
sta tebi svetli a sta ne svetli, navedi preciznije ako zelis da lakse utvrdis da li imas i gde je kvar.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by SaaboMeni svetli ta lampica, al mi je sijalica ispravna i ona ne svetliZnaci imam negde kvar
Znaci sijalica je ispravna (pozicija) al nema struje do sijalice. I to mi se desilo kad su mi nesto prckali oko struje da poprave nesto
Ne mogu da poprave nesto, a da ne pokvare nesto, pa to ti jeSAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
Dora mi je rekao da ne diram nista... ne znam stoSAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
Comment