Obrtometar za dizela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Obrtometar za dizela

Drugari,
    Imam mazdu 626 dizel, i interesuje me ubacivanje obrtometra u nju.
    Imam tablu od benzinca sa obrtometrom (tj.ceo auto je benzinac, samo je ubacen dizel motor) pa me interesuje da li mogu da namestim taj obrotometar da radi, ili da ubacim neki drugi obrtometar (koji i kako) ili pravljenje nekog obrtometra uz pomoc led-ovi ili slicno??

Pozdrav
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Postoji obrtomer na tabli koji ne radi pa bode oci .
    Mislim da je bolje da pokrenes taj isti nego da budzis neki sa led diodama iako se na netu, na sajtovima za elektroniku moze naci dosta sema za samogradnju ortomera. Ne znam u konkretnom slucaju ali se senzor za ocitavanje obicno nalazi na nekom od okretnih delova motora, kao sto je zamajac ili razvodnik. A kako vec imas originalnu elektro instalaciju, a mozda cak i taj disel ima na sebi potrebni senzor, potrebno je samo malo pogledati i povezati. Ako stari motor nisi bacio onda pogledaj neke slobodne kablove koje nemas na tom diselu pa uporedi. U svakom slucaju nije tesko za uraditi.

Comment

• Danilo
      CBC Senator XXL
      • 02.10.2004
      • 908
      • Beograd, Dorcol

Imas u BG da kupis ugradni obrtomer za dizela, mali je, mislim da je oko 5-6cm u precniku, kosta oko 3000 dinara tamo gde sam ja video. Prodavnica je u Djure Djakovica, blizu raskrsnice sa Cvijicevom, drze uglavnom delove za Zastavu.
      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Ma sa instalacijama je nesto petljano, ko zna sta je sve pravljeno, a stari motor nemam, mi smo ga kupili ovako sa dizelom.

Sad samo cekamo nekog strucnjaka da nam pomogne.

Nego jel zna neko gde bi mogo da nadjem semu elektro instalacije, u pitamnju je mazda 626 GC '84 godiste, sa RF46 dizel motorom.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

obrtomer sigurno nece odgovarati, drugaciji je broj impulsa, kod benzinca od 4 cilindra idu 4 impulsa, kod dizela idu 3 impulsa po jednom okretaju.
          zatim skala se drugacije bazdari, na dizelu je crveno najkasnije na 5.000 rpm, kod benzina oko 6.000 obicno.

dalje, benzinski obrtomer ima tzv. integrator impulsa (sa bobine) koji impulse pretvara u frekvenciju, obrtomer za dizela nema uopste taj deo posto koristi namotaje alternatora kao frekventni izvor.

ako nadjes shemu benzinskog originalnog, mislim elektricnu shemu sa svim vrednostima elemenata moze da se postojeci prepravi na dizelski ( radio to sa VDO ovim obrtomerima,kostalo od 50-100 dem).
          pitanje je da li se isplati danas, ako ima durgi novi da se kupi.

ako je benzinski obrtomer sa 6cilindricnog motora ne moze nikako da se prilagodi za rad na dizelu.(barem ne za iole prihvaljtive pare posto sve mora da se menja unutra).
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Ili se okani ćorava posla ili kupi taj model za naknadnu ugradnju!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

A Shabac???Tamo ljudi seju delove po bastama iza kuca,mozda ima i obrtomera za Mazdu?

Auu sad vidim da si iz Nis,ne vredi...

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

e a na sta se prikopcaju zice od obrtomera na dizel motoru ?
                o da na razvodnu kapu a i mene
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Zar nije na vecini diesela obrtomer povezan sa alternatorom?
                  U Shapcu moz` da nadje i obrtomer za diesela i komplet instalaciju za svoj auto,samo sto bi mu to bio posao do j@j@.Bolje da kupi gotovo...
                  Osim ako ono sto je coswort predlozio nije samo za benzinca ili...

Comment

• Danilo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.10.2004
                    • 908
                    • Beograd, Dorcol

Ne, taj obrtomer je samo za dizela. Ja sam trazio obrtomer za sebe, za benzinca, i slucajno naleteo na taj kada sam usao da kupio plocice. Pise lepo na kutiji...
                    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Pa jedino da angazujem nekog, nego posto ova mazda i u benzinskoj i u dizel varijanti ima tablu sa obrtometrom, da li bi morao da menjam celu tablu, ili postoji i mogucnost da promenim samo obrtometar.

Evo kako izgleda tabla (otprilike, posto je slika jako losa):

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma to ti je obrtomer za benzinca. Batali posao ili menjaj celu tablu i uzmi sve potrebno za dizela pa ugradi!!! Prepravka se ne isplati!!!!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• milannik
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2004
                          • 1455
                          • Niš

To me i interesuje, da li moram da menjam celu tablu i sta mi je sve osim table potrebno. I koliko bi ta tabla mogla da kosta?

Poz/hvala

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tabla, elektro instalacija (ne mora bas da se menja, neka prepravka je nuzna i moze se odraditi i bez promene), alternator (ako vec nije pripremljen za obrtomer).

koliko kosta, pa nema u cenovniku...koliko ti nadjes i koliko se dogovoris sa prodavcem (kada ga nadjes).

za redak auto kakav je Mazda dizel moze da bude i par desetina a moze i par stotina evra, ko zna unapred. moze da bude i besplatno, stoji nekome a nicemu ne sluzi...recimo na nekom otpadu.
                            pitanje je da li uopste i ima da se kupi, naravno ispravno.

nezgoda je sto je sav rizik na tebi, da sve uspesno proradi.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• dfast
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2005
                              • 1302
                              • Hoofddorp NL /Bgd

Najbolje je da promenis ceo auto, za neki drugi koji ima ugradjen obrtomer u opsegu za diselase .
                              A drugo resenje je da odes kod elektricara koji ima malo iskustva s tim stvarima, bez obzira sto je obrtaljka od benzinca, ja je ne bi menjao, sta ima veze ako umesto do 6500 kazaljka ide do 5000. Znaci poenta je samo videti kakav je ulazni impuls kod benzinca ( koliko impulsa po obrtaju) mada ne razumem zasto je kod disela 3, kako brick rece. Ako je taj motor iz Mazde koja je imala obrtaljku znaci i da je senzor negde na njemu, a i ako ga nema moguce ga je ugraditi na zamajac ili prednju remenicu, i tada ce imati jedan impuls po krugu, a ako treba vise, moze se dodati malo elektronike koja to regulise, sto ce neki iskusniji elektricar u slobodno vreme da odradi.

Comment

Working...
                              X