Alternator

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Odg: Alternator

Moze da bude dobro zategnut, a opet se cuje - zbog kvaliteta kaisa. Ja u KG-u ne znam gde da kupim dobar kais - promenio sam ih nekoliko i svi se cuju, a kada stavim Continental star 20 godina, ne cuje se nista...
    Long Live CBC!!!

Comment

• 0megA
      CBC Član
      • 03.08.2008
      • 42
      • Beograd

Odg: Alternator

Sada kada je suvo vreme ne cuje se uopste. Eventualno ponekada samo dok je hladan i dok se ne zagreje a posle prestane. Ali cim je vlaga napoljui ili kisa kais daje zvuk koji je nekada bio karakteristican za golfa 2. Cvili da probija usi....

Comment

• 0megA
        CBC Član
        • 03.08.2008
        • 42
        • Beograd

Opet problem kod mene sa strujom. Pre neki dan sam normalno vozio auto i upalila mi se lampica za abs. Pošto ionako treba da radim kočnice nisam obraćao pažnju na to i nastavio sam da vozim.

Danas htedoh do grada da odem da završim nešto i sedoh u kola,ključ u bravu kad ono cvrc neće ni da zavrgla a lampice na tabli jedva sijaju.

Na tabli mi nije palio ni jednu drugu lampicu osim ove za abs i nije se čulo nikakvo pištanje kao prošli put kada je riknuo alternator.

Jel sada opet u pitanju alternator ili možda sada akumulator je*e? Akumulator je ProAtomic star malo jače od godinu dana

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

A, auto je?

Isti alternator, koji je popravljen i stavljene jače diode?

Izmeri napon accu i dopuni!

Kad upališ, pravac autoelektričar! Lampica ABS nije uzrok pražnjenja.

Comment

• 0megA
            CBC Član
            • 03.08.2008
            • 42
            • Beograd

Originally posted by Franjo View Post
            A, auto je?

Isti alternator, koji je popravljen i stavljene jače diode?

Izmeri napon accu i dopuni!

Kad upališ, pravac autoelektričar! Lampica ABS nije uzrok pražnjenja.
            Auto Daewoo Nexia kao što napisah na prethodnoj strani.

U svakom slučaju bio kod električara kaže alternator u redu i lepo puni medjutim izgleda da je akumulator problematičan jer ne drži struju odnosno drži dva dana pa se isprazni,posle toga drži pet dana pa se opet isprazni,treći put drži tri dana pa se opet isprazni.

Ne vuče mi nigde struju i to je provereno a i abs je kačen na dijagnostiku i ukazuje na to da ne dobija dovoljno struje.

Trebao bi da reklamiram akumulator ali kako mi je rečeno čeka me natezanje sa ovlašćenim servisom jer je akumulator u "principu" ispravan.

Odneću ovih dana akumulator na reklamaciju pa ću videti šta i kako....

Comment

• dellas032
              CBC Veteran
              • 04.07.2008
              • 119
              • Beograd / Čačak

Treperi mi lampica od akumulatora, bez obzira u kojim je obrtajima auto ona je uvek tu. Nemam nikakvih problema da se farovi pojacavaju kad dodam gas ili da mi se akumulator prazni, znaci sve na autu funkcionise potpuno normalno osim sto treperi. Da li je problem u alternatoru? Desava se jedino jedna cudna stvar, kada ukljucim mnogo potrosaca(klima, duga svetla, maglenke i woofer) pomeri mi se kazaljka za temperaturu, tj poraste. Cim iskljucim vrati se na isto.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Koji auto, jer nije isto stari yugo i sofisticiraniji sa puno elektronike, UCH i gomilom releja. Ovako, nasumice, u pitanju su kablovi (probijanje, statički elektricitet), konektori, loše veze.

Comment

• dellas032
                  CBC Veteran
                  • 04.07.2008
                  • 119
                  • Beograd / Čačak

Citroen xsara je u pitanju. Moze li mi neko preporuciti nekog korektnog majstora za alternator i da li je potrebno da ga sam skinem?

Comment

• gago2
                    CBC Član
                    • 06.04.2013
                    • 87
                    • Kraljevo
                    • Lada Samara

Imam problemcic sa strujom na autu...
                    Na autu je pocela da se mrda kazaljka voltmetra levo- desno i otprilike su u tom ritmu treperile ikonice na instrument tabli i svetla napolju. Nista preterano, ali nocu, posebno po magli se primecivalo da trepere.
                    Zbog toga sam kupio drugi alternator, koji sam ugradio skoro, ali i ovaj se cudno ponasa.
                    Otprilike ima tri nacina ponasanja:
                    1. I u leru i u voznji kazaljka se ne pomera, tj konstatno puni i tada svetla ne trepere. Bas pri takvom nacinu rada sam ja naleteo kod elektricara kada je izmerio punjenje 14.41.
                    2. Kazaljka drmusa levo- desno i u voznji i na leru.
                    3. Kazaljka konstatno stoji u voznji, a u leru se drmusa.
                    Prvo sam jedno vreme mislio da se drmusa dok ne postigne radnu temperaturu, ali nema zakonitosti. Npr. juce je drmusala do Mladenovca, a posle je stojala konstatno. Lampicu akumulatora ne pali uopste, mozda je juce u Kraljevu blicnula 2 puta, ali nisam 100% siguran, jer posle do Beograda nije uopste blicala.

Evo i primer drmusanja kazaljke, kada sam upalio auto:
                    https://www.youtube.com/watch?v=OJfcJpX ... e=youtu.be

Da li moguce da novi alternator ima identican problem kao stari ili problem traziti negde drugde?
                    Da napomenem samo da auto ujutru pali iz prve bez ikakvih problema...

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Ne vidi se, oko kojeg napona je nestabilna! Da li je stavljen novi alternator, ili polovan? Moguće, da je problem na drugom mestu! Koliko pokazuje, kad je stabilan?

Comment

• gago2
                        CBC Član
                        • 06.04.2013
                        • 87
                        • Kraljevo
                        • Lada Samara

Stavljen je polovan alternator, iskreno da ti kazem, ne znam ni da li ima da se kupi nov...
                        Kada je stabilan, kazaljka stoji otprilike na ovom mestu:

i tada je elektricar izmerio 14.41V punjenje i rekao da je odlicno.

Kada oscilira kao na onom snimku, oscilira otprilike izmedju ove dve crte:

Ali tako se nije zadesilo da bude ko elektricara, pa u tom slucaju nije izmereno punjenje...

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Ako ne primećuješ neke probleme u radu motora, uzrok može biti neka sitnica, kao loš kontakt na ožićenju, ili regler. Da li je stavljen novi regler?
                          A, moguće je nabaviti novi alternator, samo je pitanje isplativosti te investicije!? Koji tip lade i godište?

Comment

• gago2
                            CBC Član
                            • 06.04.2013
                            • 87
                            • Kraljevo
                            • Lada Samara

Lada Samara 1.3, 1990 godiste. Ne isplati se kupovati novi alternator, za auto koji ce za 2-3 godine zavrsiti karijeru...
                            Ovaj stari alternator je imao neki spoljni regler, a ovaj sada ima ima regler u alternatoru...

Kako proveriti ispravnost reglera? Mozda je najbolje da izmerim napon u leru, kada voltmetar bude oscilirao...

Comment

• zoranc
                              CBC Senator XXL
                              • 31.03.2005
                              • 1313
                              • Beograd
                              • AR 147

Ako električar kaže da je odliočno onda izvadiš kutiju sa osiguračima otvoriš je lepo očistiš i trebalo bi da bude sve u redu neko vreme. pazi na plastiku kućišta gde dolaze vijci koji vezuju kutuju sa karoserijom hoće da pukne pogotova kada je hladno vreme. Možeš i da isto to uradiš i sa instrument tablom . U oba slučaja ti ne gine povreda na radu
                              Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• gago2
                                CBC Član
                                • 06.04.2013
                                • 87
                                • Kraljevo
                                • Lada Samara

Da, ali je elektricar merio dok je kazaljka pokazivala konstantno... Ne znam, ne verujem da bi svetla treperela tek tako.. Neki problem tu ima, samo ga treba otkriti...

Comment

Working...
                                X