Sve o signalizaciji nivoa goriva u rezervoaru

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • itza
    CBC Senator XXL
    • 28.12.2004
    • 658
    • Beograd - Paviljoni(blok 7a)
    • -

evo finalnih vesti i zakljuchaka ....
    masa definitivno nije ... tachnije rdja ... jer sve radi sa i bez ove zhute zhice ..kao da ona nigde nije ni vezana .... ???
    evo slikica kako plovak izgleda iznutra i poslednja slika ... postavka sa kojom ZA SAD radi satitj .. kako treba ... (bar do prve krivine ..)

znachi ova kutjijica je skinuta sa ladinog plovka ,koji je kupljen nov u radnji i nabudzhena na fitjinu cev sa koje je skinuta slichna (svi znate shta u kutiji ima pa vam to nisam ni slikao ....)

sama kutijica

i na kraju postavka sa kojom za sada radi satitj ... stim da sve to isto radi i bez mase (ove zhute zhice)
    postavio sam dve matice ispod plovka pa onda odozgo stegao sa josh dve da bih dobio isto rastojanje od rezervoara .... imam utisak kao da plovak radi u strogo horizontalnom polozhaju .. jer chim jednu od matica vishe pritegnem opet pokazhe pun rezervoar .. iako ima samo pola u real time-u ..

a evo i slika ostalih zhica .. da ne mislite da su zardjale pa da ne ostvaruju kontakt ...

ostao sam bez ideja ... pa prepushtam rech pametnijem ..
    "Brano sine , vozi POLAKO..."

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

negde si zestoko omanuo u povezivanju. MASA je kritican element i mora da bude aktivna da bi to radilo.

kako si tacno povezao ?

preko mase se zatvaraju oba strujna kruga.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Zakaci masu kako treba!!!

Bez mase posto su i plovak i sijalica za rezervu vezani zajedno dobijas preko lampice od rezerve laznjaka, napon reduciran otporom lampice.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• itza
          CBC Senator XXL
          • 28.12.2004
          • 658
          • -

problem je u tome shto nisam ja vezao nego elektrichar ... ????????
          a proveritju to za masu ... prvo da nadjem tu zhutu zhicu da budem siguran da je to ta vezana na sat ... a sa satitje idu 4 zhice ... masa ovde dve za lampicu i skalu i josh jedna .. koja ide negde valjda na kontakt bravu ili gde vetj .. pa poshto ja nisambio siguran koja je totachno zhica i gde treba da je vezhem ... ja otishao do elektrichara da mi on to odradi da se ja ne bih negde zapalio ili sjj sve satitje ....
          on to ochigledno nije odradio kako treba ...
          pretpostavljam da je ta 4-ta 12v sa kontakt brave ... ?
          (4 zhice ako ne rachunam onu za sijalicu)

Comment

• itza
            CBC Senator XXL
            • 28.12.2004
            • 658
            • -

btw ... u medjuvremenu sam vratio plovak kako teba jer mi je gorivo pochelo da se proliva po rezervoaru odozgo kroz onu rupu ... a sat i dalje radi .. ?
            masa je chudo ....
            sve probleme koje sam sa strujom imao na bilo kojim kolima prouzrokovala je masa .... o 90% sluchajeva ...

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

dobro si skontao to oko povezivanja samoga sata.
              zuta zica mase na rezervoaru ne ide uopste do sata, ona ide na masu vozila, znaci na metalni deo karoserije, na sraf.

samo povezi makar provizorno masu i videces rezultat. ajde ne beoj se, nece udariti struja a nece se nista ni dimiti.

btw, bolje da si pitao ovde nego da si jurio i placao elektricara, moze s ti to i sam zasigurno.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• skakica
                CBC Član
                • 19.04.2006
                • 48
                • Nis

Lampica za gorivo

Posto sam uzeo auto skoro,napunim rezervoar do kraja da vidim koliko trosi i kada sam ga izvozio i kazaljka za gorivo dosla do kraja tu se javlja problem.Naime ocekivao sam da se lampica za gorivo upali medjutim ne pali se nista.Gledao sam osigurace svi su ispravni,ne znam sta bi moglo da bude a da resim sam ,da ne bih isao za svaku sitnicu kod majstora.
                Auto je inace Daewoo lanos 2000god.

Comment

• master
                  CBC Član
                  • 06.04.2006
                  • 68
                  • Nis

Mozda je sijalica izgorela...koliko se ja razumem treba da se upali i pre nego sto skazaljka padne na nulu...

Comment

• skakica
                    CBC Član
                    • 19.04.2006
                    • 48
                    • Nis

Planiram sutra da kupim 5l goriva u kanticu i da tako proverim a do skora mi se palila sijalica kada su vrata otvorena a sada vise ne,pa nesto mislim da ta dva slucaja nisu nekako povezana.Videcu sutra.

Comment

• Player
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2006
                      • 458
                      • Novi Sad
                      • Alfa Romeo GTV V6 TB

Kako misliš kanticu? Ako misliš da isprazniš rezervoar do kraja to ti nije pametno zbog pumpe za benzin, može da crkne.

Fabrike preporučuju da uvek imaš bar 15% goriva u rezervoaru od ukupnog kapaciteta.

I ja mislim da ti je verovatno crkla sijalica.
                      Objects in the mirror appear
                      TO BE LOSING !!!

Comment

• master
                        CBC Član
                        • 06.04.2006
                        • 68
                        • Nis

Ne znam ni ja kako mislis to sa kanticom...merac koji pokazuje koliko goriva ima se nalazi u rezervoaru tako da kanticom tesko to mozes da proveris...predlazem ti da prvo proveris sijalicu pa ako je ona u redu onda trazis dalje...

Comment

• dragan76
                          CBC Član
                          • 06.09.2005
                          • 87
                          • Krusevac

Slicno se desilo kod mene na Kalosu 2005. na netu sam nasao kako se skida tabla i malo prodrmao sijalicu posto je bila ispravna. sad je pocela da se pali. ali se pali na nekih 5l, a rezervoar je 45l. takodje sam dirao neku zicu ispod vozacevog sedista pa vidi i tu. u principu i nije neki problem, recimo vw polo i nema sijalicu vec se samo gleda kazaljka da ne ode u crveno.

Comment

• darko-sice
                            CBC Senator
                            • 01.11.2005
                            • 200
                            • Aleksinac

Potrazi gde se nalazi merac goriva(Najverovatnije u prtljazniku ispo tapacira) i uzmi prema masi isprobaj sve zice koje idu u njega pa ces videti da li je do meraca ili sijalice....
                            POZDRAV

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

plovak nije!!! bar kod nijednog daewooa! sijalica je problem! inace se jako kasno pali! malte ne kada zakuca kazaljka skroz!!! skini tablu imas dva srava gore vide se golim okom i odvrni! skini i zameni bajonetku i resio si sve!!! inace obrati paznju sijalica ne sija narandzasto nego plavkasto i to jako slabo! danju se mate ne i nevidi!!!!
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dragan76
                                CBC Član
                                • 06.09.2005
                                • 87
                                • Krusevac

@ada
                                gde su ovde ta dva srafa? sta je to bajonetka? ovo su slike sa kalosa.

Comment

Working...
                                X