Zastava 10 problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Markoni147
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 537
    • Beograd, Zvezdara
    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Zastava 10 problem

Pozdrav svima... Kao sluzbeni auto sam dobio na koriscenje novu Zastavu 10... E sad ova moja (imamo ih 3) ima problem u radu motora. Taj problem se javio na oko 8500 km. Motor podrhtava, narocito kada je hladan, a i kasnije kada je skroz ugrejan. Primecujem i da auto trza u voznji, ne jako ali se oseca, kao i da malo slabije vuce na manjim obrtajima. Pri tom je i potrosnja porasla sa malo ispod 8 na 8.5-9 lit na 100 km. Bio sam u "Bogunovicu" posto su oni ovlasceni servis, tamo su prikacili na dijagnostik uredjaj medjutim ne pojavljuje se nikakva greska. Onda su ga nesto malo turirali i po njima auto sada mirnije radi i rekli mi da je problem u benzinu (i na ostale 2 10ke sipamo na istoj pumpi)... E sad moje pitanje je da li neko ima iskustva sa ovim problemom? I u koji servis da vozim auto?... U AK ZASTAVA VOZDOVAC je rasulo, kao i u ZASTAVA PROMET u Mije Kovacevica. Jedan od automobila sam vozio i u BIZMU na redovan servis na 10000 km medjutim nemam dobra iskustva (sipali vise ulja nego sto treba, promenili svecice iako nisu proverili da li je potrebno, nisu popravili prskalice koje sam reklamirao...). Ima li neko pozitivna iskustva sa nekim od ovlascenih servisa? Hvala. Pozdrav
    SEAT Klub Srbija
  • don
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 483
    • Beograd

Sta reci,
    Z10=yugo=zlo

Čemu služi ova poruka?

Pita Dora.
    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Pa ovde je stvar poprilicno jasna, doslo je do malog zacepljenja dizni.
      Nazalost sa nasim benzinom to brzo ide.
      Na 20.000km se preporucuje ciscenje sa Wins sistemom ili jednom godisnje.
      Wins kosta par hiljada din, i stvarno pomaze.
      A mozes da probas i da uspes bocicu STP klinera na tank goriva, to je jeftino oko 300 din, ali pitanje je koliko pomaze...

A sto se tice Zastava servisa najbolje izdrzati garanciju pa potraziti nekoga ko moze i zna, da odrzava ove automobile

Comment

• Mail Man
        CBC Član
        • 10.10.2007
        • 90
        • Beograd

AUTO CENTAR NINIĆ
        Adresa: Mihaila Bulgakova 4, Zvezdara
        Telefon: 011/3423-351, 3430-217, (fax). 3430-132
        Provereno su dobri i maksimalno profi.Slazem se sa box-om 76,cak sta vise imam i licnog iskustva sa STP-om.Probaj ali nemoj da sipas na pun rezervoar vec na pola.Mnogo je efikasnije,a nista ne steti.
        nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

prosle godine dok sam bio u poseti srbiji rentao sam jednu zastavu 10 , vozilo sam imao 25 dana , napravio sam malo vise od 5000 kilometara , ali sve dok sam bio u srbiji i koristio gorivo iz srbije , katastrofa ,motor je uvek treskao , slabo vukao i pod punim gasom , ventili cvrkali ko sasavi , a kad se klima upali , mrtav , uz bubanj potok ide trecom ...
          dok u hrvackoj malo bolja stvar , ali zasto slovenija i italija , neverovatna razlika , auto je leteo , vuko ko lud , u srbiji na auto putu jedva da navuce 130 kmh , dok u sloveniji i itakiji 145 kmh od sale ...
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Markoni147
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 537
            • Beograd, Zvezdara
            • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

U Ninic ne mogu da ga odvezem jer nije ovlasceni servis a auto je u garanciji, odvezao sam ga u petak u Auto servis Stojanovic u Zemunu posto su oni ovlasceni za Zastavu i Skodu. Nisu uspeli da rese problem (bar su priznali i rekli sta su sve pokusali) pa sad cekaju gospodu iz Zastave da probaju da rese problem. Auto nisam hteo da uzimam, ostavio kod njih i ako problem ne rese za 45 dana trazicemo novi auto pa sta bude... Hvala na odgovorima, javicu ishod... Pozdrav

Inace sam sipao Wynn's-ov aditiv za ciscenje sistema za ubrizgavanje ali nije pomogao...
            SEAT Klub Srbija

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Mozes da trazis drugi auto, ali ni on nece biti imun na te probleme, nase gorivo jednostavno ne prija ovim motorima, kad dodje leto situacija je jos izrazenije, tj, jos se jace cuje kliktanje usled niskog oktanskog broja benzina, i loseg sagorevanja. Meni automobil se ponasa identicno kao tvoj, s tim da sam ja i sa drugim svojim automobilima imao iste probleme, 15-20.000 km, pa mora da padne ciscenje dizni, i to na masini...

Comment

• Markoni147
                CBC Senator XXL
                • 18.09.2007
                • 537
                • Beograd, Zvezdara
                • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Mi imamo jos 2 10ke ali one nemaju tih problema, jedna presla 50000km, druga 15000km. Doduse na ovoj drugoj se malo cuju ventili ponekad ali se ne trese i radi normalno...
                SEAT Klub Srbija

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

a koliko se trese ta tvoja, moja ima neki fazon da radi 3-4 secunde, pa onda malo secne. Ali ja kapiram da je to normalno...

Comment

• Markoni147
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 537
                    • Beograd, Zvezdara
                    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

.

Kada je hladna i dok radi sauh trese se ko luda, kada se zagreje isto se osecaju vibracije u autu i na auspuhu se cuje da ne radi ravnomerno neko pucka... Slabije povuce sa manjih obrtaja i blago trza pri dodavanju gasa... I trosi oko 1 lit vise nego obicno...
                    SEAT Klub Srbija

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Dobro, onda nije situacija kao kod mene, moja se gusi na nizim obrtajima, ali kad sunem octane booster ide primetno bolje.
                      Meni na leru ne brunda, osim kad nekad prilikom stjanja malo spusti obrtaje pa ih vrati na standard, kad je upaljeno dosta potrosaca...
                      Garantujem da nam je gorivo mimo svakog standarda. Inace svima se cuju detonacije, ili kako ti kazes ventili...

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

Takođe, slažem se sa nekim ko je napisao da je stvar jasna i da je u pitanju sistem za ubrizgavanje goriva, tj dizne. Jedno temeljno čišćenje, i verujem da će problemi biti rešeni. ako posle toga ipak ti simptomi budu prisutni, onxda ne bi bilo loše da se zameni filter goriva ( koliko je to imaginaran deo, a može da izazove muka i glavobolja ), svećice, filter vazduha ( već ako menjaš i filter goriva, ne bi bilo loše i njega da zameniš )....verujem da ćeš ovde veš rešiti sve te simptome.

Ako i posle ovoga budu prisutni ti simptomi, onda, pravac na detaljno ispitivanje i opravka u garantnom roku. I nemoj da je neko rekao da je to zbog toga što se auto zove Zastava, jer će dovoljno reći o samom sebi

Comment

• Markoni147
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 537
                          • Beograd, Zvezdara
                          • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Nema kod Z10 filter goriva, menja se cela pumpa ja mislim... Zvao sam servis danas, rekose da ce verovatno sutra doci ta neka ekipa iz Kragujevca da proba da ustanovi kvar... Videcemo
                          SEAT Klub Srbija

Comment

• ///M_Power
                            CBC Senator XXL
                            • 05.05.2008
                            • 335
                            • Beograd - Minhen

Originally posted by Markoni147
                            Nema kod Z10 filter goriva, menja se cela pumpa...

Čemu služi ova poruka , pita Dora.

Comment

• SAAB PoWeR
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2005
                              • 1394
                              • tu iza coska(Milwaukee USA)

ahh, kako su ti u kragujevcu napredovali , kad njihova vozila daju kodove i za filter za gorivo WOW ...

Čemu služi ova poruka , pita Dora.
                              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                              X