JTD resite se vibracije motora

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DanielNS
    CBC Član
    • 20.08.2007
    • 17
    • Novi Sad

Svaka cast na detaljnom opisu.
    Ja sam evo jutros zamenio nosac kod majstora....

Rezultat: definitivno drugi auto, cak sam primetio i da se brzine nekako lakse i preciznije menjaju, mozda se i tripujem al sam video jos negde da je neko i to primetio...

Nosac kupljen u fiatinu u ns-u 6.600,00 din.

Comment

• Vukajlo
      CBC Član
      • 21.11.2007
      • 12
      • Beograd

Kad smo vec kod cena ovog nosaca ... ja jurio po ovim prodavnicama koje ste spomenuli i niko nema ... pozvah deltu kad ono cena 6268 dinara i porucih jedan (ceka se do 12 dana). Samo kao info licno se uverio sve te prodavnice orginalne delove porucuju iz delte

Comment

• MarkoJTD
        CBC Senator
        • 04.05.2008
        • 249
        • Beograd

ja sam hteo da zemenim nosac motora, al mi je majstor lepo rekao - mogu da ti zamenim nosac, smanjice se vibracije ali necemo otkloniti uzrok povecanih vibracija.

i tako smo proverili dizne, dve su bile problematichne, i nakon cischenja, vibracije su se znatno smanjile.

sto znaci dzaba menjanje nosaca motora, ako se pre toga ne utvrdi da li i sta utiche na toliko povecane vibracije da se nosac brze trosi.

a ciscenje dizni mi je izaslo oko 3500 din.
        - Italian for style

Comment

• jboban
          CBC Veteran
          • 25.09.2008
          • 117
          • Čačak

Ne troši se on brže, nego su naši automobili prešli puno (moj već 193k), a fabrički nosač nije najbolje odradjen. Ovaj novi je poboljšan i sigurno može da traje više.
          Postoji li kakav indikator delimično zapušenih dizni kako bi se znalo da li su za čišćenje ili ih ne treba dirati?

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Ja sam posle razgovora sa Markom odlucio da proverim svoje dizne. Poneked osetim da mi malo varira ler gas, a i cini mi se da Markov lepse prima gas od mog...
            Uglavnom, nije lose to odratiti, jer ko zna kad su i da li su uopste ciscene.
            Sto se tice vibracija, nisu strasne, ali postoje kad je hladan motor.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• mikisxy
              CBC Senator
              • 25.09.2008
              • 238
              • beograd

postoje menzure koje se prikljuce na dizne dok auto radi i lepo se vidi razlika u kolicini goriva.ako si mislio na indikaciju preko instrument table to jest racunara nje nema,moze da prepozna neispravnu ali ne zaprljanu diznu.zaprljana dizna moze da baca i vecu ne obavezno manju kolicinu goriva,da nerasprsuje smesu kako treba ..itd.za te stvari vec moras da imas osecaj kao vozac,da poznajes svoj auto drugog recepta nema

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Mislio sam na tu foru sa menzurama...
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Cuo sam se sa majstorom. Jedna dizna baca previse, druga premalo, a ostale dve su na granici. Znaci, ocistice sve cetiri.

Ode 50 evra. Javicu utiske.

Comment

• jboban
                    CBC Veteran
                    • 25.09.2008
                    • 117
                    • Čačak

Zar nije moglo aditivom za Common Rail? Ovde u Čačku traže 1000 din / dizni + skidanje ako to oni rade.

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Sipao sam neki Liqid Moly pre par meseci. Ma nemam pojma, mozda je cela prica ****nje ovaca. Mada, uverio sam se da Markov lepo radi, a on kaze da mu je tresao ko blesav pre ciscenja.

Ajde, rekoh, nije na odmet da se ociste, ko zna da li je to ikada odradjeno na mom Stilu.

Comment

• jboban
                        CBC Veteran
                        • 25.09.2008
                        • 117
                        • Čačak

Ja nemam nekih problema, ali preventivno ću prvo probati "Wurth DIESEL ADDITIV CR", a možda kasnije i sa skidanjem dizni.

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Malo lepse prima gas i cini mi se da mirnije radi.

Comment

• mikisxy
                            CBC Senator
                            • 25.09.2008
                            • 238
                            • beograd

trebalo bi da ti smanji nesto i potrosnju, a motor malo "elasticniji" da bude. Javi utiske posle par dana voznje. Inace ta cena je bila (skidanje+ciscenje+4kom podloski dizni) za FLCS.

Comment

• Dragon
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2006
                              • 963
                              • Beograd

Definitivno ima poboljsanja. Bolje prima gas, samim tim je i elasticniji. Imao sam ranije mali problem da je prilikom kretanja jer je znao na trenutak da stuce, kao da krene da se gusi. Sada je sve OK, lepo prima gas i lakse se smiri na ler-obrtaje.
                              Sto se tice vibracija, javljale su se minimalno dok je hladan, a kad se ugreje skoro da potpuno nestanu. Jutros sam ga upalio i motor mirnije radi i kad je hladan. Nosaci jos nisu za zamenu.

Btw, srecom da sam otisao kod majstora jer se pokazalo da mi je desna viljuska bila u katastrofalnom stanju i da sam mogao negde da nadrljam. Proverio sam je pre polaska na more letos i bila je OK, ali u medjuvremenu je potpuno propalo rame. Primetio sam da malo lupka, ali mislio sam da nije strasno.
                              Zato nemojte da se zezate sa trapovima, bolje da proverite cim vam se nesto ucini sumnjivim.

Comment

• MarkoJTD
                                CBC Senator
                                • 04.05.2008
                                • 249
                                • Beograd

upravo se to i meni desilo, otishao sam da zamenim nosach motora, a uradio chiscenje dizni, zamenu prednjeg desnog ramena i zamena silen blokova
                                - Italian for style

Comment

Working...
                                X