Da li je neko radio? koja je cena?Koje svecice idu za jts,,da li samo NGKa ili ima neka zamena?
Ciscenje dizni na 2.0jts
Collapse
X
-
MASS COMPANI je uvoznik za NGK svecice, kupujes L. PLATINUM cena je oko 1500din.po komadu .Moze zamena ali se zamene nestavljaju na bombine i one se menja ju na 15000km a org na 90.000-120.000(zavisi).Znaci kupujes dve velike i dve male original koje idu ispod bombina i tako isto zamene ako hoces..(8kom)...sto se tice dizni mozes sam da ih skines veoma je lako bilo je 5 eur. po komadu (4) i idi samo u servis nemoj one preko oglasa koji kazu crkle su dve ako hoces imam ja dobre polovne po 25eur....
-
-
4
Jeste ima 4 svecice,, pa me zato interesuje,, veoma je diskutabilno,, motor mi podrhtava na leru i nem snagu na visokim obrtajima, ali zato na niskim ide kao iz topa,, glupo je menjati svecice ako je to neko uradio u italiji pre 10.000 km ,, da li mogu da se skinu u pogledaju u kakvom su stanju?
a dizne treba ocistiti bez obzira?
Comment
-
-
Srbine brate. Ako vec imas alfu sa JTS lepo kupi ono sto ide za nju a ne neke zamene kao sto se to radi na golfu 2. Nadji nekog dobrog majstora da ti to iskontrolise, ovde imaju njihovi brojevi telefona na forumu i blago tebi da lepo vozis svoju masinu bez podrhtavanja i trzanja. Inace dizne se ciste na oko 20000-25000 km.
Comment
-
-
s
Evo ljudi sta mi kaze danas desha preko telefona,, kaze on, ja nikad nisam imao prilike da cistim dizne na jts motoru ,, a sitno podrhtavanje na leru je normalno, tako sam cuo!!
eto profesiuonalac nije imao priliku da cicti dizne na jts motoru,, pa to kao da ima 3 alfe u beogradu sa tim motorom!?>Sipao sam aditiv pa cemo da vidimo,, sutra cu da zovem italijana od kog sam kuopio kola i koji je bio prvi vlasnik pa da ga pitam sta je menjao da ja ne bi bacao nove svecice i stavljao druge
Comment
-
-
A ko je tebi uopste rekao da su ti dizne za ciscenje?To sto ti je Desa rekao je tacno , sitna podrhtavanja na leru su normalna stvar za jts motor.Valjda znas kakva je koncepcija jts motora zato on tako i radi.Ne resavaj stvari opisujuci simptome majstoru preko telefona nego idi da vidi i cuje sta je sa autom!Pozz
Comment
-
-
Dizna kao i svaka druga moze da se zaprlja, bez obzira sto je redovno menjan filter goriva itd. Naslage parafina, karbona i sl. djubreta nastalog zbog nepravilnog sagorevanja , dobrog goriva, mesecevih mena itd.
E sad, injektori kod redovnog da ga nazovemo tako niskopritisnog ubrizgavanja rade na cca 3 bara, i takvi uslovi pranja mogu da se uspostave i u samoj ultrazvucnoj kadi, znaci pumpa koja tera medijum za pranje kroz diznu koja pulsira i usput se kuva u kadi tj trese na 44khz ne bi li sa nje nesto pootpadalo...
Problem kod ciscenja jts injektora je sto je potreban pritisak od 30-50bar-a da bi bilo sta "ozbiljno" proterao kroz injektor, a takvih pumpi nema bas ....
Ok, sipacemo aditiv u rezervoar ?
Nemojte molim vas, rezervoar kao i svi ostali delovi sistema ubrizgavanja talozi djubre, a aditiv ce uspesno da ga odlepi sa zidova i sprovede najkracim putem do filtera, pumpe, injektora i uspesno Vam pokvari zabavu na duze staze...
Sta cemo ondak ?
Postoji metoda zove se "wynns" , naime kanister pun deterdzenta se stavi pod pritisak pneumatike (kompresora na npr 3bar-a za normalna kola) i prikljuci na FUEL RAIL...
u nasem slucaju JTS pumpu visokog pritiska koju goni bregasta, i pusti se auto da radi dok ne potrosi sav deterdzent...
Meni je ovo sve logicno, mozda sam nesto i prevideo, u svakom slucaju pogledati koji je ulazni pritisak goriva u pumpu jts-a
pozzz
Comment
-
-
e
Hvala na detaljnom odgovoru!Pricas mi o metodi ciscenja preko one tehnologije gde nije potrebno skidati dizne sa motora,, e pa ja sam upravo cuo da tim metodom ne mogu dobro da se ociste,, ili su to rekli ljudi koji ne poznaju jts motor i ne znaju na kom pritisku rade te dizne!!
Ja cu da probam jos jednu metodu ciscenja dizni a to je sto cesce auto raspaljivati po auto putu i voziti na malo visim obrtajima ,, gradska voznja nam upropastava motor,, definitivno!
Slusao sam coveka iz nemacke koji je pricao kako kratki gradski intervali voznje propustaju gorivo u karter i tako smanjuju viskoznost ulja u istom,, naravno to dovodi do veceg habanja,,simptom se zove hladan start motora,, prilikom svakog starta dizna ubrizga u cilindar gorivo a ono se ne upali u prvom krugu ,, tako da to gorivo ulazi u prostor za ulje i razvodnjava ga!!porebna je duza voznja da se temperatura ulja zadrzava bar 15 minuta na maximumu i da gorivo ispari!!
Ovu pricu je ispricao strucnjak u nekoj nemackoj fabrici motora,, bila emisija tako da vam ne prenosim moje licno misljenje
Comment
-
-
e
Taktika je sledeca,, ne mogu vise da se opterecujem i da osluskujem motor,, bas me briga da li secka na leru ili ne ,, kazu ljudi da je to normalno,,niti cu da menjam svecice niti da cistim dizne do proleca,, a posle cemo da vidimo da li ima promena i kakvih
Comment
-
Comment