Punto 1.9d 2001 trza..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tech
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2008
    • 384
    • Novi Sad

Originally posted by Chila
    Cini mi se da si u nekim od prethodnih postova napisao da si se sretao sa par takvih slucajeva,tj.da si radio par takvih slucajeva?
    Pa jel si bar resio problem i jel znas o cemu je rec ili ne?
    4 tech
    Znam za dva slucaja koja su resena,od ta dva jednog sam ja radio.Voleo bih kad bih to ponovio,cisto da budem 100% siguran a ovako...

Drugi slucaj je radio jedan moj kolega,medjutim nacin na koji su reseni su razliciti...

Hocu da kazem da problem nije uopste naivan kako mozda deluje na prvi pogled.Mnogi se tu prevare,takodje su mnogi majstori bezuspesno pokusavali da ga rese.Mislim da je malo onih koji znaju tacan uzrok.

U "Delti" u Beogradu tvrde da je problem u ECU-u ali to nije bio slucaj kod mene.Nekad trzanje resi EGR ili nesto drugo,ali 4.brzina oko 60km/h je prica za sebe...

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

sto ce reci da ni ti sam ne znas koji je uzrok nego nagadjash...

Comment

• Tech
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2008
        • 384
        • Novi Sad

Originally posted by Manfred
        sto ce reci da ni ti sam ne znas koji je uzrok nego nagadjash...
        Otprilike tako

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Da se ja pitam,ja bih ovde proterao autobus!
          Mislim ja bih to isterao na cisto da se readi o mom autu pa ma sta to znacilo!
          Samo vas gledam ...

Comment

• alfa&omega
            CBC Član
            • 21.06.2008
            • 92

Pa, ljudi, je l ima resenja ili da kupujem nosace motora, jer ovi nece jos dugo...

Comment

• Denisns
              CBC Član
              • 23.11.2007
              • 48
              • N.Sad

Kod mene na Fiat Paliu 1.9D weekend je bio u pitanju EGR ventil i kada sam ga zacepio je prestao da trza, ali sada imam drugi problem i ako neko moze da mi pomogne bio bih mu dozivotno zahvalan, problem je u sledecem: kada krecem prvom gas kao da se zaglavi na visokim obrtajima i polako vraca ka nizim, sto se nedesava u drugim brzinama, takodje sam primetio sada kad je hladno i kada ga upalim prvi put kada krenem nekako naglo vrati gas nazad ali posle isto zaglavljuje i prosto neznam sta da radim! Neko kaze da je problem zbog lukasa, da treba zamenuti na njemu neku plocicu za potenciometar gasa koji kosta 350e i nema garancije da ce to raditi duze vreme, neki da se zameni komplet pumpa sa nekom starijom koja nema nista sa ECUom(sto mi se bas i nesvidja, smatram budzenjem koje neznam dokle bi trajao auto) a neko mi predlaze samo da se proba reprogramira ta plocica na pumpi sto isto kosta kao i da je zamenim sa novom i na kraju neki spominju potenciometar gasa na papucici! Pa ako neko moze da mi pomogne bicu mu zahvalan dozivotno a i naravno castim kada dodje do N.Sada! Hvala i izvinjavam se sto sam ubacio moju problematiku u ovu temu! !

Comment

• Chila
                CBC Senator XXL
                • 18.07.2008
                • 401
                • Kos. Mitrovica

I moj se ponasa isto tako pri saltanju iz prve u drugu,sve ostalo je ok!
                Men to ne nervira,a mozda i nije kvar nego je tako napravljeno,ko zna?
                Ne znam,mozda nesto od te elektronike,potenciometar ili ta plocica na pumpi,ali da je nesto neispravno to se ne bi desavalo samo pri saltanju iz prve u drugu,vec stalno,cak i kad se turira u mestu!?!?!?!?!?!
                Samo vas gledam ...

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

...ja ove pumpe u principu ne popravljam(neuspeli abortus) vec umesto njih ugradjujem neke Boschove pumpe prilagodjene tom motoru i sa njima nisam imao problema sa trzanjem...

Comment

• Chila
                    CBC Senator XXL
                    • 18.07.2008
                    • 401
                    • Kos. Mitrovica

4 dieselman
                    Koliko kosta zamena pumpe i jel potrebna jos neka intervencija i naravno jel ima garancije na ugradjenu pumpu i koliko?
                    Samo vas gledam ...

Comment

• Denisns
                      CBC Član
                      • 23.11.2007
                      • 48
                      • N.Sad

ja licno nisam za budzenja na kolima, a treba proveriti recimo u Madjarskoj koliko staje ta opravka ili u Hrvatskoj posto ni jedna ni druga zemlja nam nisu daleko a ovde kod nas ta vrsta opravke sto nas muci je 350evra, sto nije malo za jedno reprogramiranje i deo koji kosta 16 funti! Zar nemislite i vi da je to deranje, a kada dodjemo u evropu nema vise deranja posto nece moci ni da se registruju ovakva kola ko sto mi vozimo ako nisu po evro standardu zagadjivanja prirode! I to je jedan od razloga, a doticni ventil EGR se ocisti ili zacepi i nema vise trzanja a naravno trzanje nema nikakve veze sa Lukas pumpom tako da vas niko nedovodi u zabludu! Lukas simptom je sto nevraca gas u prvoj kada se krece i negasi check engine lampicu kada se da kontakt! Kada se auto tako upali onda nereaguje na gas papucicu i radi bezveze! Meni se sve ovo javlja zimi pa kada nece da mi ugasi check engine la,picu ja mu oduzmem kontakt i odmah ga palim ko benzinca necekajuci da se lampice ugase, naravno netreba ga paliti vec oduzeti kontakt i odmah potom paliti kao benzinca bez cekanja, a meni uspeva da komp. nestigne da registruje gresku i eto za sada mi uspeva a dokle, videcu! S toga sto je problem ljudima da popravljaju banalne kvarove za normalne pare tu kod nas nije mi jasno! Da li je to kod svih nas u ovoj drzavi mana da zelimo preko noci da se obogatimo i prevedemo jedni druge zedne preko vode?

Comment

• Chila
                        CBC Senator XXL
                        • 18.07.2008
                        • 401
                        • Kos. Mitrovica

Pitanje je na mestu,ali odgovora ... nema!
                        Samo vas gledam ...

Comment

• salkan
                          CBC Početnik
                          • 20.11.2008
                          • 3
                          • Zarkovo

A sta i gde to kosta 350 e ? i dali si siguran da ce problem biti resen.Sve mogu da podnesem ali ujutru kada je guzva i kada je ladan auto trza nenormalno a ako ga budem pritiskao u nizoj ima da mu polupam motor jako brzo.ima li iko resenje za punta 1.9 ds ili ne

Comment

• Chila
                            CBC Senator XXL
                            • 18.07.2008
                            • 401
                            • Kos. Mitrovica

Imas tamo u prethodnim postovima,mislim da se radi o potencijometru ili cemu vec koji se nalazi u pumpi,pogleda ima objasnjeno!
                            Samo vas gledam ...

Comment

• Denisns
                              CBC Član
                              • 23.11.2007
                              • 48
                              • N.Sad

pitaj diselmana ili da nadjes coveka u BGu na Hipodromu ima radionicu i navodno on jedini radi opravke Lukas pumpi u Srbiji, a cuo sam da iz Delte kod njega nose pumpe na opravku! Ima adresa u ranijim postovima!

Comment

• salkan
                                CBC Početnik
                                • 20.11.2008
                                • 3
                                • Zarkovo

punto

ja ustvari imam problem i u trecoj i u cetvrtoj i u petoj izmedju 1400 i 1500 obrtaja.Na nizim i visim obrtajima nema problema.Na dijagnostici je pokazalo da je senzor na pedali gasa.Dali da kupim pedalu ili moze da bude i nesto drugo.U delti su mi rekli da nije taj senzor da to kompijuter cita trenutnu gresku i da nista necu dobiti sa pedalom gasa koja kosta 11000 din

Comment

Working...
                                X