Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Originally posted by Dora
    Jugo je jedno kratko vreme imao fabričku grešku na radilici, pukne izmedju prvog cilindra i remenice. Sve radi normalno ali zvekeće ko besan...
    Problem sa pucanjem radilice ima vecina motora sa tri lezaja .Cest slucaj bio kod yuga 45,tristaca,TAMa 2000,kod traktora... Desava se ali retko i kod radilica sa pet lezaja.Zadnji slican slucaj je bio na PUGu 1.9td.Interesantno je to sto se pukotina na izvadjenoj radilici jedva mogla videti lupom.Kvar je uocen dok je jos bila na motoru,sa skinutim karterom,jakom lampom uperenoj u istu i pajserisanjem po zamajcu.
    Toliko,ne bih vise da malerisem.

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Puca i na Mitsubishi 1.8 td motorima izmedju 1. i 2. cilindra, ali to obicno lupa kao da ide tenk, tockovi odskacu od zemlje!
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• gaston
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2005
        • 324
        • N BG - Batajnica

Ako je radilica onda je prva na ovom motoru , mada mislim da bi tada lupalo stalno , posebno pod opterecenjem a ne rasterecenjem , malopre opet iskontrolisan lanac , casice i sl , da zvuk se cuje iz glave koja je veca malte ne od bloka,iz dela do zvona , a odmah ispod je zamajac , probao sam da skidam kablove sa dizni , mnogo lakse nego po dva sa sveccica , inace ovaj motor je poznat po vatrometu ako kablovi probiju, malopre ubacim u prvu i stavim kljuc na remenicu i cim i lagano i ostro napred nazad , pomera se tona i nesto ali ni krc da se cuje , tipovao sam na svasta ali sada ipak na neku polugicu iz korpe , ocigledno ima veze centrifugalna sil , mislim da mora da se vidi gde je udarao cesao , ponadao sam se da je neko na njegovu zalost ( sto je bilo bilo je ) imao slucaj iz prakse , u svakom slucaju hvala svima , izvestaj stize kad i ako se utvrdi sta je ,
        27.5 god za djevrekom auta snova :
        Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• roske
          CBC Senator
          • 08.03.2007
          • 272
          • Lazarevac
          • Alfa Romeo 145 boxer

Javljaj obavezno kad god udjem na ovaj post i pustim odvrnem snimak zena poludi

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Zato ti je rečeno da pogledaš u zvono menjača, ako ima ona kocka sa rupom ili da skineš anlaser, mora biti opiljaka... Mislim da je to brže nego skidanej menjača ako može da se izbegne kao uzaludan posao...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

Dok skines anlaser , usput poluosovine vec si i menjac skinuo , kod 164 mora usisna komplet da se skida da bi dosao do Al Nasera i jedino sa nekim skopom da vidis ,skroz je do kabine , odozgo ima samo mala kockica , danas sam probao da kroz nju kuckam odozgo po korpi i mogu reci ( bivsi tonac ) da je to taj zvuk , znaci menjac ide dole pa ce mo videti , %$#^% jedino njega ne mogu da skinem sam u garazi bez kanala gde jedva stane auto .Tek od nedelje imam termin da skidam menjac ali mislim da je to to , a javljam naravno .
              Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

imao sam ja davno slican problem, menjac je bio poluautomatik tj takozvani hondamatic gde nema kvacilo a sam menjas brzine.. na jednom zupcaniku u menjacu se odvalio zubic i tako se culo.. kada skines menjac, probaj da upalis motor bez njega da vidis jel zvuk nestao

Comment

• gaston
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2005
                  • 324
                  • N BG - Batajnica

Ma mora da se vidi gde je cesao ....

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

probam svejedno da li oduzimam gas sa stisnutim kvacilom ili spojenim isto , predjem 2800 obrtaja on opet pocne da se cuje
                    Da li se jos uvek mislite da je problem sa menjacem?Jedina teoretski moguce veza je lezaj spojnicke u zvonu,ali...vec bi se izlilo ulje iz menjaca....a da je nesto otpalo...ne bi bilo kontinuiranog tona....anlaser da je ostao ukljucen ne bi izdrzao 50km .....vadi sve komplet ispod prednje haube,manje ce boleti!

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

Pa zvuk i nije kontinuiran recimo na leru nego sporadican , kao sto napisah , glava je skidana , vadjeni klipovi , skidani lezajevi, otkacinjani agregati , proverene opruge na ventilima , skidane bregaste , varijator , zamenjen spaner i lanac ..... jedino logicno po meni je da se otkacilo nesto u korpi , pukla nitna i jedna od mislim da ih ima sest poluga koje drze lepezu landara a pri nekom centrifugalnom naponu kaci po zvonu , inace po zameni tog seta kvacilo je u startu hvatalo nisko , na podu prakticno , pogotovo kada se ugreje .Moj drugar ima onu kameru sa ledom , snake scope , ali ne moze da prodje kroz kockasti otvor odozgo jer je odmah ispod zamajac sa korpom , i ne moze da se savije tako ostro , juce sam kuckao po zamajcu i korpi i kao sto napisah takva boja zvuka se dobija kada se udara po korpi , ne ostar metalni nego kloktav neki zvuk .

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

... jedino logicno po meni je da se otkacilo nesto u korpi , pukla nitna i jedna od mislim da ih ima sest poluga koje drze lepezu landara a pri nekom centrifugalnom naponu kaci po zvonu
                        Da je nesto sitnije,ne bi se verovatno culo sve vreme,vec povremeno bez obzira na obrtaje.Da je nesto krupnije,imalo bi opiljaka.Cemtrifugalna sila raste sa brojem obrtaja,opet se na leru ne bi culo,povecalo bi se sa brojem obrtaja.Opet,ko ce ga znati?Meni bi lakse bilo da izvadim motor i menjac pa polako.

Comment

• roske
                          CBC Senator
                          • 08.03.2007
                          • 272
                          • Lazarevac
                          • Alfa Romeo 145 boxer

Znaci definitivno skidanje menjaca,slozio bih se sa Tecom da komplet izvadis sa motorom
                          ali sam ces proceniti kako je lakse.

Comment

• gaston
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2005
                            • 324
                            • N BG - Batajnica

Sam popustio sraf od vibracija na remenici , pod anlaserom stavljan pod kompresiju jedan po jedan , pa dodavan po jedan cilindar , ucestaliji udari pod vise opterecenih , luft , tj udari se povecali , stegnuta remenica , i pod pajserom ima lufta na radilici sa strane iste , na oko se vidi da radi , razbucavavanje opet izgleda da je onaj noseci lezaj koji nisam proveravao jer je zatvoren crpkom za ulje , da se skinuti, samo da nije povukao radilicu , onda mora motor napolje ...
                            Jedino me cudi sto nije gubio pritisak i to me je skretalo , za toliko luft trebao je da pada bar kada se ugreje .

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Sve ukazuje na to da ti je pukla radilica tu kod remenice.
                              Nije do lezaja a i sam si reko da je pocelo odjednom naglo da se cuje.
                              Mislim da ces morati ceo motor napolje.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Nema zašto da gubi pritisak na aksijalnom radu, oko devedesete je dve godine izlazio stojadin sa fabričkom grečkom aksijanog ležaja na radilici, klempeće od prvog dana a rade i dan danas..
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X