Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Re: Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Rotaciono i aksijalno se ne oseti nikakav luft ,vec kada se pajserom poteze gore dole , cak levo desno se ne oseti ????? problem mi je sto nemam kanal , a razbucan je opet pa mora na slep , a bas nije u blizini majstor kom bih vise dao auto .+ delovi , ruke , malo nategnuta situacija .... ali to vec nije tehbicki problem .
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

jel ima hidro podizace,ili je pukla plocica pa lupa zbog prevelikog zazora

a ako vadis menjac,najjednostavnije je da ide sa motorom napolje,na cromi sam zbog nekih slicnih zvukova ali na saltanju skidao menjac ceo dan,amortizer,pod krilo,glavcinu,gomilu srafova i jedva izasao ali je morao da se okrene za 180 stepeni,a sledeci put zbog lamele vadio komplet i za par sati i vratio nazad i provozao auto

zvuk mi deluje kao da je prolupala klipnjaca ili pukao klip,ali bi zbog klipa jeo ulje i duvao na iber kao lud
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• gaston
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2005
        • 324
        • N BG - Batajnica

Ljube definitivno je suzeno na radilicu i to deo ka remenici , danas skidam karter opet ( lepljen zavucen pod krak sasije , delom menjac sa dve izduvne cevke po sredini i pola srafova sa maticama ... skidacu pesnice na bloku i molicu se da je lezaj .Ako je radilica ... zali boze registracije , morace i koji mesec da saceka , imam drugu , ali nemam uslova da vadim ceo motor .
        Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Skidao nosece pesnice i vadio lezajeve , i one u pesnicama i one koje leze na bloku , dve su bile pretegnute , jedva odvio , u kakvom su stanju delimicno se vidi iz prilozenog , po slucajnom izboru slikao ,neki lezajevi su radili i unutar pesnice suprotno od klizece povrsine , stanje je vrlo slicno na svih 5 pari , na nekim polutkama vidi se bakar vec , ali nisu nesto drasticno ostecene , taj sloj je mikronski koliko znam , kod boxera se nista ne bi manifestovalo , nov momenat je da sam otkrio da su srafovi , oni specijalani sto ne mogu kontra da se okrenu stizali do bloka i ostavljali trag u aluminijumu , i tako na sva cetiri cilintra - klipa , leteci nemaju lufta i nisu se ni uglancali kako treba ( menjani u prethodnoj sesiji) da li je moguce da ovako mala istrosenost lezaja dovodi do dizbalansa i do toga da klipnjaca ode vise ???? zvuk bi trebao da bude onaj koji se cuje , da je radilica pukla po mom misljenju ne bi na svim isto bilo ????

Comment

• gaston
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2005
            • 324
            • N BG - Batajnica

I da napomenem , lezajevi , posebno ovaj siroki gde stoje aksijalci sa strane , centralni , sa strane pesnice imaju neobicnu grafitnu boju i mat su , a na nekim pesnicama , posebno ovim uskim ima traga na pesnicama od udara i vibracija .
            A na ovoj se vidi ( mada malo mracno) koliko je pojedena cementacija a na gornjem bocno vise , tj nejednako po povrsini .

Comment

uuu okretali se lezajevi u lezistu.
              Grafitna boja,mrvljenje aluminija pomjesanog sa uljem.
              Oce se desiti kad se hladnom motoru sprzi gas u crveno.
              Taj lezaj na kom se vidi asimetricno ostecenje..hm..da tu je lupalo nema sta.Samo neznam kako je radilica tu prosla i da nije klipnjaca dobila preko ose od uzduznih trzaja gore dole.

EDIT:na snimku mi se cini da se cuje piska lezajeva...nema sta.Jesi li ti siguran da motor ima pravi dotok ulja??

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

Mislim da nema dotok ulja da bi za 500 m zaribao , lezajevi se nisu okretali , osiguraci nisu pojedeni jedino da se usled zazora udarali po aluminijumu pesnice , radilica je bila masna nauljena kako i lezajevi na kliznoj povrsini , ovo je slikano posle pranja eko klinom i brisanja , ne vide se nikakakva ostecenja na radilici gledano pod sajdjiskom lupom X10 .Nevezano za ovo sleduje produvavanje sa freonom 11 .Po meni ovo nije drasticna istrosenost i bojim se da li ona moze biti uzrok kacenja u blok , nikad nisam obratio paznju koliko inace ostaje mesta kada je klip u GMT .

Comment

• ljube-kugla
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 1531
                  • batajnica

debljina letecih STD lezaja bi trebalo da bude oko 1.8mm,premeri i radilicu na kojoj je toleranciji,zaboravio sam meru dal je 59.8mm
                  ko na nas krene iz mesta je naje&o
                  a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• VVLAJKO
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2008
                    • 484
                    • Nis
                    • Audi A4, Primera p12

Ija mislim da ste vi ovde zaj*ebali specijalu ili je radilica potrosena katastrofa-sto je manje verovatan scenario.
                    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

Lezajevi istroseni po sredini oko 1 - 1.5 desetih , radilica u toleranciji , tako je vozeno 10 ,meseci od kako je " majstor " sklapao , necu da kazem ko , ali radi samo alfe par godina , uredno su placeni i leteci i lezeci ali zamenjeni samo leteci .Jedino me buni sto se ovo manifestovalo odjednom , po jedna deseta u svakoj polutci = dve desete i to ne na jednom, dovoljno da se cuje lupanje , ali je prolupao odjednom , da li moze biti uzrok nejednako pritegnutih lezajeva ?????? ja sam svojevremeno par ovakvih motora odradio i nije bilo nikakvih problema .

Comment

Mislim da ti se problem jos uvjek krije negde.
                        Tamo gde je zapelo za blok,pa nemoguce da je 2 desete dovoljno da zapne,kolko onda inace ima fore do bloka kad je sve uredu,1 deseta ?? Ne poznam alfe bas nesto,ali,hebem li ga motor je motor

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Možda je neko okrenuo klipove naopako? Mislim klipnjače...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaston
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2005
                            • 324
                            • N BG - Batajnica

ali vozeno tako 4K km.... nije lupao , definitivno u radilici ali sta ????

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Lezajevi istroseni po sredini oko 1 - 1.5 desetih , radilica u toleranciji , tako je vozeno 10 ,meseci od kako je " majstor " sklapao , necu da kazem ko ,
                              Bolje i da ga ne pominjes,ko zna kakve je naravi !To ti je cela specijala!I to bi u startu lupalo samo tako,a da o pritisku ulja i ne govorima!Pricas sada o vremenu posle 10 meseci.....
                              1 - 1.5 desetih , radilica u toleranciji
                              Ko je izvrsio ta merenja?

Comment

• gaston
                                CBC Senator XXL
                                • 24.03.2005
                                • 324
                                • N BG - Batajnica

Ja sam merio mikrometrom sa kuglicom i sublerom onim sto ima displej , tj digitalnim, na osnovu Ljubrtovih podataka , merio sinoc i nove lezajeve stigli , debljina je 1.7 a ne 1.8 kako je Ljube imao info , ogradio se da " misli " da je toliko .Da ponovo napomenem , prilikom raznih proba , kada se vergla bez kompresije ide glatko , kako se zaptiva otvor na svecici , na sva cetiri jedan po jedan cuju se knokovi , ako se zaptivadodatni ( recimo dva ) knokovi su proporcionalno ucestaliji , slusano sa stetoskopom. I tako na sva 4 isto .Da je radilica iole pokrivljena , sto je za ovu kazu nemoguce , bilo bi vibracija i bez ipterecenja .Opet ovakva istrosenost da je tera u disbalans mi je neverovatna , jeste da nisu jednako svi istroseni i da se samo na nekim , od pet srednja dva imaju uze lezajeve i oni su i sa donje , ne klizece povrsine udarali , sto se vidi po tragovima i na lezaju i u nosacu lezaja ?????

Comment

Working...
                                X