I ja se slazem da je GT mnogo lepsi auto od Brere, a da je dobri stari GTV6 i dalje Alfa Zakon...
Alfa Romeo GT
Collapse
X
-
@156V6
Ja sam mislio na one varijante Autodelte od 328-400ks, ne od 250ks (mozda si mislio na GTA?)
3.2 verzije od 240-250ks su po mom misljenju negde na krajnjim granicama da moze prednji pogon da ih "istrpi", ali ipak jos uvek jako dobre sa voznim osobinama.
Jedino 147 GTA trpi ozbiljne kritike po tom pitanju. Ja je nisam vozio pa ne mogu licno da tvrdim, ali ako bas svi koji testiraju (nebitno od zemlje i redakcije koja testira) to isticu, onda valjda ima neke istine u tome.
Uostalom, Alfa je razvila novu premium platformu sa 4wd u kombinaciji upravo da bi mogla lagodno da napreduje u snazi.
A sto bi zastao sa V6, bice V8...
Comment
-
-
@starac vujadin
da ali Autodeltina 147GTA sa 328ks nema problema sa prenosom
tolike snage na prednje tockove... oslanjanje je doradjeno + je ubacen diferencijal... jednostavno su ljudi odradili posao kako treba....
kao i 156 GTA AM2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadin@156V6
Ja sam mislio na one varijante Autodelte od 328-400ks, ne od 250ks (mozda si mislio na GTA?)
A sto bi zastao sa V6, bice V8...
Comment
-
-
Nije za inat, majke mi, ali meni se kudikamo vise dopada Brera. GT mi je nekako nedorecen, kao da nisu znali sta u stvari hoce, kupe, limuzinu sa trija vrata, sta?
Sto se snage tice, ne cini li vam se da stvari gledate pomalo jednostrano? Hocu da kazem, naravno da ni slucajno nije svejedno koliko snage ima motor, ali to je ipak samo deo price. Masa, na primer, je drugi deo price; nije svejedno da li je nesto tesko recimo 1.200 kg ili 1.500 kg. Sigurno ste primetili da evropski automobili boluju od gojaznosti, u svakoj sledecoj iteraciji sve su masniji i masniji. Pobogu, pa Golf je dogurao do nepunih 1.300 kg!
Ono sto ja cekam je da se u Alfi malo opamete, pa urade ono sto je Lancia uradila sa konceptom Fulvije. 1,8 litara motor, 140 KS, ali ceo auto tezak 1.000 kg, pa ide 0-100 ispod 8 sekundi.
Sada zamislite sta bi bilo da Alfa napravi mali 2+2 GT kupe, tezak recimo 1.100 kg ili tu negde, uz upotrebu aluminijuma (sto vec odavno nije nista novo, niti revolucionarno), pa ubaci unutra novi motor od 1.859 ccm (86x80mm, 160 KS, 190 Nm, direktno ubrizgavanje), ili onaj od 2,2 litra (185 KS, 225 Nm). E, to bi vec JAKO lepo islo, a ne bi trebalo previse da kosta, obzirom da se koriste serijski agregati.
Sto se prenosa snage na prednje tockove tice, tu famu kako prednja vuca ne moze da izdrzi vise od xxx KS su lansirali proizvodjaci iskljucivo zadnje vuce. Naravno da ima problema, ali isto tako naravno da ima i resenja.
Ne bih da sada pokrecem diskusiju na tu temu, ali kazem jedno - ja nikada necu kupiti auto sa zadnjom vucom, ma koji da je, cak ni moj obozavani TVR (i da imam para za njega, a nemam). Prednja vuca je zakon, neka prica ko sta hoce. Na svim relijima, samo ona dobija, mada na brzinskim trkama stvar nije takva.
No, posto ja vozim po gradu, sta se desava na dragu i brzinskim trkama mi veoma malo znaci, ali me mogucnost izvlacenja iz krivina kakvu imam sa prednjom vucom JAKO zanima.
Po meni, celo pitanje se svodi na to da li Luka de Montezemolo ima nameru da Alfu vrati staroj slavi ili ne. Ako hoce da Alfa postane neka vrsta super FIAT-a, onda smo naderali, ali ako ukapira da je potrebna realna diversifikacija, onda ce Alfa prilicno brzo ponovo zablistati punim sjajem.
A Starac Vujadin i ja se jos JAKO dobro secamo vremena kada je Alfa bila ono sto je mali BMW hteo da bude kada poraste ...
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
zavisi opet... ja recimo volim veliki coupe...
a raduje me sto ce alfa da se fokusira na turbo motore u buducnosti
inace prednja vuca i 4wd iskljucivo...2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
Comment
-
-
Meni je BRERA lepša, a najviše mi fali lagani auto sa nekim malim otrovnim motorom. Džabe snaga, ako je auto težak. Vozio sam Suzuki sa 920kg i 87Ks i ti ide strašno lepo. Pre neki dan sam provozao isti model, Baleno, ali sa 1.8 motorom koji je samo 20kg teži i mali ide kao đavo. Njegovih 120Ks su dovoljni za njegovu masu. Nekako mi Alfa gubi primat tamo gde je bila neprikosnovena, mislim neću BMW, neću Japance, oću zujalicu koju Alfa napravi i ne treba mi ništa od opreme osim ABS-a i klime. Skoro pročitah negde da će Alfa da vrati bokser motore, što bi bilo jako lepo, onaj zvuk brrrrrr...Zamislite mali lagani auto, sa bokser motorom i niskim težištem
. Kako bi to išlo!
Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
Ja Sam vozio Alfu GT 3.2 V6 sa 240 KS u Kursu u kojem sam participirao U Italiji ovog Ljeta .
Neznam dali poznate Kurs od Alfa Romeo sa Italianskom Skolom za sigornu Voznju , njihovo ime je : "Centro Internazionale Guida Sicura "
Mozete sve onjima viditi u njihovu web Stranizu
Corsi di Guida Sicura e dei Corsi di Guida Sportiva su quattro ruote da oltre trent’anni presso l'Autodromo di Varano de’Melegari.
Ukratko o kurso , ja sam bio dijo od Izraelsko tema , kurs je bijo tri dana u privatnoj pisti od Skole koja se nalazi blizu grada Parma U Italiji .
Ako budete htjeli mogu napisat novi topik oko toga .
Ali cime se Alfa Gt tice , je sam vozijo i 2.0 JTS i 3.2 V6 nah pisti !!
Razlika je velika , a snaga u V6 Modelu je potpuno luda stvar .
Evo malo slika mojih sa Alfa GT 3.2 V6 na Kursu .3
Uzivajte!!!!
[img]http://img523.imageshack.us/img523/1171/alfaromeo1420tf.jpg
[/img]
Comment
-
-
Ona tabla prekidaca je "mali" dodatak od skole , prekidaci omogucuju paljenje i gasenje od ABS , od kontrole stabilnosti i od elektronskog sistema za distribuciju kocnica ... isto ima i dugme za paljenje motora.
Ti prekidaci se koriste u raznim vjezbama na pisti i na praznom terenu...
Recimo imali smo na kursu vjezbe naglog kocenja na kisi .
U tom vjezbanju smo kocili i sa ABS i bez , isto smo probali izbjegavati prepreke.
Pavle 75
Comment
-
Comment