Alfa 166 - iskustva potrebna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Alfa 166 - iskustva potrebna

Dobri ljudi, ima li medju vama onih koji voze alfu 166? Zanimaju me konkretna iskustva sa tim automobilom i to:
    - ponasanje u eksploataciji
    - troskovi upotrebe
    - troskovi odrzavanja
    - postoji li preferentni model, koji se pokazao kao "dobar" (pre svega motor)?
    - info o autu, opsta zapazanja

posedovao sam BMW e34, posedujem pezo 406, pa gledam da li ima smisla alfa 166 kao potencijalni kandidat za noviji auto. Primetno je da alfa 166 2001-2002 moze da se pazari za pristojne novce, i priznajem da izgleda jako primamljivo - sa mog aspekta veliki auto (racunam i da je udoban?), dosta opreme, nije previse atraktivan lopovima, al ajde da cujem sta imate reci na tu temu.

Da dodam da sam cuo na vise mesta price o skupom odrzavanju, ali ne od vlasnika tog automobila vec od drugih ljudi, pa me zanima da neko verifikuje to ili demantuje na egzaktan nacin - dakle sta precizno znaci "skupo" tj. koliko se placaju pojedine stvari na redovnom i vanrednom servisu.

Hvala na (eventualnim) odgovorima.
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

cao!
    ja ne vozim 166, pa ne mogu da ti kazem njene mane, vrline i eventualno cene pojedinih delova, ali bi mogao nesto da napisem...
    166 nista nije skuplja od jednog recimo bmw-a serije 5 za odrzavanje, razlika moze da bude max 10% +/-, od agregata u njoj posoje 2.0TS, 2.0V6TB, 2.5V6 i 3.0V6... dizele namerno ne spominjem...
    po meni 2.0TS sa svojih 150ks mozda malo slabasan za nju... ne znam koliko planiras da je vozis (mislim zbog osiguranja i potrosnje)...
    mozda 2.5 ili 3.0 ako kubikaza nije bitna, dobices proveren motor, sjajne performanse, i zvuk koji nema puno automobila...
    e sad kod nas nazalost niko ne vozi 166, pa da ti kaze tacno, ali verujem da ce se javiti neko ko zna vise od ovoga sto sam ti ja napisao...
    pozz...

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Pa sad, nisam neki preterani vozac 15k godisnje napravim sa autom i nekako imam stav da sve do 2500ccm nije preterano za registraciju, mada bih mogao da prezivim i do 3litra, mada mi je potrosnja kao i svima bitan faktor, tako da mi se ne mili 19l/100km po gradu (3.0 po nekim tekstovima sto sam citao na netu).
      Cekam i na dalje komentare, sugestije, kritike, pohvale, iskustva...

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

za V motor ce ti vise reci Stefan (156V6), cekamo njega...
        njegov auto koliko znam trosi u rasponu 15-17 litara, i cesto je u visokim okretajima...
        p.s. ne moze to fino da se vozi

Comment

• 156V6
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 415
          • BEOGRAD

Da 15-17 u gradu za V6 3.0 ali zato ti je 2.4JTD banja...znachi dobijes i komfor i sve ono sto zelis,a potrosnja je minimalna

sto se tiche odrzavanja ne znam za detalje mogu da saznam ako te nesto konkretno bas zanima,ali u proseku 10-15% manje kosta od serije 5

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Znaju li majstori to da opravljajuju?
            Postoje li neki tipicni kvarovi?

Comment

• 156V6
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 415
              • BEOGRAD

ne vidim nista specificno oko 166ice niti kvarova kod nje,najbolje je da pitas nekog vlasnika za detaljnije informacije

Comment

• Milos
                CBC Senator XXL
                • 12.05.2005
                • 700
                • Beograd, carraburma

Originally posted by CikaKure
                Znaju li majstori to da opravljajuju?
                matori, nemoj da se plasis prica... puno glasina postoji kod nas... da se alfe kvare, da ne postoji dobar majstor itd...
                nego sta nego postoji dobar mehanicar, nego ljudi su takvi kod nas - proci po svaku cenu jeftinije...
                jos ako se odlucis za V motor bices jos sigurniji sto se tice pouzdanosti motora...
                ne znam, to je moje vidjenje, ispravite me ako gresim...

Comment

• Sasha
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 4126
                  • Novi Sad

Naravno da ne gresis,ali ja ne bi 166 uzimao bez 3.0 motora. Ko je vozio 2.5 kaze da je OK,ali da mu fali snage(T.S takodje ne),jebiga ipak je to relativno tezak auto.Dizel alternative jos uvek ne varim tako da.....
                  www.arcs.org.rs/forum

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Sto ne bi znali da popravljaju... Auto je bio u ponudi kod Delte, prodavao se, znaci da su obuceni da je popravljaju. Takodje i ostali ozbiljniji servisi koji se bave Alfama. Ko zna da popravlja 156 znace i 166. Hemofarm svoje 166-ce odrazava u Delti, italijanski ambasador odrzavao je kod Delte, a sada kod Petkovica, znaci to nije problem...
                    166 je najbolja u V6 3.0 i 3.2 varijanti, a najpametniji izbor je 2.4 JTD. To je odlican, a vrlo potcenjen auto, bice dobra kupovina iz uvoza.

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

E ljudi, hvala puno. Upravo sto Milos rece, puno je glasina kod nas - upravo nesto sto sam se razuverio na primeru mog pezoa 406-a par stvari sam dao u jednom postu od koga je neko napravio thread "Stereotipi o Francuzima".
                      I sto rece Starac Vujadin, meni deluje da je to podcenjen automobil. Gledam pazljivo i osluskujem - rado bi se ponovio. Definitivno je model vredan razmatranja.

Comment

• Darth Nihilus
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2005
                        • 417
                        • Srbija, Paracin

Znaš kako stvari stoje. Alfa se ili voli ili ne. Nema sredine. Vozio sam se u jednoj 166 i auto mi se dopao. Šteta što nisam ja vozio. Samo pripazi dal je auto dobro održavan, nađi dobrog i poštenog majstora i uživaj.
                        Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• nikola_VUK
                          CBC Senator XXL
                          • 20.09.2005
                          • 317
                          • Podgorica - Novi Sad
                          • Mercedes vaneo 1.7

Ja imam 146 i posto sam uzeo neke pare razmisljam se da uzmem 166 samo me zanima 2.4 JTD ima neka od 150-tak konja i neka od 170-tak ja nisam neki trkac ali volim da mi auto na putu uzbrdo dobro ide.
                          Sto se tice odrzavanja logicno mi je da ova slabija duze traje i da je umerenija i sa potrosnjom. Jel ima neko konkretno iskustvo

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Imam ja....pisao sam mnogo puta na forumu. Vidi gde se prica o 156-ticama, o JTD motorima. Nemam vremena da ti pisem ponovo, ali koristi opciju search.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Cini mi se da se ne uklapam u profil koji figurira kao tipican za vlasnika Alfe - nisam neki koji jurca i definitivno mislim da je auto sa motorom od 100kW itekako dovoljan da izvuce pametnog coveka iz svake situacije. Tako da li auto ima 150, 170 ili 200 konja mi je manje bitno u zivotu od toga da me pouzdano sluzi i da se udobno i komforno osecam dok vozim.
                              Drguo, mislim da se na motorima koji nisu previse presli i koji su stari do 3 godine (uz normalno odrzavanje) ne traba mnogo sta raditi - ne mislim da ce motor da crkne te da radim generalnu.
                              Sa druge strane (mozda apriori i neopravdano) skeptican sam prema dizelima - sto zbog loseg kvaliteta goriva ovde - sto zbog cinjenice da se dizel auto kupuje zbog vece predjene kilometraze, te je veca sansa da dobijem dizela sa dosta kilometara na sebi.
                              Penalim se ovih dana da obidjem par autoplaceva na kojima ima 166ca i da vidim sta se nudi za koje pare.
                              A kako danas cujem na TVu, u najavi je 169, sto ce pozitivno da se odrazi na pad cena modela 166...

Comment

Working...
                              X