Alfa 166 - iskustva potrebna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • petrolhead145
    CBC Početnik
    • 02.08.2006
    • 1

alfa 166

Dobri ljudi posle Alfe 33 i 145 rado bih kupio 166 -cu no brine me nedoumica oko pravog izbora motora, dizel ne bih jer mi se gade za 2.5 i 3.0 v6 nemam para pa mi ostaje 2.0 twin spark no cini mi se da nema dovoljno snage,sta mislite vi dragi moja jesam li u krivu? Cuore Sportivo Braco!!

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Pa delimicno si u pravu. 2.0 ts je Ok ali je slab za tu tezinu, nemoj pogresno da me shvatis 166 sa tim motorom ima solidne performanse oko 9 sec. do 100 , Vmax 210 ali....
      Probaj da nadjes 2.0 turbo, pogledaj http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=304&t=9758
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• skeletor
        CBC Početnik
        • 09.08.2006
        • 3

Sta bi ljudi: Koja je cena nekih reyervnih delova i potrosnog materijala:
        I ja se razmisljam o kupovini alfe 166 pa me zanima. Ako se redovno odrzava ni jedan auto nije skup!

Comment

• Ljuba
          CBC Član
          • 05.05.2006
          • 62
          • ljuba

Originally posted by skeletor
          Sta bi ljudi: Koja je cena nekih reyervnih delova i potrosnog materijala:
          I ja se razmisljam o kupovini alfe 166 pa me zanima. Ako se redovno odrzava ni jedan auto nije skup!
          To si dobro rekao!!! Ja vozim 166 2.0TS nesto vise od 20 dana i presao sam oko 3000km, promenio sam samo ulje i filter. Spaneri, kaisevi, polen filter i filter vazduha su ok!!! Za sada nisam imao vecih izdataka i nadam se da ih necu imati u skorije vreme. Ono sto mi je majstor rekao je standardna prica, mekano vesanje...Izbegavaj rupe u sirokom luku... Inace TS motore u M2 varijanti svi hvale, nemaju problem sa varijatorom, tako da je jedina boljka vesanje ali uz malo opreza prilikom voznje i to se da resiti!!!
          Pogledaj slike 166 2.0 TS...

Pozdrav

ALFA... NO COMMENT, JUST RESPECT!!!

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

@ ljuba jel te to auto kostao 8400 sa svim dazbinama ili.....

ja sam nasao za 9900 na ime '01 2.0 ts jel to mnogo?

Comment

• Ljuba
              CBC Član
              • 05.05.2006
              • 62
              • ljuba

Originally posted by luci
              @ ljuba jel te to auto kostao 8400 sa svim dazbinama ili.....

ja sam nasao za 9900 na ime '01 2.0 ts jel to mnogo?
              cenili su ga 9000 ali su mi sputili cenu na 8400 jer su moj avans od 5700 eura drzali dva meseca... Tako da me je auto kostao 8400 eura sa carinom i porezom + registracija 250 eura.... znaci (300 godina...XAXAXA) 8650 eura....

Comment

• alfa166 turbo
                CBC Član
                • 17.08.2006
                • 63
                • vidikovac

cao ja vozim alfu 166 2.0v6 turbo i mogu da ti kazem da je auto ekstra u svim pogledima samo sto zahteva dobrog majstora i redovno odrzavanje tako da ti je najbitnije da je auto redovno servisiran i onda nemas zime zato pre nego sto ga kupis obavezno neka ga pregleda neki provereni majstor jer u principu su skupi delovi za nju jer maltene nemas divca delove znaci samo orginal sto je i kod ostalih automobila papreno,ali auto je mrak i zato ti savetujem da uzmes ili v6 turbo ako je nadjes ili 2.5 ili 3.
                0 jer su mrak u svakom pogledu
                pazdrav i puno srece u odabiru alfe

Comment

ALFA 166

Evo i da se i ja prikljucim. Dugogodisnji vozac italijanskih kola posle Alfe 33 1.7 16V Permanent 4 i 146 dosao sam u posed 166-tice iz 2001 2.4 JTD sa 136 KS. Naviknut vec na cene delova za mene nije nista bilo novo. Radio sam veliki servis kod Petkovica i cene delova nisu nista vece od recimo kolege koji je radio isti takav servis za Golfa IV u auto komercu.

Udobnost 166 je svakako veca od drugih. Unutra se nista ne cuje i stvarno je to super osecaj. Ko voli zvuk taj ipak treba da kupi 156 ili boxera 1.7

Ovo je ladja od kola kojoj ne prija toliko gradska voznja ako se misli na potrosnju. Kupljena je kod Fau Ve-a Sa 111.000 km. Nije bio neko ko je pazio na unutrasnjost sto mi se nije svidelo ali to se nije moglo birati.

Slozio bih se sa prethodnim diskusijama da u ovoj klasi kola njena cena daleko je ispod realne cene za taj auto. A jos nesto. Proverio sam cene delova u Deltu i mogu reci da sam se prijatno iznenadio sa cenama originalnih delova za koje sam siguran da su bolje ili bar slicne sa konkurencijom

Sto se tice potrosnje ona zavisi od nacina voznje ali za grad kakav je beograd sa klimom je tesko ispod 9 na otvorenom najmanje 5 ali ako se divlja onda je i do 11. Prosek neke po meni normalne voznej sto znaci po gradu normalni i autoput 120 - 130 je 7.5

Vesanje jeste malo mekse od starijih modela ali je sigurno robusnije od 156 a i svi novi modeli svih proizvodjaca imaju nezavisne linkove koji tesko podnose puteve kakvi su nasi

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Johny sta Alfa ima od opreme i koliko si je platio ako nije tajna???

Comment

• skeletor
                      CBC Početnik
                      • 09.08.2006
                      • 3

aaa

Ljubo srecno sa autom!!! Ja sam konkretno vozio bmw 320 e36 golfa 2 d i bravo 1.6 imam poslednje 3 godine. Sta da kazem... Sva 3 automobila su me posluzila extra i razmisljao sam o bmw e46 ali kad vidim neku 166icu..... Brrrrr! Smrznem se! A da je tragedija vece jos se nisam vozio u njoj da vidim kakav je utisak iznutra! Vozio sam se u 147 i ona je tvrda ali ne zvekece toliko po rupama kao fiat a 156 mi je malo skuchena. Dakle 166... Samo su mi chudne one cene po oglasima 7500-8000e na ime! Kako tako malo u inostranstvu su oko 6000-7000e i kolko onda kosta pdv i carina???? To mi je sumnjivo! Kako da je proverim da nije skinuta sa osiguranja ili slichnio??? Jel izmedju 2.5 i 3.0 stvarno velika razlika u ponasanju? Pitam jer me je radar sa bmw hvatao 180km/h na panchevachkom mostu U svako slucaju uvek sam birao auto onako od srca tako da se nadam da necu pogreshiti Pozdrav svim alfistima u a onim zakletim golfistima i slicnim samo : nikad nije kasno

Comment

• Ljuba
                        CBC Član
                        • 05.05.2006
                        • 62
                        • ljuba

Re: aaa

Originally posted by skeletor
                        Ljubo srecno sa autom!!! Ja sam konkretno vozio bmw 320 e36 golfa 2 d i bravo 1.6 imam poslednje 3 godine. Sta da kazem... Sva 3 automobila su me posluzila extra i razmisljao sam o bmw e46 ali kad vidim neku 166icu..... Brrrrr! Smrznem se! A da je tragedija vece jos se nisam vozio u njoj da vidim kakav je utisak iznutra! Vozio sam se u 147 i ona je tvrda ali ne zvekece toliko po rupama kao fiat a 156 mi je malo skuchena. Dakle 166... Samo su mi chudne one cene po oglasima 7500-8000e na ime! Kako tako malo u inostranstvu su oko 6000-7000e i kolko onda kosta pdv i carina???? To mi je sumnjivo! Kako da je proverim da nije skinuta sa osiguranja ili slichnio??? Jel izmedju 2.5 i 3.0 stvarno velika razlika u ponasanju? Pitam jer me je radar sa bmw hvatao 180km/h na panchevachkom mostu U svako slucaju uvek sam birao auto onako od srca tako da se nadam da necu pogreshiti Pozdrav svim alfistima u a onim zakletim golfistima i slicnim samo : nikad nije kasno
                        Hvala na lepim zeljama. Sto se cena tice a to i sam znas, sto je auto vise presao to je jeftiniji; bar je takav odnos cena-kilometraza na mobile.de. Kod nas su automobile podmladivani i u 90% sa vracanom kilometrazom, a ono sto nije mnogo preslo je na ceni. Modeli Alfe 166 od 2001 godine (ako se ne varam) imaju odomer koji belezi tacnu kilometrazu vozila bez obzira da li su "radili" kilometrazu ili ne. Pre kupovine pronadji dobar servis koji ima Alfin dijagnosticki uredjaj i procitaj pravu kilometrazu (Desha na Dusanovcu mi je rekao za odomer, mozes da ga nazoves i da vidis sa njim da ti to procita na 166-ci koju zelis da kupis). Korektna cena 166-ce 2001. godiste je od 8500 pa navise zavisno od opreme i motora, korektna u smislu da ne posumnjas u vracanu kilometrazu itd.. U svakom slucaju nije na odmet da proveris...

Comment

Originally posted by MOSLER
                          Johny sta Alfa ima od opreme i koliko si je platio ako nije tajna???
                          Oprema je kako Alfa zove Progretion. Ima std uz navigaciju koja naravno ne radi kod nas i integrisan telefon. Nema kozna sedista sto se meni i dopada a ali felne planiram da kupim jer std su mi bez veze

Sto se cene tice zavisi kako se gleda dao sam 146 1.4 TS 2000 god sa ful opremom osim koze i dodao 2700 EUR pa sad mozes racunati kako hoces.

Naravno + registracija koja nije bas mala i naravno ful servis koji je bio u kompletu 500.00 EUR. Znaci kaisevi, zatezaci filteri ulje antifriz trebala je pumpa za vodu i naravno disk plocice sve.

Gume su skoro nove.

Ja sam kupio samo stitnike za prednja stakla da mogu da ih otvorim po kisi i to je u Delti 3500 din

To je to

Comment

ja sam imao 147 2.0ts i to je stvarno odlican motor ... ne znam doduse kako se ponasa na 166 (veca tezina....) ali uzivancija je kada se razvrti preko 5.000 okretaja ... jedina "mana" je potrosnja ulja, ako se dosta ganjas i vrtis motor visoko dosta popije ulja - barem u mom slucaju
                            sto se tice 166ice - definitivno best buy u klasi!

Comment

• scarab26
                              CBC Senator XXL
                              • 27.09.2006
                              • 353
                              • bgd

nedelju dana sam imao zadovoljstvo da vozim 166 3.0 super. potrosnju nisam merio ali mi nije zao ni jedne kapi koju sam u nju sipao. motor jednostavno peva, zvuk je neverovatan, auto leti. oprema crna koza, bez struje u sedistima i xenona.

Comment

Working...
                              X