Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luci
    CBC Senator XXL
    • 13.03.2006
    • 1103
    • odzaci

kolike su njene opruge kada su stock....

meni ne kace tockovi nego mi kaci ona zastitna plastika od ispod motora i to cak i kada malo agresivnije kocim ili udjem brze u krivinu...

koliko kostaju nove opruge okvirno

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Pa to bi morao da pitas u nekoj od prodavnica, ali na ebay ima za 164 Intrax lowering springs za $250 sto znaci da dve stock opruge kod nas ne bi trebale biti vise od 120 eura po nekoj mojoj proceni, a mozes uvek da obidjes auto otpade! E sad ne znam jesu li iste za 145 i 146...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

@luci

tebi su ocigledno skracene stock opruge, cim tebi tocak lizne plastiku pri naginjanju...?
        to nije najbolje resenje jer kao sto rece bojan, tebi je auto prakticno jos meksi sada nego pre skracenja opruga (jer imas manje spirala)...

p.s. koje gume i koji profil vozis?

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Koja je fora sa podizacima, kad otvaram i zatvaram levo staklo (prednje) onda rade koliko drzim dugme, a kad je otvoreno desno staklo onda samo pritisnem ovo levo i ono ide do kraja?!

A ponekad i dok je zatvoreno ovo desno, vozacevo staklo opet krene samo do kraja, ne znam u cemu je fora...
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

Desno staklo treba da se pomera sve dok drzis prekidac.
            Levo treba da ide do kraja(gore ili dole) ako sam pritisnes prekidac na kratko u zeljenom smeru (kako ti zatvaranje/otvaranje prozora ne bi oduzimalo vreme u voznji), ili da radi isto kao i levo ako prekidac drzis malo duze (recimo >1sec).
            .:Cuore Sportivo:.
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• luci
              CBC Senator XXL
              • 13.03.2006
              • 1103
              • odzaci

uz auto sam dobio uputstvo doduse na italijanskom pa mi je neupotrebljivo ali sam nasao kakve gume idu i te vozim 195/55/15..
              kada sam ga uzeo bile su 205/45/15.....

ne cese meni guma nego ja imam 1.8 koji ispod motora ima zastitnu plastiku protiv prskanja ( silne sam pemenice promenio dok to nisam ukapirao ) i ona kaci put na kocenju ili agresivnom ulasku u krivinu..

koliko ja treba da imam krugova na stock oprugama??

Comment

• BlackBeauty
                CBC Senator
                • 07.06.2006
                • 221
                • Split

Originally posted by Majstor BOB
                Pitanjce... nemam zadnji brisač (a i koji će mi ) jer imam spojler, pa me živo interesuje da li postoji već izvedena instalacija.... da li postoji mesto za motorčić ispod zadnje plastikice?

Da li bi se uopšte mogao ugraditi od spojlera ?
                Dobra pretpostavka " a i koji će mi " jer moje je iskustvo da na 146-jama brisač zadnjeg stakla apsolutno nije potreban.
                Trust me!
                Prije par dana sam bio do ZG (i nazad) po kišnom vremenu i na (prije puta obrisano) zadnje staklo nije pala nijedna kap. Nevjerojatno!
                Doduše, pičili smo sve autocestom...
                www.alfisti.hr

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Da jako zanimljivo, zadnje staklo nikada nije prljavo i mokro, osim kad auto stoji dugo na kisi! Verovatno je zbog polozaja i aerodinamike...

195/55/15 su default gume za 146 2.0 ili 205/45/16, sve ostalo je malo igranje sa visinom! Cak i ta 16 spusti auto za celih 5 milimetara, a mogu samo da zamislim te 205/45/15...

Comment

• Milos
                    CBC Senator XXL
                    • 12.05.2005
                    • 700
                    • Beograd, carraburma

ustvari, vozite mnogo brzo, pa kisa nema vremena da padne na zadnje staklo? uvek joj izmaknes za malo! zato ja imam problema s tim

Comment

• BlackBeauty
                      CBC Senator
                      • 07.06.2006
                      • 221
                      • Split

Originally posted by Milos
                      ustvari, vozite mnogo brzo, pa kisa nema vremena da padne na zadnje staklo? uvek joj izmaknes za malo! zato ja imam problema s tim

da brzo? prebrzo! zato naglasih - na autocesti

*b*ga, al' me zato kiša uvijek dočeka u svakom gradu
                      www.alfisti.hr

Comment

• Milos
                        CBC Senator XXL
                        • 12.05.2005
                        • 700
                        • Beograd, carraburma

salimo se malo crnka!
                        ista stvar je kod mene...

Comment

• Milos
                          CBC Senator XXL
                          • 12.05.2005
                          • 700
                          • Beograd, carraburma

kakve oci ima, drzak pogled, a crna boja jos agresivnije deluje...

Comment

• RS-6
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2005
                            • 581
                            • Montenegro-Bar
                            • 2x AR I BMW 330XI

Problem Alfa 146 TD

Imam dva problema na mojoj alfi.

Prvi problem mi je to sto je za nedelju dana potrosio skoro cijelo posudu glicerina i stalno mi se pali lampica za rucnu kocnicu,a auto koci extra.Sad me zanima sta bi to moglo da bude,da nije mozda posuda negdje prsla pa da ona popusta ili je nesto drugo(crijeva nevjerujem da su).

Drugi problem je sa kvacilom.Sinoc kada sam ga stisnuo da ubacim u brzini i pustio nije se vratio,a auto je normalno krenulo,kasnije kada sam htjeo da promijenim u drugu brzini pritisnuo sam ga i pomjerio se mozda za jedan centimeter,a kada sam ga pustio opet se nije vratio nego sam morao ja da ga vrcem.Pa me zanima sta bi to moglo da bude.

Inace sa ovakvim kolima sam sinoc otisao do Budve i vratio se normalno s tim sto me je ovo sa kvacilom zezalo dva,tri put,a lampica za rucnu se palila skoro stalno pri malo vecoj brzini.

Pozdrav.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• Nikola
                              CBC Senator XXL
                              • 29.09.2004
                              • 975
                              • Indjija/Vojvodina

Prvo: proveri nivo kocionog ulja. Pa javi da li je ok?

Drugo: gde sipas glicerin?
                              .:Cuore Sportivo:.
                              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Milos
                                CBC Senator XXL
                                • 12.05.2005
                                • 700
                                • Beograd, carraburma

sto se tice rucne kocnice zeza te onaj mali prekidac na samoj polugi (rucici)

seljacka varijanta:
                                uzmes 100x dignes spustis, dignes spustis... i tako ga razradis da ne bi slusovao posto je uzasan kvalitet tih tastera na it automobilima... (udje prasina i ne radi kako treba)

druga kulturna varijanta je da razmontiras sve, ocistis taster, isprskas wd-om i vratis... ili promenis ceo taster novim...

imao sam isti problem sa lampicom na tabli za rucnu, onom prvom solucijom sam resio problem!

Comment

Working...
                                X