Sta pije JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

Sta pije JTD

evo vise ne znam sto da sipam u moju alfu 156 2.4JTD, uglavnom sam nailazio na komentare sipaj samo DIZEl, on kao podmazuje i sl pa je bolji, ili vidji sto ti pise na cep pa onda to sipaj...a na cep pise samo dizel mada dizel je i eko dizel tacnije radi se o tome da je moj stric prilicno poznat majstor i neko kome je ALFA u srcu i on mi je ovako rekao posto sam mu pokazao moju alfu da NI SLUCAJNO ne uspem obican dizel, vec iskljucivo EKO DIZEL, jer komon reil nikako ne trbi obican D2...ajde sad da cujem vase misljenje...ili da ne sipam nista
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Mozda najbolje nista ako vec imas takve dileme.

JTD motor je cr dizel motor a oni piju samo evro dizel, koji se u evropi zove dizel jer oni nemaju d2.

Comment

• E_K_V
      CBC Senator
      • 09.05.2005
      • 220
      • Podgorica

pa je li taj njihov dizel nesto na foru ovog eko dizela u crnoj gori jer ako jeste onda da sipam njega

i jos nesto, posto planiram da mijenjam ulje ovih dana, a brat mi radi bas sa OMV uljima pa me interesuje koliko su dobra?

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

U srbiji eko dizel ima vise sumpora od euro dizela, i nije ok za cr motore.
        Ako kod vas nema eurodizel vec samo eko, onda je on u stvari euro, i njega sipaj. Ili, sipaj najskuplji dizel na pumpi i nema greske

OMV ulja su ok, vidi koja SAE oznaka ie po uputstvu i to sipaj.

Comment

Sipaj shto ti pishe na chepu, ako pishe dizel, onda dizel shta izmishljash toplu vodu? Da treba da se sipa evro,euro,eko ili neki drugi dizel pisalo bi tako, vecj su ti napisali da je eko dizel "suv" iako ne znam shta to znachi ali da sam na tvom mjestu nebi me ni interesovalo, ja sam fino otvorio knjizicu i prochitao shta fabrika kaze, koje ulje koje gorivo i kraj.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ajoj, al' se neki nalupase...

Prvo, na cepu pise dizel jer cela civilizovana Evropa odavno pod dizelom smatra i podrazumeva ono sto mi zovemo eurodizel. Ono sto se kod nas i dalje toci i prodaje kao D2 u Evropi se u automobilima pa cak ni u kamionima odavno vise ne koristi jer vozila koja bi to eventualno sipala ne ispunjavaju vazece minimalne Euro standarde o emisiji izduvnih gasova te ne bi ni mogla da se krecu putevima jer ne bi mogli da se registruju posto tehnicki ne bi mogli proci.

Ekodizel pojma nemam sta je niti zasto ga tako zovu, ali je najverovatnije rec takodje o eurodizelu.

Eurodizel je za commom rail obavezan, makar na novijim motorima. Visok sadrzaj sumpora u D2 ako nista drugo, unistava katalizatore na CR dizelima i svakim drugim koji ga imaju.

Eko dizel suv? Pretpostavljam da si mislio na Biodizel - biodizel jeste suvlji i bez modifikacija na pumpi i sistemu ubrizgavanja se ne preporucuje za CR motore. Sta bi to onda znacilo, eurodizel "suv" pa nove generacije dizela treba sipati praistorijski D2 jer on nije suv, iako su noviji dizeli pravljeni iskljucivo za Eurodizel ili ekodizel?

Dakle, u CR motore ide eurodizel. D2 u traktore i Golf 2.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Sto se goriva tice - Euro Diesel sipaj i ne eksperimentisi sa onim katranom D2

Za ulje....drzi se fabricke preporuke - Selenia Turbo Diesel. Probao sam da sipam Mobil Super X, ali mi je trosio (Seleniu nije ni malo do 8000km, doduse na Nemackom gorivu).

Comment

Momak je u par navrata u 3 teme postavio pitanje, i dobi odgovor da sipa obichan d2 dizel, ja sam vecj rekao da neznam shta znachi suv, ali ako na chepu pishe dizel bez iakakve dalje oznake zahto bi sipao eko dizel? Mislim prdpostavljam i sam da je bolji od onog djubreta, ali... isto je pitanje posatvio josh jedan momak za 1.9 jtd mashinu, samo shto je njemu predhodni vlasnik rekao sipaj obichan dizel tako da... Pitanje je shta je sipano u njega, jer ipak nije novi auto! Uostalom neka se jave ljudi koji imaju isti model pa neka mu kazu.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

I meni na laguni dci pise DIESEL, i naravno da sipam Euro diesel, a ne D2.
                  Ne znam otkud nekome ideja da u JTD koji je commonrail sipa D2

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

Originally posted by 206
                    Prvo, na cepu pise dizel jer cela civilizovana Evropa odavno pod dizelom smatra i podrazumeva ono sto mi zovemo eurodizel. Ono sto se kod nas i dalje toci i prodaje kao D2 u Evropi se u automobilima pa cak ni u kamionima odavno vise ne koristi jer vozila koja bi to eventualno sipala ne ispunjavaju vazece minimalne Euro standarde o emisiji izduvnih gasova te ne bi ni mogla da se krecu putevima jer ne bi mogli da se registruju posto tehnicki ne bi mogli proci.

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Originally posted by Nevid
                      ...ali ako na chepu pishe dizel bez iakakve dalje oznake zahto bi sipao eko dizel?
                      Originally posted by 206
                      ...cela civilizovana Evropa odavno pod dizelom smatra i podrazumeva ono sto mi zovemo eurodizel.
                      Originally posted by 206
                      Ekodizel pojma nemam sta je niti zasto ga tako zovu, ali je najverovatnije rec takodje o eurodizelu.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Originally posted by Laki 55
                        posto je auto 1998god. onda sigurno ide obicna nafta ili ti D2 ,to sto su ti rekli za bosch pumpu 100% je tako zato sto sa eko-dieselom nemas dovoljno podmazivanja ,a tvoj motor to trazi!

Ulje ,uglavnom za italijanska vozila ide selenia e sad imas vise varijanti polusiuntetike ,sintetike ,mineralnog .... Najbolje je da sam odlucis i koristis jedno te isto dokle god je auto kod tebe ,ali mislim da bi trebala polusintetika. Verovatno ce neko od ovih zarazenih da ti to malo bolje objasni !
                        Shta ja da vam kazem prochito i rekao, imaju tri ista pitanja u tri teme... Samo sam prenio shto sam prochitao vecj sam rekao da nemam pojma zashto je suv, a shto se tiche Evrope i ostaloga, taj dizel zvao se eko ili euro opet je dikutabilnog kvaliteta tako da...

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Potpuno smo sigurni da treba euro dizel, verujte.

Comment

• E_K_V
                            CBC Senator
                            • 09.05.2005
                            • 220
                            • Podgorica

momci hvala....od sad u ovo moje ide samo eko/evro dizel
                            a problem je bio u tome sto bilo gdje da sam pitao dobijao sam odgovor sipaj samo dizel..u nekim slucajevima sam dobijao i glupa obrazlozenja toga tipa kao eko dizel ide samo u motore iznad 2000g....pa sto onda da sipa neko ko ima alfu sa istim motorom kao sto je u mojoj a auto mu je 2000/1 godiste... zbog svega toga i zbog toga sto sam sinoc dobio prilicno strucno misljenje po pitanju toga morao sam da pitam sve ovo, jer ja nikad nisam imao dizela, do sad sve sami benzinci cudi me da ovoj na kraju nisam sipao bezolovni

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by 206
                              Istorijska recenica...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X