problem sa potrosnjom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanpg
    CBC Član
    • 07.10.2007
    • 22
    • podgorica

problem sa potrosnjom

nedavno sam kupio alfu 156 1.8ts.trosila je oko 12l.ubrzo je pocela da teze razvija veci br. obrtaja.prvo sam cistio dizne u ultrazvucnu kadu,a poslije sam ustanovio da je problem do protokomjera koji sam zamijenio,i alfa sad ide odlicno.medjutim poslije ciscenja dizni javio se drugi problem.kad je motor hladan ima otezano paljenje,sto nija bio slucal prije ciscenja dizni.takodje,i potrosnja mi je dosta porasla. uzeo sam od druga druge dizne zajedno sa cijelom magistralom i paljenje je bilo dobro,ali je potrosnja idalje bila velika.ima li neko predlog sto da radim?
  • flugzeug
    CBC Član
    • 17.05.2006
    • 98
    • Beograd-Banjica

Pa nemoj da mu vratis magistralu sa diznama! Nakon ciscenja dizni ima jedna naprava koja proverava njihov rad, postupak se zove kubiciranje dizni! Ako ti majstor odradi kubiciranje nakon ciscenja i ustanovi da su dizne u redu onda moras da trazis dalje! Ako vec pominjes magistralu mogao bi da proveris i regulator pritiska koji se nalazi na njenom kraju! A kako si ustanovio da je protokomer?
    sto brze to bolje

Comment

• ivanpg
      CBC Član
      • 07.10.2007
      • 22
      • podgorica

kvar protokomjera sam ustanovio tako sto sam ga raskacio.auto se pomamilo,ide kao ludo,ali potrosnja je nagrdjena.prvo sam mislio da je do dizni,ali i na pozajmljene je trosilo jednako.sjetio sam se da sam mijenjao lambda sondu,ali sam stavio alfinu original.sad sam je mjerio instrumentom,pokazuje oko 50 mv,i polako pada.motor je bio vruc kad sam je mjerio

Comment

• flugzeug
        CBC Član
        • 17.05.2006
        • 98
        • Beograd-Banjica

Svrati ti do Oziris servisa, oni imaju dijagnosticki aparat za alfu, fiat i lanciu!
        sto brze to bolje

Comment

• ivanpg
          CBC Član
          • 07.10.2007
          • 22
          • podgorica

ja sam u podgorici.tog servisa nema ovdje.i ove dizne sam cistio jer majstor nije mogao da vidi da je protokomjer iako sam ga pitao moze li biti do njega sigurno jedno 3 puta.

Comment

• flugzeug
            CBC Član
            • 17.05.2006
            • 98
            • Beograd-Banjica

Oziris je servis u Pg! Nalazi se na obilaznici, blizu Roki Pistolato. Zamisli da si skrenuo sa petrovackog putaprema Cetinju, e pa par kilometara sa desne strane! A i DMD DELTA ti je u bulevaru revolucije 62 081/243 381 pa pitaj ih za servisera.
            sto brze to bolje

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

hajde malo podrobnije objasni tih 50mV. kako si to dobio?
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• ivanpg
                CBC Član
                • 07.10.2007
                • 22
                • podgorica

izmjerio sam instrumentom izlazni napon sa konektora zakacenog na sondu. u pocetku je pokazivao 50mv,i postepeno mu je vrijednost padala.mislim da sam to procitao negdje na forumu.za taj servis znam dje je sad kad si mi objasnio

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

50mV nije normalna vrednost.

dakle, otkacis lambda sondu, pustis da motor radi i meris. kako se izduvni gasovi greju (i sonda sa njima), napon raste do recimo 600-700mV, i miruje. ako meris napon na prikljucenoj sondi, kada se zagreje, napon pocinje da varira od 100 doo 900 mV, i promena se desava jednom do dva puta u sekundi.

ako ti pokazuje 50mV kad je zagrejana, onda ECU dobija podatak da je smesa siromasna i dodaje gorivo, te ce i potrosnja biti nenormalna.

inace jako lose po motor i novcanik.

Comment

• ivanpg
                    CBC Član
                    • 07.10.2007
                    • 22
                    • podgorica

ja sam je mjerio raskacenu kad je motor ugrijan,i pokazivala je 60 i padala joj je vrijednost.sinoc sam bio na sajam u budvu,ali sam je bio raskacio i cini mi se da mi trosi mnogo manje,iako je nisam stedjeo.sa raskacenom sondom osim manje potrosnje ne osjecam razliku,smijem li je tako voziti

Comment

• ivanpg
                      CBC Član
                      • 07.10.2007
                      • 22
                      • podgorica

zaboravih da kazem da je na raskacene kleme teze mjerit jer su previse blizu.kako si mislio da je izmjerim zakacenu?

Comment

• spanjeli
                        CBC Senator XXL
                        • 17.09.2005
                        • 532
                        • Nis

Prikaci je na dijagnostiku,imaces mnogo greska posle toliko skidanja i menjanja protokomera i lambde,obrisi sve greske,resetuj ECU i pogledaj da li se opet javljaju neke greske,ako je sve ok,auto bi trebao da ti trosi normalno i da ide ko nevreme...
                        Originally posted by Sheta_Junior
                        Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• ivanpg
                          CBC Član
                          • 07.10.2007
                          • 22
                          • podgorica

kacio sam je na dijagnostiku poslije mijenjanja sonde i protokomjera,greske su pobrisane,ali je potrosnja ostala ogromna.to je bilo prije jedno 2 mjeseca.tek sad kad sam raskacio sondu auto cini mi se manje trosi,a i dalje ide ludacki.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

ta lambda je NEISPRAVNA.

zakacenu mozes izmeriti tako sto proseces malo izolaciju na kablu, izmeris i posle izolujes.
                            proseci sa strane sonde jer ces je ionako menjati. zakaci instrument i pusti motor da radi par minuta. daj naglo gas, napon odmah poraste, a kad pustis trenutno pada na nulu, pa se vrati kad padnu obrtaji.

Comment

• ivanpg
                              CBC Član
                              • 07.10.2007
                              • 22
                              • podgorica

vazi,provjericu jos jednom.imas li savjet koliko kosta i koju da kupim,jer je i ova kupljena skoro. zaboravio si da kazes smije li se vozit sa raskacenom?hvala

Comment

Working...
                              X