Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlfaPerSempre
    CBC Član
    • 01.12.2004
    • 52
    • Novi Beograd

P znas sta Boki , onaj ko je izdvojio 40.000 euro za ovaj auto , i kada posle 4 meseca vidi ovo !!!!!!!! Problem nije veliki sa menjacem , neka sitnica ........... Ali pazi jednu stvar ............. za mene je mnogo gore ovo sa farbom !!!!!! A i za vlasnike , veruj mi ................. ovo je bre pomalo ponizavajuci problem ................ malo pre sam pricao sa likom iz alfe ............. problem je u farbi !!!!!!! Automobili ci biti ponovo ofarbani ............... ali nisu izbacili mogucnost lepljenja onih folija ............. inace u 90% slucajeva se desava bas na primercima u Okean Crnoj boji ..... po meni na njima se samo najbolje vidi ............... ma da bi voleo da nisam u pravu ............. no u svakom slucaju svaki auto ima manjih problema u prvim serijama po lansiranju na trziste ............................
    DENTRO IL MIO PETTO BATTE IL CUORE SPORTIVO

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

U razvoj Alfe 159 je ulozeno oko 900 miliona evra.

Ma koliko sitni problemi bili, oni su upropastili pokusaj skidanja ljage sa Alfinog imidza. Dokazano je mnogo puta da takve greske skupo kostaju....nego Alfa nikako to da nauci. Bili su na dobrom putu da 159-kom privuku nove kupce (dosadasnje kupce drugih brendova), kao i fleet customers, sto je bio glavni cilj kampanje u kojoj su potencirali kvalitet i izdrzljivost.

Glavni problem ce biti da se ne ponovi scenario 156-tice, koja nije imala normalan Product Life Cycle, karakteristican za modele te klase. Evo kako je izgledao PLC 156-tice

Comment

• AlfaPerSempre
        CBC Član
        • 01.12.2004
        • 52
        • Novi Beograd

pa iskreno mi je draze da auto izgubi malo farbe , nego da se prevrce na testu severnog jelena ( mercedes A klase ) , da se prevrce po otpustanju gasa u krivini ( audi TT ) , totalni blackout elektronike ( BMW serija 3 ) .................. ovo su samo ono najpoznatiji , a sad reci mi koliko je opoziva napravio mercedes , cak i posle dosta vremena od lansiranja ............... ovaj poslednji uradjen u Americi ............. koliko je vozila obuhvatao ???? Ne secam se dobro 70.000 ili 700.000 ?????

Pa dobro malo trazeci svasta ce tu iskociti .....................

Comment

• AlfaPerSempre
          CBC Član
          • 01.12.2004
          • 52
          • Novi Beograd

eh da ................. da ne bi bilo zabune .................. nisam ovo napisao da bih rekao kako je Alfa bozja , i kako je mnogo bolja od svih ostalih ............ NE !!!!! Ako hoces mogu da ti pokazem i opozive koje je uradila alfa ............ ali ces isto tako videti da se radi o mnogo manje ozbiljnim stvarima nego kod drugih !!!!!!!!

Razlozi za pad prodaje leze u sasvim drugim razlozima , tema bi bila podugacka , ali ........................... ako bas zelis jednog dana cemo i tu temu elaborirati

Comment

• -Q-
            CBC Senator
            • 03.12.2004
            • 288
            • Srbija/Beograd

da ali kad alfa napravi opoziv to je havarija opsta kako to mediji prikazu...
            2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Primetio sam da vire tockovi kada sam je gledao na ulici, ali mi nije palo na pamet da to moze da se desi...bezveze!

Comment

• gordi014
                Moderator
                • 02.10.2004
                • 1049
                • Valjevo, Srbija
                • PEUGEOT 206 XS 1.6

Originally posted by AlfaPerSempre
                E pa ovako !!!! Motor koji je ubacen je 1.8 od 140 KS i to vam je isti onaj iz nove Opel Zafire ................ videcete da se samo u nju ugradjuje taj motor od 140 ks , a u druge opele sa 126 ks !!!!!
                Taj motor 1.8 je bio planiran od pocetka , i nije bio nikakav kec u rukavu .......... pojavio je se u holandskom cenovniku na samom startu ( ako ne gresim )...............
                Taj 1.8 sa 140 KS je novi motor i prvo su ga stavili u Zafiru, a sad i u druge modele. Može se kupiti i Astra sa 1.8 140 KS motorom, u Vectru redizajniranu ga verovatno nisu stavili zbog 2.2 sa 155 KS.

Comment

• AlfaPerSempre
                  CBC Član
                  • 01.12.2004
                  • 52
                  • Novi Beograd

Dobro mozda su ga sad stavili to ne znam , ali u decembru jos uvek nije bio dostupan u Astri !!!!! Kao sto se slazemo prvo je ponudjen u Novoj zafiri , a samim tim je stariji od 159 !!!! Vectra i signum imaju verzije cak od 122 ks , znaci ne ni one od 126 ks !!!!

Comment

• gordi014
                    Moderator
                    • 02.10.2004
                    • 1049
                    • Valjevo, Srbija
                    • PEUGEOT 206 XS 1.6

... zar nemate utisak da je ovo krilo malo "čuknuto" ili je to samo odbljesak od nečega (optička varka)

p.s. ko je slikao ove dve fotke ?

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

a sad reci mi koliko je opoziva napravio mercedes , cak i posle dosta vremena od lansiranja ............... ovaj poslednji uradjen u Americi ............. koliko je vozila obuhvatao ???? Ne secam se dobro 70.000 ili 700.000 ?????

680,000 automobila u 2004, ove godine oko 50.000.

I sta to dokazuje i kakve to veze ima sa Alfom ????

Zasto prebacujes temu na tako nesto ? Dobro znam kolko je kosta Mercedes taj opoziv i Mercedes snosi i snosice posledice opoziva, jer im je imidz ugrozen zbog toga.

Ali ono sto ti ne shvatas ili ne zelis da shvatis je da Mercedes, Audi i BMW imaju dovoljno kredita kod kupaca, kao i dovoljno finansijskih sredstava da cak i tako ogromne opozive i udare na imidz minimalizuju.

Alfa to nema i zato je preosetljiva na svaki i najmanji problem i opoziv.

Problem kod ljudi u Alfi je to sto neznaju da naprave proizvod koji ce da privuce i zadrzi ljude koji do tada nikada nisu vozili Alfu. 159, je bila na dobrom putu da to napravi, ali trenutno prognoze ne deluju bas sjajno. Promene su bile evidentne u marketing koncepciji Alfe, napravljen je auto kome su uzor bili nemacko konkurenti, na prvo mesto u kampanji je stavljen kvalitet i pouzdanost, ali je opoziv zbog gluposti totalno bacio senku na to. Pozicioniranje u premium segmentu u klasi im nazalost nije uspelo...

Comment

• AlfaPerSempre
                        CBC Član
                        • 01.12.2004
                        • 52
                        • Novi Beograd

Originally posted by gordi014

... zar nemate utisak da je ovo krilo malo "čuknuto" ili je to samo odbljesak od nečega (optička varka)

p.s. ko je slikao ove dve fotke ?
                        Ne ne , krilo nije cuknuto , to je sigurno .......................... fotku je napravio jedan moj prijatelj iz italije , a inace vlasnik tog auta .................

Comment

• AlfaPerSempre
                          CBC Član
                          • 01.12.2004
                          • 52
                          • Novi Beograd

Originally posted by BRABUS
                          a sad reci mi koliko je opoziva napravio mercedes , cak i posle dosta vremena od lansiranja ............... ovaj poslednji uradjen u Americi ............. koliko je vozila obuhvatao ???? Ne secam se dobro 70.000 ili 700.000 ?????

680,000 automobila u 2004, ove godine oko 50.000.

I sta to dokazuje i kakve to veze ima sa Alfom ????

Zasto prebacujes temu na tako nesto ? Dobro znam kolko je kosta Mercedes taj opoziv i Mercedes snosi i snosice posledice opoziva, jer im je imidz ugrozen zbog toga.

Ali ono sto ti ne shvatas ili ne zelis da shvatis je da Mercedes, Audi i BMW imaju dovoljno kredita kod kupaca, kao i dovoljno finansijskih sredstava da cak i tako ogromne opozive i udare na imidz minimalizuju.

Alfa to nema i zato je preosetljiva na svaki i najmanji problem i opoziv.

Problem kod ljudi u Alfi je to sto neznaju da naprave proizvod koji ce da privuce i zadrzi ljude koji do tada nikada nisu vozili Alfu. 159, je bila na dobrom putu da to napravi, ali trenutno prognoze ne deluju bas sjajno. Promene su bile evidentne u marketing koncepciji Alfe, napravljen je auto kome su uzor bili nemacko konkurenti, na prvo mesto u kampanji je stavljen kvalitet i pouzdanost, ali je opoziv zbog gluposti totalno bacio senku na to. Pozicioniranje u premium segmentu u klasi im nazalost nije uspelo...
                          Pa sad ovako ..................... ajde da kazem da se ovde u vecem delu slazem sa tobom , i da onda verovatno nisam razumeo tvoj predhodni post

Inace ne mislim da je ovakva glupost bas udaljila klijente od alfe !!!!! Ona nema ni potrebe da se trudi da udje u Premium segment , jel njemu i pripada , e sad kava je njena pozicija u tom premium segmentu , to je vec druga prica ............... svakako na trzistu su nemci ne prikosnoveni jos uvek !!!!!

Inace moja teorija zasto nije krenula bas najbolje ( iako se ne moze govoriti o neuspehu jel se prodaja polako zahuktava ) , je malom distanciranju linijom od 156 !!!!! U sakom slucaju cini se vec vidjeno ............. za nas ima velike razlike , ali pogledaj nekog kupca koji se ne razume bas preterano u automobile ( a takvi cine vecinu ) ...........po njemu nema bas neke razlike izmedju redizajnirane 156 i 159 ............. na slici razliku nevidi gotovo uopste , a kad vidi auto uzivo onda kaze "dobro malo je veci , nema zatvoreni far , ali sve u svemu ocekivao sam nesto vise . Jednom recju vec vidjeno !!! " .............. prosto je neverovatno koliko sam komentara tog tipa video .................. pa onda mnogi bruje o tezini vozila , iako predhodno nisu podelili duzinu i sirinu sa tezinom ( dovoljno je bilo da samo pogledaju tezinu stare serije 3 , ili mercedesa C klase koji su znatno manji !!!! ) itd ................. u svakom slucaju prema mom misljenju 159 se sada nalazi tamo gde je se nalazio Golf pete generacije posle lansiranja ............... seti se samo sta su sve radili i nudili nebi li prodali koji primerak ................. objasnjenje pojedinaca je i tada bilo " ocekivali smo vise , ovo je vec vidjeno ", mada je 159 ipak nesto bolje krenula !!!! Golf je se u potpunosti oporavio , e sad da li ce to poci za rukom i Alfi sa modelom 159 to cemo videti , ali iskreno da ti kazem ja da hocu sebi da kupim auto za koji mi je vazno misljenje drugih , uzeo Merdzu , kao svaki drugi selja koji prodao svoj traktor i otrcao pravo na auto pijacu , ili prodao njivu sa sve kukuruzom i otrcao u mercedesov salon ......................... Problemi ce biti reseni ( i vec su reseni ) i kad budem mogao pristuci sebi sasvim sigurno veoma dobar automobil

Eto toliko od mene

Comment

• -Q-
                            CBC Senator
                            • 03.12.2004
                            • 288
                            • Srbija/Beograd

citam sat plus danasnji, neki test polovnjaka...
                            u pitanju je Merc E220CDI... pisu da Mercedes neke stvari
                            zameni u okviru redovnog servisa a da vlasnik vozila to ne zna...
                            takodje da x puta kada otkriju neki kvar, zovu vlasnike da dodju
                            u servis da im pregledaju/zamene to besplatno...

da li AR radi to?
                            2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• AlfaPerSempre
                              CBC Član
                              • 01.12.2004
                              • 52
                              • Novi Beograd

Koliko je meni poznato ne ................... ali nemogu da tvrdim nista .............

U sakom slucaju znam da oni(Mercedes) stalno nastoje da prikriju svoje greske , i da je kvalitet njihovih automobila poprilicno opao u odnosu na deceniju ranije na primer . Samo sto kao sto rece brabus ( u sto mi je mrsko da pisem ovaj nick ) oni jos uvek imaju veliki kredit

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

Kvalitet mercedesa je prosle godine bio na najnizem nivou od kad se prati kvalitet vozila. Ove godine je vec primetno veliko pomeranje napred, sve studije to pokazuju.

Sad u vezi Alfe....ponovo lose vesti. Sad bas gledam podatke o prodaji u februaru 2006 u Evropi. U odnosu na februar prosle godine pad od 5%.
                                Januar i februar 2006 u odnosu na isti period u 2005 blag porast od 1,2%, uprkos novim modelima.

Fiat i dalje razbija, sa +18% u februaru, u odnosu na feb 2005, a ukupno jan-feb 2006 u odnosu na jan-feb 2006 +20,8%

Inace, auto trziste u februaru je poraslo za 2,1 % u odnosu na isti period prosle god. U periodu jan-feb 2006, porast od 2,5% u odnosu na proslu godinu.

Comment

Working...
                                X