Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 156V6
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 415
    • BEOGRAD

Zen ne razumem ni ja nemacki ali znam da brojim pa ono gledam samo brojeve-pise tamo prvo mesto za drugo me zab..

pazi znam ja da ce sad neke sitne duse probati da omalovaze ovo sto je 159ka napravila ALI ne moze...auto je hit u najavi

(ko je ctao novi SAT plus zna o cemu govorim,mada su i oni morali u svim poredjenjima sa nemackim triom Audi-Bmw-Mercedes da priznaju samo jedno u dirketnom poredjenju >BOLJE VOZNE KARAKTERSITIKE,BOLJA UPRAVLJIVOST,BOLJE KOCNICE> a starac vujadin je u pravu zameraju joj manjek prostora u gepeku,cenu,mesta na zadnjim sedistima,nedostatak svetla kod donje lajsne vrata i slicne glupposti.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

@starac vujadin & ekipa: Quattroruote je 159-ku pozicionirao na neko 4 ili 5-to mesto... A ispred stavio (3-4) N*mca, ne bih se iznenadio da 90% akcija tog chasopisa drzhe Nemci, a SatPlus je isprdak od quttroruote-a namenjen nashem trzhishtu, tako da sve prepisuju od njih...

Mislim da se blizhi vreme kada ce ARCS pokrenuti svoj magazin!

P.S. Mislim da treba zanemariti sve prodane dushe shto iz Italije, shto iz Nemachke i pogledati shta Englezi kazhu...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Master test je test vise evropskih redakcija, nije samo Quattroruote u pitanju, a zajednicki ga objavljuju svi. Treba da bude u sledecem auto motor und sportu, verovatno ce ga podeliti u dva broja. Zbog toga se moze reci da je takav test dosta objetivan. Inace Quattroruote testovi su ozbiljni i studiozni, ne moze se reci da su neobjektivni kao nemacki. A nemacki su neobjektivni u samo u visokotiraznoj stampi, dok je recimo Sport Auto vrhunski casopis. Ovaj rezultat gde Alfa pobedjuje je vezan samo za vozne karakteristike, te sumnjam da je pobedila u celom testu, ali videcemo uskoro. Nemojte se nervirati, Alfe su takvi automobili koji retko pobedjuju na testovima, jer treba biti svuda dobar, nigde los, a Alfe su ipak namenjene za osobenije vozace koji tolerisu i pokoju manjkavost. Takve ce uvek biti, bez obzira sto se trude i oni da ugode masovnom ukusu. Cak mislim da ce 159 verovatno imati najbolji prijem kod Nemaca od svih Alfi jer je puno Nemaca u menadzmentu Alfe, kao sto se loze i na Ferrari zbog Schumija, na Lamborghini zbog Audija...Problem je sto Fiat grupa, sem Ferrarija nema para da lobira u uticajnim casopisima.

Comment

• -Q-
          CBC Senator
          • 03.12.2004
          • 288
          • Srbija/Beograd

Originally posted by starac vujadin
          Ne znam da li je to master test koji sprovode vise evropskih redakcija...Treba da izadje u auto motor und sportu i u Quattroroute (od onih koji ovde dolaze). Treba ovih dana da bude kod kolportera. Bili su vec neki uporedni testovi i u njima je Alfa dosta dobro prolazila - pogotovu u lezanju na putu i motorima, kvalitetu materijala u unutrasnjosti, ali nije pobedjivala ukupno zbog prostora pozadi, tezine, cene i u ponekim slucajevima potrosnje i finalne obrade u pojedinim delovima. GTA verzija bi trebalo da ima biturbo 405 ks, ali s obzirom da se u Breri odustalo od tog motora (navodno zbog problema u vezi menjac-obrtni moment...), treba videti sta ce biti...Nadam se da ce GTA biti prava GT-Allegerita jer je auto pretezak.
          GTA ce imati 3,2 Twinturbo sa 425ks dok ce u breri biti V8 iz Masseratija

Ja cekam da vidim sta ce Jerremy Clarkson da kaze ili Tiff iz 5TH Gear-a... kad su auto testovi u pitanju, verujem njihovom sudu iskljucivo...
          2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• 156V6
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 415
            • BEOGRAD

Ono na nemackom VOX kanalu znachi VOZNE KARAKTERISTIKE danas sam pitao za prevod

znachi potvrda onog sto sam rekao razbila ih je sve u voznji

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Fahreigenschaften = Handling characteristics
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Sasha
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 4126
                • Novi Sad

Dobila ih je u najbitnijoj kategoriji,koga interesuje sto je gepek par litara manji i sl. sitnice
                www.arcs.org.rs/forum

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Pa, da - svako zna sta je je njemu vazno kod automobila. Mene licno ne interesuje koliko ima mesta u gepeku, koliko ima mesta na zadnjoj klupi (jer jos uvek nemam dece), emisija CO2...cak me i potrosnja ne interesuje toliko. Bas me briga da li imam 8 ili 12 air bagova - jer nikada ne kupujem auto sa predumisljajem "sta ce biti ako se slupam", vec "kakve su mogucnosti automobila da izbegnem sudar" (kocnice, upravljanje, svetla, preglednost...). Tako i treba citati te testove...

@ quadrifoglio
                  Mislim da u ovoj fazi jos nije ni definisano da li ce imati 405 ili 425 ks, to su vise glasine koje dopiru iz krugova bliskih fabrici...u svakom slucaju trebace joj sto vise snage i sto manje mase jer je konkurencija bas opasna u tom segmentu...

Comment

• Milos
                    CBC Senator XXL
                    • 12.05.2005
                    • 700
                    • Beograd, carraburma

sada sam pogledao filmic... kad nijedan auto ne moze da joj pridje... pogledajte samo kako ostali zabacuju guzu, ona nije trenula...

Comment

• 156V6
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 415
                      • BEOGRAD

Originally posted by Sasha
                      Dobila ih je u najbitnijoj kategoriji,koga interesuje sto je gepek par litara manji i sl. sitnice
                      paaa one koji voze karavane i pick upove ljude koji imaju tezge na primer ili poljoprivrednike ali nesto mi govori da oni nisu ciljna grupa 159ke

Comment

• -Q-
                        CBC Senator
                        • 03.12.2004
                        • 288
                        • Srbija/Beograd

Originally posted by 156V6
                        Originally posted by Sasha
                        paaa one koji voze karavane i pick upove ljude koji imaju tezge na primer ili poljoprivrednike ali nesto mi govori da oni nisu ciljna grupa 159ke
                        za njih postoje ONI "automobili"....
                        2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• 156V6
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 415
                          • BEOGRAD

odgledao sam onaj film od 10mb

bio sam SOKIRAN kad sam video kako onoliki auto lezi "zalepljen" za beton na kishi ali i na testu severnog jelena znachi za neverovati s obzirom da je lezanje na nivou nekog sportskog dvoseda sa niskom tackom lezista..odusevljen sam -bravo Alfa

da li delite moje misljenje da Accord i Peugeot deluju NEDORASLO u onom testu a Bmw smesno i tromo evo gledam vec peti put i ne verujem lezi kao prikovana

Comment

• 156V6
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 415
                            • BEOGRAD

Sinoc sam odgledao i reklamu na Rai Uno za crnu 159ku...brooka
                            ako neko naleti na link neka prikachi

Comment

• -Q-
                              CBC Senator
                              • 03.12.2004
                              • 288
                              • Srbija/Beograd

ma kakav pezo... smeh smeh smeh...
                              doduse za Hondu mi je cudno malo... ali jbg...
                              2008. Leon

Comment

• Milos
                                CBC Senator XXL
                                • 12.05.2005
                                • 700
                                • Beograd, carraburma

Originally posted by 156V6
                                odgledao sam onaj film od 10mb

da li delite moje misljenje da Accord i Peugeot deluju NEDORASLO u onom testu a Bmw smesno i tromo evo gledam vec peti put i ne verujem lezi kao prikovana
                                accord i pezo su zaista katastrofa... za accord nikad ne bih rekao da ce proci tako lose... ali za bmw se ne bi slozio ipak je i on dosta lepo odradio - nema nekog veceg zabacivanja kao kod ostalih...
                                p.s. mecka se ne vidi lepo... pih

Comment

Working...
                                X