posto vidim da ste dofatili potrosnje 2.4JTD..moja je 99g i 136ks i ja nema sanse da mogu kroz grad spustiti potrsnju ispod 10L...prosjek mi je u gradu oko 10.5L..e sad otvoreno je druga prica...pa se cudim kad vidim da pominju potrosnju od 7-8L....evo zadnja dva puta sam sipao i aditiv na pun rezervoar pa cu da vidim sto ce biti na kraju...
ubrzanje\potrosnja 1.8 - 2.0 - jtd 156
Collapse
X
-
Originally posted by bojannnemoguce da ti trosi 10.5 u gradu,,cudno
nesto nije u redu,, proveri dizne da nisu prljave, ne sme da predje 8 pa da ga ubijesFERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
Comment
-
-
Moj ALFONSO 2,4 jtd trosi 50 konvertibilnih maraka(25e) ,toliko mu naspem svaki put i vozim dok ne svuce rezervoar,a koliko predjem sa tim gorivom,zavosi koliko sam lud taj dan... Onaj zvuk i ubrzanje koji proizvede 2,4 motor,kada udje u turazu,E to se jarane nemoze platiti...
KOPRE
NEDRI RS
Comment
-
-
ljudi
ja pricam o normalnoj voznji na 2.4 jtd izmedju 1.000 i 2.000 obrtaja ,, mesavina novi beograd grad,,,,ne prelazi mi 7l ako ne verujete ajde da testiramo ,, prihvatam sve,,ako ga pritiskam od semafora do semafora ode max na 9l i to je plafon ,, evo necete verovati,, prosecna potrosnja do kopaonika i nazad pod punim opterecenjem sa 4 para skija na krovu i snegom na putu je 5.6l
Comment
-
-
e svaka ti cast kad ti mozes da vozis alfu u tim obrtajimaa sto se tice potrosnje od preko 10l to je iskljucivo kroz grad...na otvoreno je situacija mnogo mnogo bolja ali opet 5.6L
svaka ti cast ako uspijes na toliko da ga spustis...mada meni to zvuci nevjerovatno
@FCRS
i moja potrosi sve sto joj uspem....ali nije fora u tomevaljda si provalio koliko uspijes da prodjes kilometara sa tih 25Eur...a da ima zvuk stvarno ima...meni se svi koji se prvi put voze cude kad cuju zvuk koji pravi taj motor...svi odusevljeni...
FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
Comment
-
-
Ma salim se brate znam ja koliko mi trosi,ali sve je to relativno, zavisi od auta i i od vozaca samo znam da ovi motori ne vole tog mrtvanja,na 1000,2000 obrtaja, to je za nju smrt... prosjek za neku voznju po gradu bi trebala da bude 8L,a na tvorenom nekih 6L... moje iskustvo
KOPRE
NEDRI RS
Comment
-
-
e ne znamod kad ja vozim ovu moju ne znam jesam li uspio da je spustim ispod 10 kroz grad...evo zadnje racunice....usuo sam 50Eur a litar eurodizela u CGje 1.06Eur sto dodje 47Litara, a dodao sam jos i aditiv na tu kolicinu, lampica se taman bila upalila kad sam usuo gorivo sto znaci da je u njoj bilo mozda 7-8L ne vise...i trenutno sam na 380 predjenih kilometara a kazaljka je vec zasla u zadnju cetvrtinu...po nekom iskustvu satim cu mozda jos moci da prodjem 60km dok se opet ne upali lampica..u svakom slucaju ocekujem da cupreci 450km u najboljem slucaju sto dodje preko 10L potrosnja...ali ovo je iskljucivo voznja u gradskim uslovia, bez ijednog kilometra na otvorenom putu... da mi trosi kao sto vi kazete ja bih mogao da predjem sa njom makar jos 130-140km
a to nije mala razlika
Comment
-
-
Voznja u Podgorici nije gradska voznja....to je nenormalna voznja...Cas se trkas s nekim, cas stojis u koloni pola sata, pardon..pola dana....www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
Comment
-
-
Ja sam jednom uzeo da proba, pandurku 2.4jtd 150ks od drugara (****ki) i pored toga sto sam se odusevio kako dobro vuce, na board-u je pisalo 5.6l za average, ok pretpostavaljam da je bio na putu ali onda u gradu trosi 7-8l, ne verujem da ce ici na duplo
Mozda neko ima problema a mozda stariji motori (<2000god) od 135 ks vise trose, ovaj je bio noviji (2002/3 sa 150ks)
Comment
-
-
ako je tako onda ja definitivno imam tezu nogu....evo sledeci put cu da uspem 10eur...i to cu da odvozim sa max 2500-3000rpm..preko toga necu...pa da vidim koja ce biti razlika...mada sto kazu voznja u PG lici na sve samo ne na gradsku
ali ajde da uzmemo u obzir da mozda i ja ne vozim uvjek sam malo vecim obrtajimaako bi bilo tako sto bi onda mogao da bude uzrok povecanje potrosnje dizel motora...ipak je ovo moj prvi dizel
i nemam pojma o njima
Comment
-
Comment