Evo ja da se javim.. sad dosao iz ns-a, tj sad usao u kucu..prezadovoljan sam, uradio cip kod lorda, i auto stvarno ide osetno bolje. Posto je bg-ns autoput, probao sam, bez problema navuce 200, ali naravno to samo na kratko jer i ja dobro znam da to nije zdravo za motor. Ubrzanje je bolje, auto potpisuje drugom kad se ugasi ASR, a za potrosnju cemo videti. Ono sto me je zacudilo, auto ne dimi vise, ili ja nisam primetio zbog mraka..Tako da..lord, gledamo se onda u skorije vreme za jos neke detalje
edit: i da, da ne zaboravim ovo..ono sto me je zacudilo jeste da auto radi mirnije na leru? Da li je to moguce? Znaci to mi nije jasno? Tj, moguce je, tako je, al ono..kako? )
Pa vadjenje katalizatora, neko stelovanje ventila i tako jos par sitnica..da malo sredimo auto...ono sto moram da menjam jeste neki od nosaca motora? zna li neko koliko to moze da kosta?
spajao sam auto na dijagnostiku posto mi je svetleo air bag, izbacilo je nesto "punjenje air bag-a vozaca" obrisao gresku i sad je sve normalno?! u cemu je problem?!
Zavisi od velicine i iskoristenosti fabrickog. Ako je dovoljno velik da temperaturu usisnih gasova drzi do 50c onda ne mnogo, ako nije dobilo bi se... Npr. Peugeot 307 1.4 HDi ima u standardu ~70ks, sa interkulerom i remapom ima ~115... na samom remap-u (ili ti chip-u) nije mogao dobiti 45..
...technology is the only Replacement for Displacement.
Comment