Nedavno sam uzeo najbolji auto u zivotu,pa znate marku a tip 146ts 1.4.No moj radost nije dugo trajao,poceo da dimi,onako plavkast dim,oko litar ulja na 1000km.Mislim da je ulje u pitanju,interesuje me dali neko zna neku prodavnicu delova koji su humani sa cenama.Dali neko zna kolko bi moglo kostat ovo zadovoljstvo i dali vredi popravljat.Auto odnosno Alfa je fenomenalan,nikad u zivotu nebi mogao zamislit o cemu se prica kad hvalite Alfu,ali zad znam.
Nov ALFAS
Collapse
X
-
@oto: kaze se Alfista.motor ti nije gecrkt, moguce da je presusio pa ti se glava pregrejala i smerinzi na ventilima poznatiji kao gumice ventila su ti se razlokali. smesan kvar koji nije nista posebno. ako vuce kako treba, i ne pregreva se, ako ne trosi vodu, to je to. otvori se samo glava i zamene se gumice. dim nestane, potrosnja ulja se minimalizuje. ne brini. nadji dobrog sevisera i ako je to u pitanju, kupi najbolje gumice koje budes nasao.
dobrodosao medju svoje.
Comment
-
-
Hvala sto ste mi se javili.Ono sto znam nije pregrejan motor,vodu ne trosi samo ulje.Vuce dobro,mislim do 3000 obrt. nije neki ali posle cepa.Malo sam se uplasio kako sam procitao teme sa foruma.Nebi bio lose da je tako kako kazes/iz tvojih usta u bozje usi/.Ali plasim se da nijedan majstor nece prihvatit moju sugestiju da sa foruma su rekli,najverovatnije da su simerinzi u pitanju.Ali sad bar znam sta moze biti,meni su rekli da su karike i popravka moze bit blizu 1000eur.To mije preskupo,pa sam zato i pitao sta moze jos da bude.Nov Alfista .
Comment
-
-
ako su karike ne bi mogao da radi uopste. ne bi vukao, dimio bi u karter sto bi ti rezultovalo bljuvanjem ulja po usisnoj grani preko iberlaufa, haos opsti.
kakvih bre 1000e??? imas ceo motor u sjajnom stanju da kupis za duplo manje pare....
Comment
-
-
Hvala svima na savetima.Kako sam primetio ono sto kazete,cim cuju da je ALFA onda il su ljubomorni ili misle da smo puni para.No i ja dok nisam kupio ljubimca ALFU misliosam da su oni koji ga imaju mocni,lovarni.Mada ovo je ljubav na prvi pogled.Mada u mom gradu za neki 5-6meseci valjda se duplirao kolicina ili u pitanju je sto i ja imam sad vise ih zapazujem.Ako budemo ovako druzili se mislim da mozemo da pobedimo one koji nas zele oderat,hvala josjednom.
Comment
-
-
Ponedeljak
U ponedeljak nosim auto izvinjavam se Alfu kod majstora.Nadam se da cu resit problem,ovaj mi kaze da komplet popravka nece bit skuplja od 300eur.Danas sam zagrejan motor otvorio i skinuo cep od ulivanja ulja,da proverim dali ima kartergasa,nema ni malo ali kad sam skinuo poklopac motor radio neravnomerno poceo gubit obrtaj,cim sam vratio cep sve se vratio u normalu.No samo da resim problem jer mije neprijatno bio sa ovako dobrim autom da vucem sa sobom dimnu straftu.Cim imam neke informacije javljam.
Pozdrav Alfasima.
Comment
-
-
Pozdrav kolegi sugradjaninu....ajde stavi neke slike da vidim koja je Alfa pa da ti blicam kad prolazim....ja vozim plavu 147 jtd.....inace jako pazi u Subotici kod koga ces nositi Alfu na popravku, jer sam cuo par od par njih da su lose prosli, i to ne zato sto su ih odrali, nekima su zeznuli motor skorz.....mozda ne bi bilo lose da se nadjemo na kafi (ima nas par Alfista u SU, Robika (FRC164) i ja se cesto vidjamo) pa da ti damo preporuke kod koga da ides, ipak je bolje ako te mi odvedemo kod majstora koje vec poznajemo nego kad banesh sam
Comment
-
-
Znao sam da ima i losih boljereceno pokvarenih ljudi,ali da te prevari u koga verujes?No kad sam uzeo auto preko nekog poznanika,kad sam pitao sta,kako,ima li nekih problema,on mi je ispricao neku bajku sto sam ja kao dete ko gleda u odrasle koji uvek pricaju istinu,no auto je tropa.Klipovi, karike,blok,ovo je koji delovi nisu na vidnom mestu pa kao nije znao kakvom su stanju,mada morao je da zna da trosi ulje i to oko 2l na 1000km.Ali reko je da promenio kajs sa lezajevima i spanerom,svecice,diskove sa paknama,meni preostaje samo mali servis ,ulje i filteri.No ovo sam ja poverovao njemu posto je jedan od postenih gradjanina? mog grada,ali nije.Pazite sugradjani jer opasan je,neznate ked ce i vas da predje.No auto odnosno popravka kostace mi oko 500-700 eur ali samo da se uradi jedan deo ovoga.Novi klipovi bi kostali 33 hiljada,na zalost nemam tolko para pa sam se odlucio za jeftiniju variantu,stari klipovi u stari blok pa nek radi dok moze.
Sa ovim trebao sam ukazat da pazite jer ima ljudih koji zive za danas i ne interesuje ih sutra.Hvala i kome nije kosulja nek ga ne obuce.
Comment
-
-
Ma nije majtor u pitanju nego ko mi je prodao.Trebalo bi napravit CRNU listu losih i pokvarenih servisa i prodavnice delova,pa mozda bi se i oni malo sramili.Totalno sam se razocarao u auto /u moj a ne u ALFUuopste/i dalje mislim da je fenomenalan auto.
Comment
-
Comment