Nov ALFAS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dexxxter
    CBC Veteran
    • 02.03.2008
    • 123
    • Beograd

Video sam ovih dana da neko prodaje kompletan motor sa kompom i instalacijom za 500 eur, i to bas iz 145/6-ice.
    Cini mi se **** ki!!!

Comment

• milosh024
      CBC Veteran
      • 07.08.2006
      • 184
      • Subotica

Nazalost komsija sve je vise takvih prica, ne samo u nasem gradu nego svuda oko nas.....sve je vise krseva, a i od novijih je dosta tesko kupiti skockan auto...a preprodavci su nam takvi da nemam komentara....za majstore, kao sto neko na forumu rece kad idesh majstora ako nisi kum sa njima ili jos neki blizi rodjak bolje da ne skidash oko sa auta dok ga radi (naravno cast izuzecima)....ali nemoj klonuti duhom, sve se sredi i vredno je truda, kad resis sve videces da se isplati imati Alfu

Comment

• oto
        CBC Član
        • 25.02.2008
        • 33
        • subotica

Ne znam dali je i taj u redu jer nemogu josjednom da popusim).Kolko bi kostalo prebacivanje i prepis motora?

Comment

• oto
          CBC Član
          • 25.02.2008
          • 33
          • subotica

Kao sto sam rekao auto odnosno alfa je fenomenalan. samo za par meseci da se izdesavaju takvi grubi kvarovi i to bas meni.Znas lakse je kad se desava nekom drugom.Obozavam ga.Video sam da u gradu ima jako puno alfi i mislim da je to povecanje broja za nekoliko meseci.

Comment

• milosh024
            CBC Veteran
            • 07.08.2006
            • 184
            • Subotica

Koja je to Alfa, mislim koje je boje, koji motor, mozda je i znam, i od koga si uzeo?... ne moras reci ako ne zelis zbog necega, samo kontam da mozda znam auto ili mogu da se raspitam sta mu je tacno boljka pa da ti kazem......

Comment

• dexxxter
              CBC Veteran
              • 02.03.2008
              • 123
              • Beograd

Ako je motor bio u autu sa srpskim tablama, onda ti je prenos nesto sitno, lako to mozes da proveris. Ako je stranac ima peripetija oko uvoza, a cifra oko 200e. Dao sam ti ideju posto sam video da planiras da radis samo deo onoga sto bi trebao, a pitanje je sta ces dobiti. Ovaj drugi, ako je dobar, samo prebacis (100e) i vozis...

Comment

• oto
                CBC Član
                • 25.02.2008
                • 33
                • subotica

Evo sta mi je rekao majstor.Karike su otisle i sturbline su u losem stanju,znaci kad bi uzeo nove klipove trebalo bi prvi specijal sa busenjem,ovo ja skuplji sa duzim resenjem.Ili stare klipove sa novim karikama,posto i klipovi su otisle trebalo bi sa otpada kupit druge,ovo je jeftiniji ali kraci vek trajanja.I sve ostalo sto treba za montazu,leteci lezajevi zaptivaci itd,a za spolje u motoru spaner sa kajsem i lezajevi,svecice i obrada glave.Nije izracunao ali kad sam cuo 33hiljade za klipove,tu dodaj bar 300 za ostelo i ruke i eto 1000 eur.Nebi da kazem ali sramota da takvih ljudi ima i hladno ti pricaju odnosno lazu u oci.Jasam isto kriv sto sam verovao trebao sam odnet na diaknostiku i sve bi bio jasno,ali verovao sam mu.Ne samo ja nego svi ostali kome sam rekao da od koga sam uzeo i oni su rekli taj nece te prevarit ima taj para pa nije mu do blamaze.Da je pekar reko bi nije znao nerazume se,ali je u bransi auto delova,mislim i zato ima tolko para sto je takav kakav je.Godinama sam skupljao da uzmem neki solidan autic i evo,sta da radim popusio sam do kraja.

Comment

• Saby
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 408
                  • Horgos

ma te stubline se ne trose, meni posle 90 k izgledali ko nove, i karike jos bile na fabrickom meru. na otpadu klipovi sa klipnjacama kostaju 20 evra
                  Fun starts @ 3000 RPM
                  Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• oto
                    CBC Član
                    • 25.02.2008
                    • 33
                    • subotica

Voleo bi da neko kaze neke cene novih klipova prvi special,i dali neko zna stare standardne ono za 20e.?

Comment

• Saby
                      CBC Senator XXL
                      • 25.11.2004
                      • 408
                      • Horgos

063 540 143 Raseta
                      on prodaje polovne klipove i ostalo, ima i sevis
                      Fun starts @ 3000 RPM
                      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• milosh024
                        CBC Veteran
                        • 07.08.2006
                        • 184
                        • Subotica

Pokusaj u Madjarskoj da nadjes motor koji je u ispravnom stanju, 1.4 ili 1.6 koliko sam citao na njihovom forumu ih ima na prodaju i dosta lako se nalaze za manje novca nego kod nas.......i prepakuj ga i uzivaj, to ti je moj savet...........a mozes i da ga ocarinis upakujes i opet da uzivas.......

Comment

• oto
                          CBC Član
                          • 25.02.2008
                          • 33
                          • subotica

Vec sam kontaktirao nekog poznatog preko pa cekam odgovor .Mogu vam rec daliste mi puno snage,bez vas vec bi odustao od svega.Ne znam dali ima ovako jak forum kao nas Alfisti,i pomoc sa svih strana.
                          Hvala.

Comment

• oto
                            CBC Član
                            • 25.02.2008
                            • 33
                            • subotica

Evo cela popravka pocinje sutra.Busenje na prvi specijal.novi klipovi sa karikama,brusenje radilice,novi lezajevi,simerinzi,dihtunzi,obrada glave,promena kajsa sa spanerima i lezajevima,i neki regilator podizaca ventila,zamena ili popravka neznam,sve ovo kosta 820eur.Od polovnih motora nista,od starih klipova nista,a cela popravka bi bila jevtinija za samo 200-300 eur e ono samo mislim /nisam lovaran pa sica/ nego ako za nekih par hiljada kilometara moras rastavljat jer si sparao sa radom i delovima bice skupli nego sad.Tu mislim i na cekanje na auta nekoliko dana,i ovako sam poludio,nista nemogu uradit bez auta.Danas sam trebao ic na palic na neki sastanak i nemam scim,taxi kosta 300 din jedan pravac i nazad 600.A autobus ide do pola puta i ili 40 min pre vremena ili 20 min posle dogovorenog vremena stize.Ludnica pa sam zamolio nekog poznanika da me odnese.No evo od cega treba da se cuvamo znaci odrzavat auto puno jeftinije nego popravljat.

Comment

• oto
                              CBC Član
                              • 25.02.2008
                              • 33
                              • subotica

I dosad je isao ovaj Alfa,neznam sa skoro odnosno NOVIM /generalisanim/motorom kako ce funkcionisati.Obecano je da za sledeci vikend bice u voznom stanju.I ovom prilikom zahvaljujem se svim ALFISTIMA/sad sam pazio/ na pomoc.Mi suboticanitrebamo da se druzimo mogli bi se dogovorit za neko druzenje.Preko medija ili nekako de se da do znanja da se jave i da se upoznamo,da pomognemo jedan drugom,da probamo da se dogovorimo oko majstora pa da kod jednog nosimo .Trebalo bi da nam bude lakse i za delove i uopste,nisam brojio jer nije bas lako ali ima nas puno mislim oko 15-20 auta,ako gresim nek me isprave.frc164 poslao sam ti poruku.

Comment

• milosh024
                                CBC Veteran
                                • 07.08.2006
                                • 184
                                • Subotica

Pa lepo ti kazem da opsies kako ti izgleda Alfa da ti blicam kad prolazim, ne mogu da znam ko si ako ne kazes koji auto vozis...inace ima u Subotici mnogo vise Alfi nego sto mislis ali ne voze je svi iz ljubavi i nemaju zelju da se druze po tom pitanju......da li je tvoja crvena Alfa parkirana ispred birografike?

Comment

Working...
                                X